Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ако имате малко ягоди, задължително направете тази нутела само с три съставки

Ключови думи: ягодова нутела, флагман, ягоди

Опитайте вкусен, кремообразен ягодов крем, който ще засрами дори купената от магазина  Нутела (или който и да е друг вид течен  шоколад).

Просто не можете да устоите на комбинацията от ягоди и лешници.

Ексклузивна рецепта за вкусен ягодов крем ще намерите по-долу – ето продуктите за Ягодова Нутела от 3 съставки:

Ягодова нутела от 3 съставки

Продукти:

200 г лешници
60 г ванилова захар
70 г замразени ягоди
1 супена лъжица лимонов сок (по избор)
Приготвяне:

Първо, изпечете лешниците във фурната.

Печете ги около 12-15 минути на 180°C.

Като алтернатива, можем да ги изпържим във фритюрник с горещ въздух за 6 минути при температура 185°C.

Смелете все още горещите ядки в блендер, докато получите гладка, мазаема консистенция.

Правете това на няколко пъти, като периодично избутвате сместа от стените към центъра на блендера. Накрая сместа трябва да стане кремообразна и гладка (като на снимката по-долу):

Най-важното е да не забравяте да правите почивки по време на пасиране, за да предотвратите прегряване на блендера.

След това добавете захарта към сместа.

Добавете и замразените ягоди.

Разбийте, докато получите гладка смес.

Когато кремът достигне желаната консистенция, добавете лимоновия сок.

Този елемент е по избор, но лимоновият сок ще извади на преден план естествения вкус на ягодите и ще предотврати покафеняването на пастата.

Разбиваме за известно време и нашият ягодов крем е готов.

Ягодовата паста може да се използва като пълнеж за палачинки или гофрети.

Можем да го добавим и към кисело мляко или да го използваме за приготвяне на домашен сладолед или шейкове.

Той е идеален за декориране на торти или пайове.

Ягодовата Нутела може да се съхранява в хладилник в продължение на 7-10 дни.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Защо умните жени остават необвързани: 7 често срещани грешки във връзките Понякога жените чувстват, че техните успехи и постижения ги правят недостъпни за другите. Това може да създаде бариера и да отблъсне потенциални партньори 3 ясни знака, че някой ви харесва, дори и да го крие Вижте ги
Как се обличат дамите според зодията си Женственост, мекота, романтика - всичко това е преплетено в стила на жената Рак Рецепта за най-вкусните картофи по селски – ароматни, хрупкави и лесни за приготвяне Ето я рецептата
Имате ли болки в кръста? Ново проучване разкри колко минути на ден трябва да ходите Болката в долната част на гърба често е резултат от слабост в мускулния корсет, който поддържа гръбначния стълб Владо Карамазов сбъдна мечтата си! Светът говори за неговия проект от Белене! Кои точно са големите имена, застанали зад продукцията, Владо засега пази в тайна
Направете това с радиатора преди отоплителния сезон, за да спестите пари Замърсените радиатори намаляват ефективността и разнасят прах. Вижте лесни стъпки за почистване и свеж дом Бригита Чолакова била глас на Централна гара На 6 октомври се навършиха 26 години от кончината на грандамата на БНТ от времето на соца Бригита Чолакова. А на 12 октомври стават 92 години от рождението ѝ
Защо е полезно да ходим на пети По стъпалата ни има много активни точки и нервни окончания Не може да бъде! Део чукна 50! „Младостта ми е ген. Дължа го на двете ми баби – Даша, която преди две седмици стана на 99, и на другата – Данка, тя, за съжаление, почина в началото на 2025 г. на 95 години.“
Туршията и безценните ѝ ползи за здравето Ароматът на печени чушки през есента може да увлече в романтика дори и тези, които не си падат по приготвянето на зимнина Задаващ се циклон носи нови значителни валежи! Според Европейския модел и ICON се очаква около 20-ти октомври нашата страна отново да попадне в периферията на зона с високо налягане