Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ако имате малко ягоди, задължително направете тази нутела само с три съставки

Ключови думи: ягодова нутела, флагман, ягоди

Опитайте вкусен, кремообразен ягодов крем, който ще засрами дори купената от магазина  Нутела (или който и да е друг вид течен  шоколад).

Просто не можете да устоите на комбинацията от ягоди и лешници.

Ексклузивна рецепта за вкусен ягодов крем ще намерите по-долу – ето продуктите за Ягодова Нутела от 3 съставки:

Ягодова нутела от 3 съставки

Продукти:

200 г лешници
60 г ванилова захар
70 г замразени ягоди
1 супена лъжица лимонов сок (по избор)
Приготвяне:

Първо, изпечете лешниците във фурната.

Печете ги около 12-15 минути на 180°C.

Като алтернатива, можем да ги изпържим във фритюрник с горещ въздух за 6 минути при температура 185°C.

Смелете все още горещите ядки в блендер, докато получите гладка, мазаема консистенция.

Правете това на няколко пъти, като периодично избутвате сместа от стените към центъра на блендера. Накрая сместа трябва да стане кремообразна и гладка (като на снимката по-долу):

Най-важното е да не забравяте да правите почивки по време на пасиране, за да предотвратите прегряване на блендера.

След това добавете захарта към сместа.

Добавете и замразените ягоди.

Разбийте, докато получите гладка смес.

Когато кремът достигне желаната консистенция, добавете лимоновия сок.

Този елемент е по избор, но лимоновият сок ще извади на преден план естествения вкус на ягодите и ще предотврати покафеняването на пастата.

Разбиваме за известно време и нашият ягодов крем е готов.

Ягодовата паста може да се използва като пълнеж за палачинки или гофрети.

Можем да го добавим и към кисело мляко или да го използваме за приготвяне на домашен сладолед или шейкове.

Той е идеален за декориране на торти или пайове.

Ягодовата Нутела може да се съхранява в хладилник в продължение на 7-10 дни.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
18-годишна беше нападната от тигър Трагедия в Индия Бум от протести в София Каузите са с широк диапазон
Един от мъжете не можа да скрие сълзите си в "Ергенът" Орлин се разплака заради Натали Филип Кръстев блести за Оксфорд Вкара в добавеното време за равенство на английска земя
Високи температури по Черноморието 8 градуса по-студено ще е в столицата Докато спасява съпруга си от наводнение: Жена разбра, че той има любовница За да спаси бащата на децата си, тя намира връзки в града, в който той е отседнал в хотел
Още четирима задържани за обира на Лувъра Ще се разплете ли кражбата? Една и съща e причината в над 1600 жалби за авиационна безопасност „Алкохол. Алкохол. Алкохол.“
Ръководството на Реал Мадрид с реакция след скандала с Шаби и Вини Подкрепи наставника Падналият на покрив в Молдова дрон е "Гербер" Излязоха подробности за скандала
Разкошни млади певци и актьори в Поморие за шоу, вдъхновено от поезията на Христо Фотев Подарете си един вълшебен час, призоваха от общинската администрация и уточняват, че входът е свободен  Владимир Зографски със страхотен резултат в ски скоковете Влезе в Топ 10