Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Направих тиквички в буркан, толкова вкусни станаха, че за зимата не остана

Ключови думи: тиквички в буркан, флагман

Честно казано, изядохме повече, отколкото сложих в  бурканите… толкова вкусни са тези тиквички, че няма начин да им устоите!

Хрупкави, ароматни, апетитни… За първи път ги приготвям по този начин, но определено ще повторя догодина.

Вярвам, че тази рецепта ще остане в любимите ви.

Ето как да си приготвите и вие Хрупкави тиквички в  буркан:

Хрупкави тиквички в  буркан

Продукти: 

4 кг тиквички
6 супени лъжици едра сол
1 чаша (200 мл) олио
250 мл ябълков оцет
200 г захар
магданоз и чесън в количества на вкус
Начин на приготвяне: 

Измийте обилно тиквичките под течаща студена вода, не ги белите, а само ги нарежете на кръгчета с дебелина приблизително 1 см, а след това на четвъртинки. Залейте ги със студена вода, като се уверите, че са напълно потопени.

Оставете ги да престоят във водата за четири минути, след което измийте и нарежете ситно магданоза и добавете ситно нарязания чесън.

След това отцедете тиквичките в гевгир, оставете ги да киснат известно време, след което ги прехвърлете в друга дълбока купа. Залейте ги с маринатата (така че всички съставки да се смесят).

Добавете нарязания магданоз и чесън и разбъркайте. Оставете да престои 20 минути. След това започнете да прибирате тиквичките в стъклени  буркани (предварително стерилизирани).

Стерилизирайте ги точно толкова, колкото е необходимо, за да се запечата капакът във вакуум. Аз си хапнах доста, докато пълнех бурканите. Моят съвет е да не променяте нищо в рецептата – всичко е както трябва.

Оригиналната рецепта изискваше 7 супени лъжици сол, което е твърде солено за мен, затова я намалих на 6 супени лъжици.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Тя не гони – тя избира: навиците на жените, които мъжете не забравят Защо не трябва да сте прекалено на разположение на партньора си Кога всяка зодия е готова за сериозна връзка В астрологията всяка зодия има свой собствен ритъм в любовта и нужди, преди наистина да се ангажира с някого
Уникална рецепта! Този сладкиш се прави без брашно и буквално се топи в устата След като веднъж опитате този уникален сладкиш с извара, неминуемо ще започнете редовно да приготвяте този шедьовър на всички свои близки Този плод топи мазнините дори докато спите Със своите 90 процента съдържание на вода, грейпфрутът е истински съюзник в борбата с наднорменото тегло
Тото с откровение: Там, където няма аплодисменти, има хора, които ме познават без микрофон Тото признава, че именно в моментите далеч от сцената си спомня какво го е подтикнало да започне музикалния си път Ако си мислите, че в България работим бавно... Във Великобритания ремонт на път може да отнеме век Според статистиката над 25 000 шофьори са претърпели щети по автомобилите си заради дупки само през тази година
Изгоненият Томи от „Игри на волята“ започва да прави маргарин Намажете се с Томи, апелира той 4 зодии са на прага на голяма промяна в живота към края на годината Дали сте сред тях
Горим мазнини и намаляваме кръвната захар с това упражнение в седнало положение Възможно ли е да сме намерили златната среда между фитнес и удобство Заплатата й се топи Тя побесня
Черен ден за България, почина музикална емблема Вачо Бъндарака си отиде на 81-годишна възраст Ако се събудите в 3:17, 3:33 или 3:42 – това не е безсъние, а това е сигнал за опасно нещо! Когато това явление се повтаря, особено в периода между 3 и 4 часа сутринта, тялото може да сигнализира, че нещо е извън баланс