Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Къпаната баница от детството, която няма равна на себе си

Ключови думи: къпана баница, флагман

Едва ли има българин, който да не е почитател на традиционната къпана баница. Помним я от деца и вкусът й никога няма да избледнее в съзнанието ни. Това е разкошна вкусотия, която можем да похапваме в захлас и да забравим за броенето на калории.

Ако сте в чудене с каква закуска да зарадвате семейството си през почивните дни, то ние ви предлагаме да приготвите това  тестено изделие и да накарате всички да ахнат от удивление.

Необходими продукти
3 ч.ч. брашно;
3  яйца;
5 с.л. вода;
щипка сол;
200 г  сирене;
1  яйце;
шепа листа магданоз;
0.5 ч.ч. прясно мляко;
4 с.л. масло.
Начин на приготвяне:
За да приготвите  тесто за корите, най-напред трябва да изсипете брашното върху плота и след това да направите кладенче в него. Добавете и трите яйца, които са ви в списъка с продукти. Налейте водата и започнете да месете тесто. Не забравяйте и щипка сол. Готовото тесто се оставя за 30 минути.

В купа натрошете  сиренето и добавете четвъртото яйце. Започнете да разбърквате, така че да се получи хомогенна смес. Добавете ситно нарязан магданоз и накрая прибавете млякото. Маслото се разтопява в отделен съд.

Сега идва ред на най-специфичната част, а именно подготовката на самите кори. Няма по-вкусна баница, от онази която сами сте си приготвили от А до Я, а не разчитате на готовите кори от магазина.

 Тестото оформете на 8 равни топки и започнете да ги разточвате. Подреждайте ги в съд, а между всяка кора поставяйте по парче хартия за печене, която предварително сте намазали с мазнина, така че готовите кори да не залепват по нея.

Пригответе си тава, която сте намазали предварително с масло. На дъното и сложете една кора. В два съда излейте вода – единият сложете на котлона да заври. Когато това се случи, поставете една от корите за около минута – две във врящата вода. Веднага след това я изкарайте и потопете в студената вода.

Извадете кората и премахнете излишната течност от нея. Поставете я върху онази, която вече е в тавата. Така се процедира с всяка втора кора, а предишната се намазва с масло.

Сложете плънката и си отделете четири кори, обработени с гореща вода, които се слагат най-отгоре. Къпаната баница се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато не хване приятна, златиста коричка.

Зарадвайте всички у дома с тази невероятно вкусна закуска, която няма равна на себе си!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Спа с 53-години по-голям мъж и сподели, че... "Когато бяхме само аз и той, нещата бяха много по-нормални, отколкото хората предполагат", казва Холи Мадисън за връзката й с Хю Хефнър Осъществяват спешен ход Милов и Новиков свикват извънреден брифинг
Забърка се в скандал Напи се жестоко, може би заради изпадането 86-годишен милионер е обвинен в изнасилване на 4 жени Проблеми за Смоуки Робинсън
Бивш държавен секретар на САЩ в бургаска компания на "Стамфорд Бридж" Кирил Евтимов и Кери с интересен диалог Брат й реализира за крайното 7:6 между Интер и Барса, а тя е... Киара е звезда в Инстаграм
Каза големи думи след драмата в Шампионска лига Ямал вижда бъдещето си в Барса, сигурен е, че ще ликува с тима в ШЛ един ден Градушка изпочупи стъкла на коли в... Село в Асеновградска област побеля
Тръмп с коментар за ескалацията на напрежение между Индия и Пакистан От САЩ искат конфликтът да спре Сблъсък между тийнейджърски банди в София Те най-вероятно са част от така наречените "локали"
Ключов момент в "Ергенът" Един от мъжете ще говори с майките на дамите, които го вълнуват МВнР отговори на Путин "Присъединяването на Република България към Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) е суверенно решение"