Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Забравете за всички други рецепти! Това е най-бързият и интересен начин да приготвяте баницата на баниците!

Ключови думи: баница, рецепта, флагман

Хрупкава баница със сирене на рулца. Има много начини да подредите баницата с готови кори. Днес ви предлагаме още един, който е толкова прост, бърз и интересен, че оттук нататък това ще е единственият начин, по който ще приготвяте любимата си баница! Предлагаме ви рецептата за Баница на баниците:

500 г готови кори за баница
500 г краве сирене
4 яйца
50 мл олио
100 мл кисело мляко
100 мл газирана вода
половин пакетче бакпулвер (6 г)

Начин на приготвяне:
Броят на рулцата зависи от броя на корите във вашата опаковка.

В по-дълбока купа счупете четири яйца и ги разбийте с бъркалка. След това добавете половин килограм нарязано краве сирене, 50 мл олио, 100 мл кисело мляко, 100 г газирана вода и половин пакетче бакпулвер (6 г).

Смесете добре съставките, за да получите гладка смес. След това отворете корите и ги пребройте, след което ги разделете на купчинки от по 4 кори за едно руло. Отворете едната кора и разпределете равномерно няколко лъжици от приготвената плънка.

След това вземете още една кора и я намачкайте между ръцете си, за да получите нещо като топка – като цъфнала роза. Наистина не е нужно да се притеснявате за формата на “топката” от кората, просто трябва да е “рехава”. Поставете го върху единия ъгъл на пълнената кора.

Вземете друга кора и я прегънете по същия начин, след което я поставете до първата “топка” от намачканата кора. Продължете процедурата с третата кора, за да покриете целия ред от кората в основата, все едно подреждате плънка за руло. Разпределете по малко от сместа равномерно върху всяко от “топчетата”.

След това внимателно започнете да навивате всички кори заедно на голямо дебело руло. Сложете готовото руло в предварително намазана с олио, мас или масло тава на фурната (който иска може да покрие с хартия за печене). Продължете процедурата с останалите кори, докато напълните формата.

Намажете отгоре с останалия пълнеж. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около половин час или до хубаво зачервяване. Когато се изпече, извадете баницата и след няколко минути можете да я сервирате.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Пламен Константинов остава в Локомотив Новосибирск до 2028 година Бившият национален селекционер на България продължава успешната си работа в Русия България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа На среща във Финландия премиерът в оставка Росен Желязков акцентира върху ролята на България за морската и екологичната сигурност в Черно море
Изискана рецепта с яйца и хайвер Семпло, но ефектно мезе, което комбинира яйца, майонеза и хайвер Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия 30-годишната жена е с тежки наранявания и е настанена в болница, нападателят е задържан, тестът му е отчел над 2 промила алкохол в кръвта
ЦСКА финализира втори трансфер преди Коледа - централен защитник от Португалия "Армейците" готвят втори удар на пазара след идването на Пиедраитани Цените на жилищата ще растат и през 2026 г., но с по-бавни темпове Анализатори виждат връзка между икономическия растеж и движението на цените в имотния сектор
Коледа издава изневерите: най-рисковото време за палавите съпрузи Психолози и адвокати обясняват защо именно по празниците лъжите най-често излизат наяве, а разводите зачестяват Светлините на Коледен Бургас събират фотографи и модели на празничния пл. "Тройката" Всеки от бранша – любител или професионалист, фотограф (видеограф), модел или UGC криейтър може да участва
Кола се вряза в пълен с хора басейн във Франция след объркване на педалите Майка и дъщеря ѝ оцеляха, след като автомобилът им потъна в басейн пред очите на плувци и спасители Три зодии ще имат пробив през 2026 година Планетарните влияния ще подкрепят личностното им развитие и професионалния им напредък
Тостът "Скаген" - как един сандвич се превърна в символ на шведската кухня Рецептата със скариди и майонеза е обичана традиция в Швеция и отвъд Станка Златева: На следващата олимпиада искаме българи, а не натурализирани състезатели Легендата в борбата зове за единство и дисциплина преди началото на подготовката за новия олимпийски цикъл