Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Дори и най-претенциозните гости ще ахнат от вкуса на тези пилешки бутчета, тайната е в специалния сос

Ключови думи: пилешки бутчета, сос, медено-соев сос

Търсите рецепта с интересен и пикантен вкус? Днес ви предлагаме да си приготвите сочни пилешки бутчета в неустоим азиатски стил!

Пилешкото месо е достатъчно неутрално и се съчетава добре със съставки, които имат отличителен вкус и аромат.

В рецептата месото се овкусява в оригинална марината, приготвена в азиатски стил. Основните й съставки са соев сос, червен пипер и мед. Именно маринатата осигурява красивия цвят и богат вкус на готовото ястие.

Печените пилешки бутчета стават необичайно сочни благодарение на правилно подбрания температурен режим.

Първо се пекат 30 минути на 180°C - през това време пилешкото е почти готово. След това температурата се увеличава до 210°C и пилешките бутчета бързо се покриват с апетитна коричка.

Списък с продукти за 4 порции: 
9 бр. пилешки бутчета
6 с. л. соев сос 
3 с. л. зехтин
2 с. л. мед
1 с. л. лимонов сок
2 скилидки чесън
0,5 ч.л. смлян сладък червен пипер
смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Смачкайте чесъна с преса.

В малка купа смесете соевия сос с една супена лъжица мед, пресования чесън и лимоновия сок. Добавете две супени лъжици зехтин, подправете със сладък червен пипер и смлян черен пипер. 

Разбъркайте добре до получаването на еднородна смес.

Подсушете пилешкото месо с кухненска хартия и го поставете в голяма купа. Изсипете маринатата върху него и втрийте добре във всяко бутче.

Покрийте купата със стреч фолио и оставете на стайна температура за 30-40 минути. Максималното време за мариноване на пилешкото месо е 6 часа. В този случай купата трябва да се постави в хладилника. 

Загрейте фурната до 180°C. Поставете решетката на средното ниво. Намажете тава с размери 22x25 см. с останалия зехтин.

Подредете пилешките бутчета на един ред. Посолете и залейте с останалата в купата марината. Трябва да посолите пилето само леко, тъй като маринатата съдържа соев сос.

Покрийте тавата с фолио, поставете я върху решетката в центъра на фурната и печете 30 минути. Проверете готовността, като пробиете бутчето с върха на нож.

Ако течността, излизаща от отвора, е бистра, значи месото е готово. В противен случай продължете да готвите още 10 минути. 

Извадете тавата от фурната и махнете фолиото.

Намажете бутчетата с останалия мед. Увеличете температурата на фурната до 210°C, върнете месото във фурната и печете още 10 минути или докато бутчетата станат златистокафяви.

Готовите печени пилешки бутчета сервирайте с картофи или ронлив ориз и не забравяйте да допълните ястието със зеленчукова салата. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Гроздан Караджов сезира Комисията за защита от дискриминация заради сваленото от самолет дете Опитът на Ryanair да прехвърли вината върху наземния оператор е неприемлив, категоричен е министърът Пожар избухна в близост до летището в София Към момента няма данни за опасност за аеропорта
Мечка влезе в хола на жена, тогава се появи малкото й куче и стана страшно Немският шпиц Скаут преследва неканения гост дълго, всичко се размина без ранени Пожар избухна край Банкя Пожарникари и доброволци се борят с огъня
Погнаха грък, малтретирал сексуално две български момичета Мъжът ги накарал да се снимат голи Кюстендилеца изригна след новия срам на ЦСКА, тарторът предприе атака към... Велчев явно не е доволен от решения на Томанов
Мълния покоси футболист в центъра на терена Фатален инцидент в Сърбия Посочиха кога ще е най-голямата жега за август, бъдете особено внимателни Вече сме в този период
Трагедия на плажа - мини убиха трима летовници Близо до Одеса починаха двама мъже и една жена Тя стана "Мис Мокра фленелка" в България Стела взе награда за лятото
Светът на спорта скърби - двама боксьори починаха след фатална гала Мозъчни травми са довели до леталния изход Боби Михайлов каза дали съжалява за свършеното като президент на БФС Счита, че е дал всичко от себе си