Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Направете това с корите и ще имате божествена баница!

Ключови думи: баница, сочна, флагман

Толкова е мека и сочна, че не можеш да спреш да я ядеш! Ако поднесете тази баница за закуска или вечеря, няма да сгрешите, защото това определено ще е най-сочната баница, която някога сте опитвали!

Цялата „тайна“ е в малкия трик с нарязването на корите, който гарантира много въздушност на баницата, а както знаем пухкавата баничка е най-любима на всички. Ето подробната процедура по приготвянето на тази Баница-пухкавелка със снимки:

В по-дълбока купа намачкайте с вилица сиренето, добавете киселото мляко и 4 яйца. Налива се 100 мл газирана вода и се разбърква с лъжица или вилица до изравняване на съставките.

Намажете дъното и стените на тавата с разтопено масло. Отделете половината от корите (11 кори), а останалите (250 г) оставете настрана. Поставете една кора на дъното, да покрие цялата повърхност на тавата. След това поставете още 4 листа, по един от всяка страна, така че краищата им да стърчат от формата.

Полейте с разтопено масло. Останалите 250 г кори навийте на руло, след което нарежете на тънки ленти (пръстени). Разпръснато се нарежда един пласт от лентите (едната половина) във формата, а върху тях равномерно се намазва малко от плънката (1/5).

Прегънете една по една всички висящи от четирите страни кори, за да покрият плънката.

Отгоре се полива с разтопено масло. Разстелете равномерно малко плънка (1/5), върху нея наредете изрязани ленти (другата 1/2), а върху тях още малко плънка (1/5).

Върху този слой се нареждат отново 4 кори, като половината трябва да стърчат от формата. Полейте с разтопено масло. Разстелете плънка (1/5), отгоре сложете кора, която да покрие всичко. Полейте с разтопено масло.

Разстелете плънката (1/5), след което загънете и 4-те кори навътре, за да покриете плънката. Отгоре се поставя една цяла кора и се подпъхва навътре, все едно слагате чаршаф на легло. Нарежете баницата на кубчета или триъгълници, според вашите предпочитания.

Отгоре баницата се залива с останалите 100 мл газирана вода. Отделно смесете 10 г разтопено масло с едно яйце, след което намажете баницата с четка. Пече се 50 минути в предварително загрята фурна на 190 градуса, или до приятен загар.

Оставете да изстине за няколко минути, след което я нарежете отново на предишните разрези и сервирайте гореща (вкусна е и студена).

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Прегледаха Доналд Тръмп, резултатите са кристално ясни Президентът на САЩ е в отлично здраве 19-годишна чужденка роди в автобус и изхвърли бебето през прозореца Драмата се случи в Индия
Никой не може да устои на тези зодии Те могат да откраднат всяко сърце Защо яденето късно вечер не е полезно Самото хранене действа като сигнал, който "настройва" вътрешните ни часовници
Зеленски смени украинския посланик в САЩ, Тръмп сигурно е доволен Сменя се Маркарова, която си навлече гнева на екипа на настоящия президент в Белия дом Хората от тези зодии имат красива душа Те обичат силно, грижат се за близките си, проявяват състрадание, добродушни са
Какво означава бяла кърпа върху огледалото на колата Този сигнал не е силно разпространен в Европа, въпреки че е много полезен Спират временно движението на метрото между две станции в София Това се налага поради строителните дейности по изграждане на нова метростанция
Може да "задушите двигателя": Струва си да знаете това, ако карате кола с ръчна скоростна кутия Ето какво казват експерти Талантливи деца откриват MAX FIGHT 62 в Свети Влас Предстои интересно спортно събитие
Класическа рецепта за таратор Бърза за приготвяне, вкусна и полезна храна Едва ли ще се изненадате, ако ви кажем, че точно тези три зодии са най-големите егоцентрици Те не се интересуват изобщо от мнението на околните, както и от техните чувства