Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Смесваш всички съставки, гребеш с лъжица и пускаш в тигана - получават се най-вкусните и пухкави йогурт мекици

Ключови думи: йогурт мекици, флагман, рецепта

Страхотна рецепта, която трябва да запишете. Всички съставки се смесват и се получава меко  тесто, което се гребва с лъжица и се пуска в тигана с олиото.

Освен това в тестото се добавя ситно нарязания пресен лук, а по желание може да се добави и магданоз, който прави мекичките (или както искате ги наречете) още по-вкусни.Ето необходимите продукти за тези Йогурт мекици от бъркано тесто:

2 яйца
500 гр. брашно
300 гр. кисело мляко/заквасена сметана
100 мл вода
300 гр.  сирене
2 глави млад лук (може да замените пресния лук с праз, пак ще е вкусно)
1 пакетче бакпулвер (10 гр.)
50 мл олио
сол според нуждите
Начин на Приготвяне:
В по-дълбока купа сложете гъстото кисело мляко – 300 гр. (ако нямате може и заквасена сметана) и добавете две яйца. Разбийте добре с миксер до получаването на хубав крем. Добавете сол на вкус.

Към сместа добавете пресятото брашно (400 г) и едно пакетче бакпулвер. Разбийте отново с миксера, докато се балансира добре и получите хомогенна, компактна смес.

Тъй като сместа е гъста, добавете 100 мл студена вода и продължете да бъркате. Сиренето се натрошава с ръце или вилица и се добавя към сместа. Сега разбъркайте с лъжица или шпатула.

Добавете 50 мл олио и отново разбъркайте. Зелените пера на пресния лук и главите нарежете на ситно, а ако желаете добавете малко прясна, зелена подправка, прясно нарязана и добавете към тестото.

Разбъркайте, за да се разпределят равномерно всички съставки. Загрейте олио в тиган на умерена температура, след което с лъжица гребвайте от тестото и го пускайте в сгорещеното олио.

Запържете по няколко минути от двете страни, докато добият приятен златист цвят. Изпържените мекотели се изваждат в купа и се нареждат в чиния, покрита с хартиена салфетка, за да попие излишната мазнина.

Сервирайте ги топли или студени, много са вкусни и меки като памук. Страхотни са като бърза закуска или вечеря, а могат да се сервират и като лека закуска или предястие.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Бургас и Бари – потенциал за партньорство Кървава гонка: Гръмнаха автокрадец, опитал да сгази ченгетата! Рецидивистът не се подчинил на стоп палка и започнало преследване
Драмата им е в кръвта! Ето ги най-ревнивите зодии Те са способни на какво ли не и са истински ураган от емоции Арестуваха лекари за издаване на фиктивни трудови здравни книжки и направления Издадени били общо 1800 направления на стойност 18 000 лева
Европа се самоунищожава в името на климатични химери Западът се е разболял от синдрома на климатичната лудост, смята магнатът Пол Маршал Задържаха мъж и жена за отвличане на бебе Майката на детето пострадала при опит да спре сочените за похитители
Никога не се женете за тези 2 зодии Астролозите са категорични да бягате от съюз с тях като дявол от тамян Бият тревога за българския мед Пръскането с неразрешени препарати и  липсата на контрол са причина за загиване на пчелите
Кеш като за финали с пет големи мача Насилници в рокли: Над 600 жени биячки с ограничителна заповед от мъже Бум на сигналите, законът вече пази и при връзки без брак след случая "Дебора"
Футболна супер вечер на 14 май – 7 купи, 7 финала, една вечер, в която всичко се решава Тези 5 зодии не са нужни на никого Според астролозите, именно те много по-често от останалите не намират мястото си в обществото