Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Една съставка, която имате вече в кухнята, прави дори евтината кайма сочна и вкусна

Ключови думи: кайма, съставка, месо, готвене, сочна, вкусна

Може би не знаете, но има една съставка, която може да направи месото по-меко и сочно. 

Тя ще направи каймата страшно вкусна и едва ли вече ще си позволите да готвите без нея. Най-хубавото от всичко е, че едва ли има домакиня, която да я няма в кухнята си, а това значи, че няма да е нужно да давате излишни пари. Месото с нея е по-крехко и образува сочна кафява коричка, когато го пържите. 

За какво говорим ли?

Става въпрос за обикновената сода за хляб.

Защо трябва да добавяте сода към каймата?

Ефектът на това вещество върху месото е прост и ясен. Когато добавим сода към каймата, тя променя структурата си, прави месото по-крехко и допринася за образуването на кафява коричка по време на пържене. Содата повишава нивото на pH в каймата, благодарение на което протеините на месото се отпускат и то става по-крехко. Освен това содата помага за по-доброто задържане на влагата в месото, което го прави по-сочно.

Как да използвате сода за кайма?
Преди готвене добавете 1/2 чаена лъжичка сода на 500 грама кайма. Разбъркайте добре каймата, за да се разпредели съставката и я оставете да престои 15 минути.

Запържете или задушете каймата както обикновено. Този метод също работи чудесно за кюфтета, кюфтета и кюфтета. Този метод работи не само с телешко, но и със свинско или пилешко месо.

4
Коментара по темата
4.
Shef Tapanchev
10.11.2024 17:24:36
Може да се оправи вкуса, дори и на гадна кайма, но само донякъде. Когато кюфтетата (кебапчетата) са готови ги потопете за секунди в разтвор от оцет и малко вода (може и само оцет , но много малко трябва да се сложи върху тях).
3.
Баш готвач
05.11.2024 12:38:40
A за кюфтета става ли !?!?!
2.
Amethyst
04.11.2024 18:36:16
"Този метод също работи чудесно за кюфтета, кюфтета и кюфтета."
Евала, журналя!
1.
ФАКТ
03.11.2024 16:04:54
За съжаление когато каймата има вкус на лайна нищо неможе да я поправи.
  Добави Коментар
Кои ваучери за храна да изберем? Разликите между Наредба 7 и Наредба 11 Как да изберете правилния тип ваучери за храна през 2026 г.: практично ръководство за работодатели КЗП удря по необоснованите цени и следи търговците под лупа Десетки проверки, актове и изискани обосновки - държавата затяга контрола преди навлизане на еврото от 1 януари 2026
Коледна среща между поколенията в Царево Ученици от СУ „Н. Й. Вапцаров“ донесоха усмивки, песни и топлина в Пенсионерския клуб преди празниците ГДБОП разкри международна схема за онлайн измами при продажба на автомобили Измамниците примамват с евтини оферти, извеждат комуникацията извън платформите и прибират аванси чрез финансови мулета
СГС върна делото срещу Иван Демерджиев на прокуратурата заради неясности в обвинението Бившият вътрешен министър е обвинен в безстопанственост за над 1,48 млн. лева във връзка с договор за лични документи Всеки десети, обменящ левовете в евро, в последния момент взима златно кюлче Българите са изкупили злато за 1 млрд. лева
Парламентът прие удължителния бюджет на първо четене Със 149 гласа „за“ Народното събрание реши България да посрещне 2026 г. без нов редовен бюджет Умерен ръст на цените на имотите се очаква за 2026, без шокови движения Пазарът на наемите остава доходен, с възвръщаемост между 5% и 7% в големите градове
Джебчии дебнат по коледните пазари, предупреждава полицията Струпването на хора и плащанията в брой превръщат празничните базари в удобна среда за джебчии Хванат в крачка: Бракувана кола с фалшива табела спряна в Кърджали 51-годишният водач е засечен при рутинна проверка, а справка показва сериозни нарушения
Кабелите от камерите в училищните тоалетни водели директно към кабинета на директора Около 40 скрити устройства са открити в санитарните помещения на 138. СУ в София, директорът Александър Евтимов е арестуван Прясно или не? Как да разпознаем качественото месо на пазара На фона на рекордно производство и по-ниски цени експертите напомнят какво да гледаме, когато купуваме месо