Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Слагам само 2 неща в плънката на баницата и удря тавана на фурната, докато се пече

Ключови думи: баница, рецепта, пухкава баница, флагман

Баницата със  сирене ми е най-любима, откакто се помня. Обичам също баница с  месо, праз и гъби, но тази със сирене завинаги е моят номер едно, може би заради уникалната рецепта, която следвам от години.

Става невероятно пухкава и буквално виждаш как се надува пред очите ти, докато се пече във фурната. Добавят към плънката 2 допълнителни продукта, извън обичайните, и мисля, че именно те й придават мекотата и невероятния вкус. Ако искате и вашата да изглежда така, следвайте рецептата за Най-пухкавата баница със сирене . Ето какво ви трябва:
Най-пухкавата баница със сирене
Необходими Продукти: 

500 г кори за баница (по-дебели)
4 яйца
500 г сирене
300 мл кисело мляко
100 мл олио
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 пакетче бакпулвер
150 г кашкавал
1 супена лъжица сусам
Начин на Приготвяне: 

Яйцата се разбиват с вилица, след което се добавя натрошеното сирене и се разбърква. Добавете киселото мляко, олиото, солта и бакпулвера. Настържете кашкавала, добавете и разбъркайте.

Едната кора се поставя върху намаслена и набрашнена тава с по-малки размери (или застлана с хартия за печене), да покрие ръба и дъното на тавата (страните трябва да излизат от тавата).

Ако използвате по-голяма тава, увеличете съответно съставките, а на дъното сложете 3-4 кори, всяка от които излиза поне 2/3 от тавата). Ако използвате най-тънките кори (за баклава), тогава използвайте по две кори.

Разпределете няколко лъжици плънка, след това намачкайте следващата кора и върху нея сложете плънка. Така редуват се корите и плънката, докато се стигне до последната. Намажете отгоре с масло, смесено с малко плънка. Поръсете със сусам.

Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200°C за около 40 минути (готова е, когато се надигне и покафенее).

Извадете от фурната и изчакайте няколко минути да се охлади, след което нарежете и сервирайте.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Диона се нахвърли на заядливите мъже Хейтърите попаднаха под обстрела на певицата Ето къде временно ще е променено движението в участък от АМ „Хемус“ Промяната ще важи в периода от 10 ноември до 14 ноември
Спират многократните визи за ЕС на руснаците Причините са използването на миграцията като оръжие, саботажни дейности и възможната злоупотреба с визи България подготвя ключови инициативи за предстоящото председателство на Стратегията на ЕС за Дунавския регион Министър Боршош на важна среща по повод председателството на България
В Харков започнаха да строят подземни училища Поради близостта на региона до фронтовата линия, строителните екипи и общностите работят при изключително трудни условия – на няколко смени, понякога без електричество или комуникации Тази учителка ще получи 10 млн. долара обезщетение  Причината за делото е, че няколко учители предупредили в деня на инцидента, че ученикът може да е въоръжен, но никой не се намесил
Разсеяна шофьорка вряза колата си в пазар в български град За щастие няма пострадали Уволниха го, след като зададе въпрос за атаката на Израел по ивицата Газа Смятате ли, че Израел също трябва да плати за възстановяването на Газа, като се има предвид, че унищожи голяма част от ивицата и нейната гражданска инфраструктура, попита италиански журналист висша чиновничка в ЕК
Тежка катастрофа край Сливен, има загинал На място незабавно са пристигнали екипи на "Пътна полиция" и експерти, които извършват оглед Баща и син починаха, след като бяха нападнати от опасни стършели на екзотичната си почивка Ненадейно, двамата били атакувани от множество насекоми, чиито ужилвания предизвикали тежка реакция
Робърт де Ниро удостоен с орден „Капитолийската вълчица“ Това е най-високото отличие на италианската столица Рим Могат ли в магазина да ви откажат монетите след приемането на еврото Монетите се оказват едно от най-големите предизвикателства за търговските вериги