Тези храни помагат в борбата с лошия дъх
Учени от университета в Съчуан установиха, че храните, съдържащи пробиотици, помагат в борбата с лошия дъх.
Според специалистите летливите серни съединения са причина за лошия дъх. Те възникват, когато бактериите на повърхността на езика разграждат протеините твърде бързо.
В хода на изследването учените установиха, че пробиотиците, открити във ферментирали храни като хляб с квас, кисело мляко, комбуча и мисо супа, помагат в борбата с лошия дъх.
"Пробиотиците могат да инхибират разграждането на аминокиселини и протеини от анаеробни бактерии в устата, като по този начин ограничават образуването на неприятни странични продукти. Пробиотиците помагат в краткосрочен план, но не повлияват значително причините за лош дъх, като плака и плака на езика", посочиха експерти от Китай.
За да запазите дъха си свеж, учените препоръчват да ядете редовно храни с пробиотици, пише jenata.blitz.bg.
Добави Коментар