Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Слагам мляко, малко вода и правя уникални сиренки

Ключови думи: сиренки, флагман, рецепта

Ако обичате домашно приготвените   тестени закуски, но нямате време за месене и чакане на  тестото да втаса, тази рецепта е точно за вас. Сиренките с  бутер тесто се приготвят лесно, а резултатът е впечатляващ – златисти, пухкави и неустоимо вкусни. С няколко прости стъпки ще получите цяла тава ароматни сиренки, идеални за закуска или лека вечеря.

Необходими продукти (чаша от 200 мл):

1 чаша хладко прясно мляко
1 чаша хладка вода
1 чаена лъжичка суха мая (5 г)
1 чаена лъжичка сол
5 чаши брашно (500 г)

За намазване:
100 г разтопено масло
60 мл олио

За плънката:
Сирене + настърган кашкавал

За намазване преди печене:

1 жълтък + 1 чаена лъжичка олио


Начин на приготвяне

Приготвяне на тестото
В купа смесете прясното мляко, водата, маята и солта. Постепенно добавете брашното и замесете меко тесто, което не лепне по ръцете. Разделете го на 4 топки и оставете да починат за 20 минути.

Приготвяне на бутер слоевете
Разтопете маслото и го смесете с олиото. Вземете първата топка тесто, разточете я леко и я намажете с мазнината. Повторете с останалите три топки, като ги поставяте една върху друга и всяка мажете с масло.

Разтягане на тестото
Започнете внимателно да разтягате тестото с ръце, докато се получи тънка правоъгълна кора. Намажете отново с масло и сгънете на плик, прихлупвайки краищата към центъра. Обърнете тестото, намажете го отново и повторете процедурата още веднъж.

Добавяне на плънката
Поръсете тънко разточеното тесто със смес от натрошено сирене и настърган кашкавал. След това го сгънете на продълговат правоъгълник.

Оформяне на сиренките
Нарежете тестото на тънки ленти и ги подредете в леко намаслена тава. Натиснете леко всяка сиренка с пръсти.


Финални щрихи и печене
Намажете сиренките с разбит жълтък и печете в предварително загрята фурна на 190 градуса, докато придобият златист загар.

Готовите сиренки са пухкави, ароматни и изключително вкусни. Тази рецепта ви спестява време, но не и вкус – перфектна за закуска или за споделяне с близки. Опитайте я и се насладете на домашно приготвена топла закуска!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Две семейства в Бургас вече кандидатстваха за помощ след пожара в „Острицата“ Едното от заявленията вече е одобрено и по него е отпусната максималната помощ в размер на 1914 лв., второто е в процес на обработка Арестуваха депутат в Украйна заради корупционен скандал с покупка на дронове Започнало е и вътрешно разследване, заяви президентът Володимир Зеленски
Българинът Петър Мирчев опита да продаде оръжия за 53 млн. евро на мексикански наркокартел Той обаче не е преговарял с представители на "Халиско Нова Генерация", а с внедрени от американските служби „Сектор Г“ избухна срещу ръководството на ЦСКА Стига аматьорщина и посредственост, зоват организираните привърженици
Татуировка на врата издаде банда джебчийки от България, вилнели из Италия Три жени с богато криминално досие обирали възрастни в супермаркети в Порденоне, Удине и Бергамо, разплетени са и връзки с нелегални фабрики за цигари под кравеферми Звездата от сериала „Шербет от боровинки“ е най-красивата жена в света за 2025 г. Пет турски актриси влязоха в топ 10 на глобалната класация, в която освен красота се оценяват и влияние, и репутация
Емануела вече е дебела и стара, смятат чалга фенове Други обаче застават плътно зад любимката си Може ли да повярвате, че този чалга динозавър е на 73 години и разцепва дансинга Милко показа какво значи да си легенда – истинско шоу на живо
Крадците напуснаха София и поеха към морето, има ли бум на обирите по Черноморието Празните жилища в курортите стават лесна плячка, СДВР съветва: Уведомете съседите, подсигурете ключалките и не оставяйте имоти без надзор Този известен бизнесмен е затънал в дългове 37-годишният предприемач и инфлуенсър, който стана по-популярен за обикновения зрител и като участник в кулинарното предаване Hell’s Kitchen Даниел Бачорски, призна в откровено интервю, че макар и да е начело на цял холдинг от печеливши фирми, е натоварен с банкови заеми за милиони левове
Как алчността провали сезона в наша съседка, където пържените картофи са 16 евро, магнитчето - 20 евро, а шезлонга - 200 евро Мненията за провала на сезона циркулират – гражданите, които отдават апартаменти под наем, обвиняват ресторантьорите и държавните органи, те пък тях, а туристите – всички заедно Някои хотелиери намалиха цените с до 40 %, наистина ли е толкова слаб сезонът, говори експертът В Слънчев бряг всичко е пълно, твърди Александър Александров