Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ако искате да превърнете сланината в деликатес, мариновайте я по този начин

Ключови думи: сланина, маринована сланина, флагман

Маринованата сланина може да се превърне в перфектното мезе, стига да знаете как правилно да я приготвите. Истината е, че този продукт не се нуждае кой знае от каква обработка, за да се сдобие с желания вкус. Нужно е да сте наясно с подправките, които трябва да използвате при самото мариноване, както и още някои други хитрини, за които ще ви споменем в днешната статия.

Как се маринова перфектната сланина?
Продукти, които ще са ни нужни:

Около 1 кг сланина;
1 л. вода;
Няколко скилидки чесън;
100 гр. сол;
Няколко дафинови листа;
5 зърна бахар;
½ ч. л. черен пипер на зърна;
1 ч.л. семена от кориандър.
Начин на приготвяне:

Водата се изсипва в подходящ съд и към нея се добавят черния пипер, кориандърът, солта, бахарът и дафиновите листа. След завиране се вари още 2-3 минути, като през това време е добре да бъркате, за да може солта да се разтвори напълно. Ето как да изберете най-доброто След като оттеглите тенджерата от котлона, оставете саламурата да се охлади до стайна температура. През това време можете да нарежете скилидките чесън на тънки филийки, а сланината – на кубчета.

Пригответе си още един съд, в който ще мариновате самата сланина. На дъното му разпръснете част от чесъна, който сте нарязали. Започнете да подреждате парчетата сланина в него. Най – отгоре разпръснете и останалия чесън. Залейте с маринатата и след това поставете капак, с по-малки размери от този на съда, в който ще мариновате сланината. Върху капака сложете допълнителна тежест, така че животинският продукт да бъде изцяло покрит от саламурата. Оставете така за два дни, а след това премахнете тежестта и покрийте с капака. Приберете съда в хладилник за още 2 дни. Така приготвена сланинката може да се съхранява за седмица в хладилник. Ако искате да я запазите за по-дълго време, трябва всяко едно парче да увиете във фолио и да приберете във фризер. По този начин остава годна за консумация в рамките на една година. Опитайте тази сланина и ще останете истински очаровани от крайния резултат!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Отказа се от грима, но не и от имплантите Момичето с червен бански, което тичаше по плажа и възбуждаше мъжките фантазии, е останало в миналото. За добро или лошо обаче е тази промяна? Топ 5 на най-арогантните зодии и как нараняват другите Ето кои са най-често посочваните
Готви ли се за сватба Фолкпевицата сподели интересен кадър Всяка събота правя най-пухкавите мекици без мая по тази рецепта Въпреки че тестото не съдържа мая, то трябва да почине, за да стане еластично, в това е и тайната
Видите ли това в дома си, в никакъв случай не посягайте към вредни препарати, а направете това Най-добрият начин да се справите с мравките в градината е да използвате органични инсектициди Министър Мирослав Боршош откри културно-информационен туристически център в Белене  Инициативата насърчава сътрудничеството между местната власт, институциите и бизнеса
Защо не съм знаела този трик за маслото и цедката по-рано (ВИДЕО) Вместо да се занамавате да режете, просто използвайте кухненската вещ В Несебър наградиха победителите в Международния турнир "Математика без граници" Събитието, което се проведе под патронажа на кмета на общината Николай Димитров, даде възможност на над 1200 ученици от 13 държави да премерят знания
Котка краде кренвирши от туристи на плажа и става хит във Фейсбук Това е по-опасно от черната пума!, шегуват се в мрежата Запали се локомотивът на бързия влак Варна-София Няма сериозно пострадали пътници
Ако имате бутер тесто и малко шунка, задължително направете това Тези охлювчета се приготвят много лесно и стават както за закуска, така и за вечеря В Районния съд в Бургас вече обработват електронно заповедните дела Когато заявлението е подадено по електронен път, всички последващи процесуални действия на заявителя се извършват само в електронна форма