Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Отделете само един час сега и цяла зима ще хапвате най-вкусния бабин патладжан в буркани

Ключови думи: бабин патладжан, флагман, рецепта, буркан, зимнина

Отделяйки около час за лесно и бързо приготвяне, всеки може да се наслади на богатия вкус на патладжана дори през зимата. Така приготвените патладжани в   буркан могат да се сервират както като предястие, така и като добавка към месни ястия. Предлагаме ви да приготвите и вие тази зима Бабиният патладжан в   буркани:

Необходими съставки:

патладжани – 2 кг;
домати – 2 кг;
чесън – 1 глава;
растително масло;
сол – 1 супена лъжица;
захар – 1 супена лъжица;
сок от половин лимон.
Приготвяне:

Обелете кожата от патладжаните на шахматно разположени ленти.

В дълбока купа смесете една супена лъжица захар, една супена лъжица сол, 1,5-2 литра вода и сока от половин лимон. Поставете готовите патладжани във водата и оставете за 20 минути.

Обелете доматите и ги пасирайте в блендер. Изсипете доматеното пюре в тенджера, добавете 3 супени лъжици олио и едро нарязания чесън. Оставете доматеното пюре да заври и оставете да къкри още 10-12 минути.

Подсушете патладжаните и ги поставете върху тава, покрита с хартия за печене. Патладжаните се намазват с масло и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до пълна готовност (времето зависи от големината на патладжаните).

Поставете горещите патладжани в стерилизирани буркани и ги напълнете с горещо доматено пюре. Затворете  бурканите с капаци и оставете препаратите, докато изстинат напълно, след което ги съхранявайте до зимата.

1
Коментара по темата
1.
Хм
13.08.2025 12:27:35
Извинете, но какво би следвало да означава ,,Затворете бурканите с капаци и оставете препаратите, докато изстинат напълно''?
  Добави Коментар
Нова ера на зарядните устройства Смартфоните и лаптопите ще разполагат с един общ порт Новите съседи се завръщат, Амадор е успешен бизнесмен Най-новият 16-и сезон стартира у нас на 28 декември (неделя) и ще се излъчва всяка събота и неделя от 20:00 ч., превръщайки България в първата страна, в която епизодите ще дебютират международно
Наш 70-годишен околосветски пътешественик счупи мачта На помощ се е притекъл корабът на Българския морски флот "Странджа", който е пътувал към столицата на Уругвай Монтевидео Грипът настъпва, яжте кисело зеле и туршия Това е съветът на проф. Кантарджиев
Гроздоберачката от двулевката си отиде в нищета На 81 години почина Кина Гърбова, чийто образ красеше соцбанкнотата Румен Гайтански разпродава всичко в България и се изнася от страната Според източниците Гайтански вече дори е напуснал България и трайно се е установил в Базел, където притежава просторно имение
Мъж се задави с десерт и почина на коледната трапеза Когато сервирали традиционния италиански коледен сладкиш, панетоне, той си взел малко, но изведнъж не можал да диша Чирозът на стана по-скъп от калкана: Цени до 45 лв. за кг на рибната борса в Бургас Цената на чироза е повишена, защото по принцип за сушенето и веянето на риба се изисква труд и майсторлък
Експерт съветва как да се движим безопасно в снежна и заледена обстановка Извадете ръцете си от джобовете! Умерен ръст на жилищните цени в България през 2026 г.: Как еврозоната променя пазара Дори и предлагането да се повиши, то няма да изпревари търсенето, тъй като няма предпоставка за по-ниски доходи, а напротив – купувачите ще се стремят все повече да  подобряват качеството си на живот
Регистрационните таблици в София - от „С“ до „ОХ“: Как стигнахме до края на азбуката Въведени са нови буквени комбинации с допустими символи за сериите на автомобилните табели Заради еврозоната българите пазаруват повече. Страхуват се да не изгубят парите си И бързат да ги обърнат в стоки