Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всяка хапка се топи в устата, тази старовремска торта с какао и орехи е направо феноменална

Ключови думи: сладкиш с какао и орехи, флагман, рецепта, десерт

Старовремска торта с дребни промени, сочна, вкусна, с неустоим аромат… Не пропускайте тази рецепта, наистина си заслужава! Ето необходимите продукти за Феноменалния сочен сладкиш с какао и орехи:

3 яйца
150 гр.захар
1 ванилова захар
200 мл прясно мляко
200 мл олио
15 супени лъжици брашно
10 гр. бакпулвер
2 супени лъжици какао

ЗА ШОКОЛАДОВИЯ СОС:

400 мл вода
2 супени лъжици какао
4 супени лъжици захар

ЗА УКРАСА:

орехи, количество по желание
200 мл сладка сметана
150 г шоколад за готвене
ПРОЦЕДУРА:

В дълбока купа се слагат три яйца, 150 гр. захар и 1 ванилова захар, след което се разбиват с миксер, докато захарта се разтопи хубаво и яйцата побелеят. След това при непрекъснато разбиване се добавят 200 мл мляко и 200 мл олио. Накрая добавете 15 супени лъжици брашно (пресято), 1 пакетче бакпулвер (10 г) и 2 супени лъжици какао на прах.

Разбъркайте с телена бъркалка до получаване на гладка смес. Тава с размери 20х30 см се намазва добре с масло, след което се изсипва готовата смес в нея и се заравнява. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25 минути (проверява се с клечка за зъби). Изпеченият блат се оставя да изстине напълно, след което се набожда на няколко места, за да поеме по-лесно шоколадовия сироп.

За сиропа: в тенджера се слагат 400 мл вода, 2 с. л. какао, 4 с. л. захар и се загряват при непрекъснато бъркане, докато заври, около 1 минута. Студената торта се залива равномерно с горещия сироп, а отгоре се поръсва със ситно смлени орехи.

За ганаша: загрейте на слаб огън 200 мл сладкарска сметана и 150 г шоколад за готвене. Разбъркайте, докато се разтопи, след което изсипете ганаша върху тортата. Оставете тортата в хладилника да се охлади добре преди сервиране.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Магнитни бури връхлитат Земята Най-чувствителните хора трябва да са внимателни След победите над Германия и Словения, трети повод волейболна България да се усмихне Възможно е да срещнем аутсайдер в осминафиналите
Никола Цолов предизвика фурор край морето Пилотът се срещна с много фенове Украинец отиде в Русия да снима филми за възрастни, последва го тежка съдба За 5 години той не получи документи за пребиваване в РФ, сега е зад решетките
Млад моторист се заби в крава и загина Трагедията се случи отвъд океана Мечка се разхожда из голям роден град Изненадваща ситуация в Ловеч
Толкова пиян шофьор скоро не е хващан в Бургас Дрегерът едва не се счупи Учителка съблазни ученик, ще лежи в затвора Драма отвъд океана
Не правете тази грешка зад волана, може да е фатална Защо не трябва да държим волана с една ръка? Българи юнаци! "Лъвовете" доминират в индивидуалните класации на Световното България е на осминафинал на Мондиала
Конър Макгрегър се отказва от надпреварата за президент на Ирландия Макар да се отказа от политическата сцена, той обеща да продължи да работи за доброто на страната 1156 българи с доход над 1 млн. лв., декларираха ги пред НАП Нашенец изкара 70 млн. лв. от продажба на акции