Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ако имате малко ягоди, задължително направете тази нутела само с три съставки

Ключови думи: ягодова нутела, флагман, ягоди

Опитайте вкусен, кремообразен ягодов крем, който ще засрами дори купената от магазина  Нутела (или който и да е друг вид течен  шоколад).

Просто не можете да устоите на комбинацията от ягоди и лешници.

Ексклузивна рецепта за вкусен ягодов крем ще намерите по-долу – ето продуктите за Ягодова Нутела от 3 съставки:

Ягодова нутела от 3 съставки

Продукти:

200 г лешници
60 г ванилова захар
70 г замразени ягоди
1 супена лъжица лимонов сок (по избор)
Приготвяне:

Първо, изпечете лешниците във фурната.

Печете ги около 12-15 минути на 180°C.

Като алтернатива, можем да ги изпържим във фритюрник с горещ въздух за 6 минути при температура 185°C.

Смелете все още горещите ядки в блендер, докато получите гладка, мазаема консистенция.

Правете това на няколко пъти, като периодично избутвате сместа от стените към центъра на блендера. Накрая сместа трябва да стане кремообразна и гладка (като на снимката по-долу):

Най-важното е да не забравяте да правите почивки по време на пасиране, за да предотвратите прегряване на блендера.

След това добавете захарта към сместа.

Добавете и замразените ягоди.

Разбийте, докато получите гладка смес.

Когато кремът достигне желаната консистенция, добавете лимоновия сок.

Този елемент е по избор, но лимоновият сок ще извади на преден план естествения вкус на ягодите и ще предотврати покафеняването на пастата.

Разбиваме за известно време и нашият ягодов крем е готов.

Ягодовата паста може да се използва като пълнеж за палачинки или гофрети.

Можем да го добавим и към кисело мляко или да го използваме за приготвяне на домашен сладолед или шейкове.

Той е идеален за декориране на торти или пайове.

Ягодовата Нутела може да се съхранява в хладилник в продължение на 7-10 дни.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Това създание "атакува" центъра на голям роден град "Нещото" си хареса прическата на пловдивчанка В Силистра взеха решение за черния звяр Няма да задействат системата BG-Alert
Лют бой със служител на Центъра за градска мобилност в София Той удря двама граждани, единият отвърна на агресията със същото Стрелба в училище в САЩ, има жертви Ужасът се случи в щата Минесота
Мъж в скафандър изля кофи с фекалии по директорка Ужас в Димитровград Тази 65-годишна жена разкри, че харесва 3 пъти по-млади мъже и уточни защо Енергични са и без обременености, смята Лесли
Юноша изнасили украинка в голям парк и двамата са били пияни Нападението се случи в Париж Може ли да уринирате в морето или басейна Човешката урина е 95% вода
Затварят част от ул. „Пробуда“ Спазвайте временната организация Галка от "Каризма" заслабна, показа се само по прашки и шашна всички На 47 бившата дуетна половинка на Миро демонстрира впечатляваща форма
Защо трябва да се забие пирон в ябълково дърво Това е стар метод за увеличаване на добива на реколтата €1000 глоба за мидички от плажа в Гърция! В Испания пушенето на стотици плажове е забранено