Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Слагам мляко, малко вода и правя уникални сиренки

Ключови думи: сиренки, флагман, рецепта

Ако обичате домашно приготвените   тестени закуски, но нямате време за месене и чакане на  тестото да втаса, тази рецепта е точно за вас. Сиренките с  бутер тесто се приготвят лесно, а резултатът е впечатляващ – златисти, пухкави и неустоимо вкусни. С няколко прости стъпки ще получите цяла тава ароматни сиренки, идеални за закуска или лека вечеря.

Необходими продукти (чаша от 200 мл):

1 чаша хладко прясно мляко
1 чаша хладка вода
1 чаена лъжичка суха мая (5 г)
1 чаена лъжичка сол
5 чаши брашно (500 г)

За намазване:
100 г разтопено масло
60 мл олио

За плънката:
Сирене + настърган кашкавал

За намазване преди печене:

1 жълтък + 1 чаена лъжичка олио


Начин на приготвяне

Приготвяне на тестото
В купа смесете прясното мляко, водата, маята и солта. Постепенно добавете брашното и замесете меко тесто, което не лепне по ръцете. Разделете го на 4 топки и оставете да починат за 20 минути.

Приготвяне на бутер слоевете
Разтопете маслото и го смесете с олиото. Вземете първата топка тесто, разточете я леко и я намажете с мазнината. Повторете с останалите три топки, като ги поставяте една върху друга и всяка мажете с масло.

Разтягане на тестото
Започнете внимателно да разтягате тестото с ръце, докато се получи тънка правоъгълна кора. Намажете отново с масло и сгънете на плик, прихлупвайки краищата към центъра. Обърнете тестото, намажете го отново и повторете процедурата още веднъж.

Добавяне на плънката
Поръсете тънко разточеното тесто със смес от натрошено сирене и настърган кашкавал. След това го сгънете на продълговат правоъгълник.

Оформяне на сиренките
Нарежете тестото на тънки ленти и ги подредете в леко намаслена тава. Натиснете леко всяка сиренка с пръсти.


Финални щрихи и печене
Намажете сиренките с разбит жълтък и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса, докато придобият златист загар.

Готовите сиренки са пухкави, ароматни и изключително вкусни. Тази рецепта ви спестява време, но не и вкус – перфектна за закуска или за споделяне с близки. Опитайте я и се насладете на домашно приготвена топла закуска!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Силно земетресение до Япония Не се съобщава за жертви Вижте как певицата Малина изпраща внучката си на училище Бащата на малката красавица е футболист
Неопитен камериер катастрофира с луксозното "Ламборгини" на български тузар в Монако, стана скандал Служителят е уволнен, сочат информации от чужбина Екшън на "зебра" - пешеходец показа пистолет на софийски шофьор Води се разследване
Какво се случва с душата ни, когато умрем? В първите минути тя често не осъзнава, че физическият живот е приключил и е настъпила смъртта Юлияна Янева с фурор на Световното по борба Победи куп елитни състезателки и ще се бори за златото
Украинец изнасили брутално млада жена, блъскайки й главата в земята Пострадала от деянието е млада жена Капитан на Звезда почина на терена Медиците съобщиха, че причина за смъртта му са последици от сърдечен удар
Шок за много софиянци Части от столичния кв. "Дружба" 2 остават без топла вода и парно в студени дни Братът на Ружа Игнатова: Тя ми каза да не се притеснявам, скоро ще се върне В безпрецедентната си изповед той разказва за живота на семейството в Германия, за компанията Оne Соin, в която потъват 4 милиарда долара, за гнева, който е изпитвал към Ружа, и опита да прости
Мъж е с опасност за живота след тази катастрофа Инцидентът стана в района на Русе Студент снима под полата на жена в столичен мол, малко след това загина Драма в Тайланд