Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

В пекарна в Турция продават по 3000 бр. на ден от тази вкусотия: Самунчета от лудо тесто

Ключови думи: турция, самунчета, флагман

Рецепта за турски пухкав  хляб – популярен хит в кулинарните форуми. Твърди се, че ежедневно от него се продават по най-малко 3000 броя!

Този дебел турски хляб, известен с меката си текстура и невероятния си вкус, е истинска сензация в Турция, където хиляди бройки от него се продават ежедневно.

Идеален за всяко хранене, този хляб е лесен за приготвяне и идеален за домашно печене.

Тайната е в  тестото, което може да срещнете и под името „лудо тесто“ заради факта, че нараства тройно по време на втасването, а след изпичане остава меко и ефирно. С тази рецепта ще получите мек, въздушен хляб, който може да се замрази и да му се наслаждавате по всяко време.

Опитайте го и открийте защо е толкова популярен. Ето какво ви е необходимо за рецептата за Турски самунчета от лудо тесто:

Турски самунчета от лудо тесто

Продукти:

1300 г брашно (универсално)
1 супена лъжица сол
800 мл вода
10 г суха мая
3 супени лъжици захар
Зехтин (за месене на тестото)
Царевично брашно (за поръсване)
1 супена лъжица бяло брашно (за намазване)
100 мл топла вода (за намазване)
100 мл вряла вода (за намазване)
Приготвяне:

1. Пригответе маята: В купа смесете 800 мл вода, 10 г суха мая и 3 супени лъжици захар. Разбъркайте, докато маята и захарта се разтворят напълно.

2. Замесете тестото: В голяма купа смесете брашното с разтворената мая и сол. Замесете тестото, като от време на време потапяте ръцете си във вода, за да не залепне.

Когато тестото стане лепкаво, намокрете отново ръцете си и продължете да месите. Оставете тестото да почине 10 минути.

3. Първо сгъване: След 10 минути внимателно сгънете тестото навътре. Оставете го да почине още 20 минути.

4. Второ сгъване: Намажете ръцете си със зехтин и леко притиснете тестото, за да се отделят газовете. След това го оставете да втаса за 1 час.

5. Оформяне на хляба: След втасването, леко притиснете тестото, за да отстраните останалите газове и го прехвърлете върху работна повърхност. Разделете го на 9 равни части (или коригирайте размера, ако желаете).

6. Оформяне: Оформете всяко парче на топка и го поставете върху тава за печене, покрита с хартия за печене, поръсена с царевично брашно. Оставете топките да починат 5 минути.

7. Приготвяне на заливката: Смесете 1 супена лъжица брашно със 100 мл вряща вода и 100 мл топла вода, за да получите гладка смес.

8. Окончателно оформяне: Потопете пръстите си в заливката и направете дупка в средата на всяко парче тесто, като разпределите обилно заливката върху хляба.

9. Печене: Загрейте фурната до 250°C с вентилатор. Поставете хлебчетата върху обърната тава за печене и печете 6-7 минути, докато станат златистокафяви.

10. Сервиране: Извадете хлябовете от фурната и ги оставете да се охладят за кратко. Насладете се на мекия и ефирен хляб, идеален за всяко хранене!Съвет: Този хляб може да се замразява на по-малки порции за по-късна употреба. Загрейте го за кратко преди сервиране, за да възстановите свежестта му.

Съвет: Този хляб може да се замразява на по-малки порции за по-късна употреба. Загрейте го за кратко преди сервиране, за да възстановите свежестта му.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Как да избелим дрехите си без белина Все по-често се препоръчва да се използват натурални средства за почистване и премахване на петна Колко ще ни струва зимната ски ваканция България е в топ 3 на най-изгодните ски дестинации в Европа
Първа по рода си среща се проведе във Ватикана Холивудски звезди се срещнаха с Папа Лъв XIV Слънчева и приятна ще е неделята по Черноморието В сутрешните часове на отделни места видимостта ще е намалена. 
Ето кой празнува имен ден на 16 ноември Днес църквата почита светия, която пръв е написал Евангелие  Тя не гони – тя избира: навиците на жените, които мъжете не забравят Защо не трябва да сте прекалено на разположение на партньора си
Кога всяка зодия е готова за сериозна връзка В астрологията всяка зодия има свой собствен ритъм в любовта и нужди, преди наистина да се ангажира с някого Уникална рецепта! Този сладкиш се прави без брашно и буквално се топи в устата След като веднъж опитате този уникален сладкиш с извара, неминуемо ще започнете редовно да приготвяте този шедьовър на всички свои близки
Този плод топи мазнините дори докато спите Със своите 90 процента съдържание на вода, грейпфрутът е истински съюзник в борбата с наднорменото тегло Тото с откровение: Там, където няма аплодисменти, има хора, които ме познават без микрофон Тото признава, че именно в моментите далеч от сцената си спомня какво го е подтикнало да започне музикалния си път
Ако си мислите, че в България работим бавно... Във Великобритания ремонт на път може да отнеме век Според статистиката над 25 000 шофьори са претърпели щети по автомобилите си заради дупки само през тази година Изгоненият Томи от „Игри на волята“ започва да прави маргарин Намажете се с Томи, апелира той