Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Слагам само 2 неща в плънката на баницата и удря тавана на фурната, докато се пече

Ключови думи: баница, рецепта, пухкава баница, флагман

Баницата със  сирене ми е най-любима, откакто се помня. Обичам също баница с  месо, праз и гъби, но тази със сирене завинаги е моят номер едно, може би заради уникалната рецепта, която следвам от години.

Става невероятно пухкава и буквално виждаш как се надува пред очите ти, докато се пече във фурната. Добавят към плънката 2 допълнителни продукта, извън обичайните, и мисля, че именно те й придават мекотата и невероятния вкус. Ако искате и вашата да изглежда така, следвайте рецептата за Най-пухкавата баница със сирене . Ето какво ви трябва:
Най-пухкавата баница със сирене
Необходими Продукти: 

500 г кори за баница (по-дебели)
4 яйца
500 г сирене
300 мл кисело мляко
100 мл олио
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 пакетче бакпулвер
150 г кашкавал
1 супена лъжица сусам
Начин на Приготвяне: 

Яйцата се разбиват с вилица, след което се добавя натрошеното сирене и се разбърква. Добавете киселото мляко, олиото, солта и бакпулвера. Настържете кашкавала, добавете и разбъркайте.

Едната кора се поставя върху намаслена и набрашнена тава с по-малки размери (или застлана с хартия за печене), да покрие ръба и дъното на тавата (страните трябва да излизат от тавата).

Ако използвате по-голяма тава, увеличете съответно съставките, а на дъното сложете 3-4 кори, всяка от които излиза поне 2/3 от тавата). Ако използвате най-тънките кори (за баклава), тогава използвайте по две кори.

Разпределете няколко лъжици плънка, след това намачкайте следващата кора и върху нея сложете плънка. Така редуват се корите и плънката, докато се стигне до последната. Намажете отгоре с масло, смесено с малко плънка. Поръсете със сусам.

Сложете да се пече в предварително загрята фурна на 200°C за около 40 минути (готова е, когато се надигне и покафенее).

Извадете от фурната и изчакайте няколко минути да се охлади, след което нарежете и сервирайте.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Зуека прибира 50 000 лв. хонорар за финала на "Капките" След тригодишна пауза актьорът се завръща на сцената – за една вечер и срещу солидна сума Задържаха македонец и българин за опита за убийство на Димитър Стоянов-Митко Русия и сина му Престъплението беше извършено на 1 септември 2024 г.
Грабвайте велосипедите, Greenburg+ ви канят на велотур на 18 май Целта на събитието е да насърчи използването на велосипеда като устойчив, екологичен и здравословен начин на придвижване Мария Елена прави най-вкусните и здравословни кюфтета от тиквички С тази диета отслабнах с 10 кг за един месец, споделя тя
Съдбовните години в живота на всяка зодия, след тях никой никога не е същият Важните години в живота на човек могат да бъдат изпълнени както с добри и приятни събития, така и с трудни и разрушителни, казват астролозите Безсмъртният полк премина по центъра на Бургас по случай Деня на победата Днес се навършват точно 80 години от краха на Нацистка Германия
Приключвала с публичните демонстрации на... Никога повече не искам да говоря публично за мъжа в живота ми, отсече Светлана Каза тежки думи Косара не е на себе си от ревност
Дарява космическа сума "Хората ще казват много неща за мен, когато умра, но аз съм решен "той умря богат" да не е едно от тях", написа Бил Гейтс Румен Радев: Отдаваме почит към саможертвата на милиони хора Днес е Деня на Европа
Червена боя на входа на Министерството на културата, има задържан Не са ясни мотивите за вандалския акт Стрелба в София Нарушилият закона е пуснат под домашен арест