Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Тайната на тази апетитна баница е в заливката! Ако искате да е хем хрупкава, хем сочна, полейте я с това

Ключови думи: баница, заливка, баница със заливка

Това е най-добрият начин за приготвяне на хрупкава баница – с тази заливка баницата се топи в устата. Може би съставките ще ви се сторят необичайни, но ако опитате, ще се убедите сами колко е просто и невероятно вкусно. Не е нужно да сте специалист, за да приготвите тази сочна и хрупкава баница , а само да следвате точно инструкциите. Ще се получи много вкусна баница, от която всеки ще иска още едно парче.

„Тайната“ на тази апетитна баничка е в заливката – именно тя й придава онази сочност и пухкавост, а същевременно се препича добре отгоре.

По желание можете да я поръсите със сусам, ленено семе, кимион, тиквени или слънчогледови семки – каквото ви харесва. Ако желаете може да увеличите съставките за заливката.
Необходими продукти:
12 готови кори за баница
250 г фино сирене
250 мл течна неутрална готварска сметана
100 г масло
20 мл олио
сол според нуждите
Начин на приготвяне:
Първо разтопете маслото на слаб огън.

Към маслото се добавят 2 супени лъжици олио, а накрая се добавя сметаната за готвене. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки в млечно бяла течна смес – това е заливката за корите. Започнете да редите корите. За всяко руло ще ви трябват по 3 кори.

Всяка кора намажете със заливката, а на третата сложете сирене. Сложете обилно сирене или извара, не пестете, баницата ще стане още по-вкусна. Подгънете леко краищата, за да не се излива плънката, след което навийте като руло. Нарежете така опаковано руло на по-малки парчета.

Можете да нарежете парчетата до размера, който желаете.

След това се нареждат в намазнена тава, застлана с хартия за печене (по-лесно се измива тавата). Отгоре покрийте добре рулцата с малко от заливката, а с остатъка залейте обилно баничките.

Оставете за няколко минути, за да поеме част от течността, след което сложете баницата да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 25-30 минути.

Извадете изпечената баница и я оставете малко да изстине, след което я поднесете с чаша кисело мляко, айран или нещо по ваш избор.

2
Коментара по темата
2.
Вече
19.11.2024 19:44:04
Вече и една нормална баница не могат да направят, задължително трябва да е изкилиферчена. Накрая в баничарницата ще са по-вкусни от домашните.
1.
Чичо Митко от Врачеш
17.11.2024 21:22:48
Еба си !
  Добави Коментар
Кажи ми как ядеш яйцата и ще ти споделя какъв характер имаш Любимият ви начин на приготвяне на яйца може да каже много за вашата личност и начин на живот Четири знака, че мъжът до вас ви обича повече, отколкото смятате Ето признаците
Автоматичните прозорци не работят, как да ги поправим? Процесът е лесен, отнема секунди и не ви трябват инструменти Защо губим апетит през лятото Има ли повод за притеснение?
6-тонен слон уби директор, мъжът оставя вдовица и три деца Трагедия в резерват Зарязана ли е бременната Натали от Мартин Чой? Името на бебето ще е нестандартно
Доброволци спасиха семейство от огнен капан, но къщата им изгоря  89-годишният мъж отказал да бъде евакуиран без кучето им и едва ги измъкнаха живи от пъкъла в Козарево Председателят на ОбС Бургас даде старт на благородна кампания в подкрепа на хората с деменция Когато видите човек със знака на това красиво цвете – незабравка и лилава гривна, и ако е леко дезориентиран, безпомощен, изплашен – моля Ви, помогнете му, призова председателят
Опитен рибар улови "чудовище" в Дунав Рибата е дълга 215 сантиметра, ръст достоен за център в НБА Ужасен инцидент със спортната звезда Лаура Далмайер, спасителни екипи опитват да достигнат до нея Великата биатлонистка се бори за живота си в планината
Почина Мария Митева - първата жена телевизионен оператор в БНТ Митева си отиде на 95 години Втората жена на баща ми издаде рецепта за уникална торта, която кръстих "Мащеха" Всеки може да се справи с приготвянето ѝ, а полученият десерт ще впечатли всеки сладкоежец