Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ако искате да превърнете сланината в деликатес, мариновайте я по този начин

Ключови думи: сланина, маринована сланина, флагман

Маринованата сланина може да се превърне в перфектното мезе, стига да знаете как правилно да я приготвите. Истината е, че този продукт не се нуждае кой знае от каква обработка, за да се сдобие с желания вкус. Нужно е да сте наясно с подправките, които трябва да използвате при самото мариноване, както и още някои други хитрини, за които ще ви споменем в днешната статия.

Как се маринова перфектната сланина?
Продукти, които ще са ни нужни:

Около 1 кг сланина;
1 л. вода;
Няколко скилидки чесън;
100 гр. сол;
Няколко дафинови листа;
5 зърна бахар;
½ ч. л. черен пипер на зърна;
1 ч.л. семена от кориандър.
Начин на приготвяне:

Водата се изсипва в подходящ съд и към нея се добавят черния пипер, кориандърът, солта, бахарът и дафиновите листа. След завиране се вари още 2-3 минути, като през това време е добре да бъркате, за да може солта да се разтвори напълно. Ето как да изберете най-доброто След като оттеглите тенджерата от котлона, оставете саламурата да се охлади до стайна температура. През това време можете да нарежете скилидките чесън на тънки филийки, а сланината – на кубчета.

Пригответе си още един съд, в който ще мариновате самата сланина. На дъното му разпръснете част от чесъна, който сте нарязали. Започнете да подреждате парчетата сланина в него. Най – отгоре разпръснете и останалия чесън. Залейте с маринатата и след това поставете капак, с по-малки размери от този на съда, в който ще мариновате сланината. Върху капака сложете допълнителна тежест, така че животинският продукт да бъде изцяло покрит от саламурата. Оставете така за два дни, а след това премахнете тежестта и покрийте с капака. Приберете съда в хладилник за още 2 дни. Така приготвена сланинката може да се съхранява за седмица в хладилник. Ако искате да я запазите за по-дълго време, трябва всяко едно парче да увиете във фолио и да приберете във фризер. По този начин остава годна за консумация в рамките на една година. Опитайте тази сланина и ще останете истински очаровани от крайния резултат!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Доналд Тръмп-младши се сгоди за модел с впечатляващо минало Доналд и Бетина започват връзката си през 2024 г., като двамата бързо привличат вниманието с публичните си появи ВКС потвърди 7-годишната присъда на Стойко Чепенлиев за смърт след побой и грабеж Присъдата е окончателна – младежът пребил до смърт съработник в стопанство, след като му взел 60 лв.
Като две капки вода сезон 14 започва през пролетта – новини, промени и всичко, което знаем Шоуто за имитации се завръща с нови звезди, възможни промени във лидерите и силен интерес от феновете – какво да очакваме този пролет Тези грешки унищожават телефона ви Въпреки че има много начини да удължите живота на батерията на вашето устройство, ето тези, които е добре да избягвате, ако искате да запазите дълготрайността на батерията си
ЕЦБ обяви, когато България влиза в еврозоната и какъв ще е точният курс лев-евро На 1 януари 2026 г. левът отива в историята – вижте какво още трябва да знаете Арести на топ полицейски шефове разкриват тайна война в МВР Полицаи, наркотици и съмнения за дългогодишна колаборация
Поморийчета с престижни награди от Национален конкурс Ето как се отличиха "Възраждане" към президента: Държавата е в сложна и кризисна ситуация (ВИДЕО) Костадинов попита Радев "за" лева ли е или еврото
Отборът на Бойко Борисов фалира "Витоша" Бистрица преустанови участието си във В група МВнР предупреждава, че стачка в Италия може да блокира полети на 17 декември Поради обявена национална стачка във въздушния транспорт са възможни закъснения и отмяна на полети
Празничен базар отвори врати в Царево Кметът Марин Киров уважи събитието Почина ученият Трендафил Кръстанов открил най-старата българска книга Откритието му във Ватиканската библиотека промени представите за началото на българската книжнина