Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Време е за най-вкусното свинско с кисело зеле

Ключови думи: свинско с кисело зеле, рецепта, вкусно

Свинското с кисело зеле е традиционно, сезонно ястие, което е много вкусно и е сравнително лесно за приготвяне.

Продукти:

Кисело зеле     1 средно голяма зелка

Свинско месо  500 гр.

Свински ребърца  10 бр.

Мас (Олио)       ¾ ч. ч.

Червен пипер    1 с. л.

Чубрица             1 ч. л.

Дафинов лист    1 бр.

 

Начин на приготвяне:

Най-напред киселото зеле го изстискваме от зелевия сок. В случай, че е по-солено го измиваме със студена вода. Нарязваме го на по-едро и го оставяме настрани, като се захващаме с предварителната обработка на месото. Нарязваме свинското на по-едри късове, а ребрата ги нарязваме така, че да бъдат поединично.

Следва запечатване на месото и ребрата в сгорещена мазнина до кафеникав загар. С тази операция получаваме двоен ефект: от една страна месото в готовото ястие  ще е много крехко, а от друга –  мръвките ще си пуснат още мазнина, което е добре за зелето, защото то обича повечко мазно.

След готовност на месото, добавяме нарязаното зеле, подправките и разбъркваме хубаво. Доливаме 2 ч. ч. вода и го оставяме да ври на котлона до полуготовност  на зелето. За спестяване на време и улесняване на домакинята може да се ползва тенджера под налягане. В нея зелето увира за около 20 мин след завирането. Като изключим котлона и спазим всички мерки за безопасност при работа с тенджера под налягане, отваряме капака и прехвърляме ястието в тавичка и го запичаме за около 30-40 мин. на фурна, на 220 ℃, докато остане на мазнина.

Време за приготвяне: в тенджера под налягане и запичане  – 1 ½ ч, в обикновена тенджера – 2 ½ ч.

Порции: 5

 

2
Коментара по темата
2.
Хахо
21.10.2024 18:44:06
Най-доброто свинско за тази рецепта е осмянката.
1.
ДА ГО ДУ.АТЕ, ФЛЕGGGМИ!
21.10.2024 15:56:20
FLEGми, тази рецепта е за към началотf на декември месец, още не сме сложили зелето в бидончетата...
  Добави Коментар
Обявиха причината за смъртта на легендата на кеча Хълк Хоган Американецът почина от остър инфаркт Пътят за Гърция през Маказа ще е затворен за два часа поради протест Алтернативен маршрут няма
Срутване в голяма медна мина в Южна Америка, миньори са в капан Земетресение вероятно е причинило инцидента Екшън в страната - разбиха черепа на мъж с дървен кол Жестока свада в Белоградчик
В родни планини ще превали, жегата на Балканите обаче е осезаема Около 30 градуса в София днес Зевзек попадна насаме с актриса от филми за възрастни и много голи мъже, шашна ги с реакцията си Шегаджията им се подиграл сериозно, юноша пък опитал да се възползва от Бони на промоция
Модел със смущаващо признание: Отказах да правя секс с баскетболна звезда и охраната му се отнесе лошо с мен Тя твърди, че е изоставена на остров Победителката в "Ергенът" Адриана се пробва в музиката (ВИДЕО) Велчева има талант в пеенето
Продават на търг светлинния меч на Дарт Вейдър, цената се очаква да е огромна Ценният артикул предизвиква голям интерес, наддаването ще е голямо Златно правило - колко време трябва да ни отнема ходенето по малка нужда 21 секунди е прието за най-нормално
Как да се отървем от паяците у дома Пускайте прахосмукачка редовно, особено в ъглите и зад мебелите Майка уби сина си, насече тялото му с брадва и го е укри в бидон Трагедия в Италия