Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Пригответе баницата така и всички ще мислят, че е с домашни кори

Ключови думи: баница, рецепта за баница, пухкава баница, флагман

Баницата е традиционно българско ястие. Тя може да замести обяда или вечерята, защото е лесна и вкусна. Ако не разполагате с време, в което сами да си приготвите корите за печивото, задължително трябва да си запишете тази рецепта. Магията е в самата  плънка. Благодарение на нея тестеното изделие е пухкаво и апетитно.

Как се приготвя вкусна баница с купешки кори?

Ето какви продукти са ви нужни за направата й:

1 пакет готови кори за баница;
2 ч.ч. прясно мляко;
1/2 пакет суха мая;
3 яйца;
2 ч.ч. газирана вода;
1 ч.ч. олио;
500 гр. сирене;
10 с.л. брашно;
1 ч.л. захар;
Сол на вкус.
Начин на приготвяне:

Започнете със затоплянето на млякото. В него изсипете сухата мая и добавете захарта. Оставете на топло място, за да може маята да се активира.

Вземете друг съд, в който да счупите яйцата. Към тях добавете олиото и газираната вода. Разбъркайте, докато не се получи хомогенна смес. Поръсете със сол на вкус. Към сместа прибавете и активиралата се мая. Не бива да забравяте, че всички съставки, които използвате при направата на вкусната баничка, трябва да са със стайна температура.

Към сместа започнете да добавяте и брашното. Бъркайте непрекъснато, така че да не се получат бучки. Сместа трябва да е еднородна и гладка.

Разгънете корите на кухненския плот и ги разделете на 4 купчинки. Накрая в тавата трябва да се получат 4 рула. Разгънете една кора и я залейте със сместа. Върху нея поставете нова и отново полейте. Същото направете и с третата. Третата поръсете със сирене в единия край и навийте на руло. Така процедирайте с всички продукти.

Пригответе си тава, която предварително сте намазали с олио. Подредете 4 – те рула в тавата, а останалото количество плънка посипете най-отгоре.

Поставете баницата да се пече в предварително загрята фурна на 150 градуса. След 10 – тата минута увеличете градусите на 180. Баничката се пече до зачервяване.

Сервирайте с купичка кисело мляко или айрян. Получава се великолепна вкусотия, от която с наслада да похапвате.

Да ви е вкусно!

1
Коментара по темата
1.
Данаил петкoof
03.09.2024 06:10:19
За закуска шшша я направим
  Добави Коментар
21 август бил Световен ден на секса Идеята за създаването му е била да се популяризира отговорното сексуално поведение Американски военен кораб горя 12 часа край Окинава Двама моряци са леко ранени
Полиция ще помага за охраната на пощите при обмяната на левове в евро Ето какво сподели водещ политик Българин с голямо провинение в Централна Европа Спряха го дрогиран, с кола пълна с наркотици, при това неизправна, той веднага си призна, че е употребил дрога
Кошмар с трима убити по време на футболен двубой Драма в Южна Америка Полицията във Варна търси 16-годишния Георги Момчето е изчезнало в началото на седмицата
Мъж поиска да му уголемят най-милото, вместо това разсеян уролог го отряза Тежък инцидент в чужбина Зрелищна катастрофа в Равда "Хонда", с разсеян шофьор, счупи пътните ограждения и се озова на тротоара
86-годишен лекар прави любов по 4 пъти седмично с младата си съпруга Алберто споделя, че човек трябва да опитва да е физически активен цялостно Драмата със "Северен поток" продължава Украинец бе арестуван за потенциална атака
Спортна журналистка разпали фантазиите на фенове Тя разбира много от футбол и е чаровна Празнува един от най-успешните българи Паро Никодимов става на 80