Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Всяка хапка се топи в устата, тази старовремска торта с какао и орехи е направо феноменална

Ключови думи: сладкиш с какао и орехи, флагман, рецепта, десерт

Старовремска торта с дребни промени, сочна, вкусна, с неустоим аромат… Не пропускайте тази рецепта, наистина си заслужава! Ето необходимите продукти за Феноменалния сочен сладкиш с какао и орехи:

3 яйца
150 гр.захар
1 ванилова захар
200 мл прясно мляко
200 мл олио
15 супени лъжици брашно
10 гр. бакпулвер
2 супени лъжици какао

ЗА ШОКОЛАДОВИЯ СОС:

400 мл вода
2 супени лъжици какао
4 супени лъжици захар

ЗА УКРАСА:

орехи, количество по желание
200 мл сладка сметана
150 г шоколад за готвене
ПРОЦЕДУРА:

В дълбока купа се слагат три яйца, 150 гр. захар и 1 ванилова захар, след което се разбиват с миксер, докато захарта се разтопи хубаво и яйцата побелеят. След това при непрекъснато разбиване се добавят 200 мл мляко и 200 мл олио. Накрая добавете 15 супени лъжици брашно (пресято), 1 пакетче бакпулвер (10 г) и 2 супени лъжици какао на прах.

Разбъркайте с телена бъркалка до получаване на гладка смес. Тава с размери 20х30 см се намазва добре с масло, след което се изсипва готовата смес в нея и се заравнява. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 25 минути (проверява се с клечка за зъби). Изпеченият блат се оставя да изстине напълно, след което се набожда на няколко места, за да поеме по-лесно шоколадовия сироп.

За сиропа: в тенджера се слагат 400 мл вода, 2 с. л. какао, 4 с. л. захар и се загряват при непрекъснато бъркане, докато заври, около 1 минута. Студената торта се залива равномерно с горещия сироп, а отгоре се поръсва със ситно смлени орехи.

За ганаша: загрейте на слаб огън 200 мл сладкарска сметана и 150 г шоколад за готвене. Разбъркайте, докато се разтопи, след което изсипете ганаша върху тортата. Оставете тортата в хладилника да се охлади добре преди сервиране.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Каза дали ще смени България Новиков няма намерение да се състезава за друга държава отново  Мощен ураган край бреговете на... Мексико
Направи интересно изказване Енрике е голям привърженик на отборната игра Кошмарна катастрофа разтърси света на тениса Почина голям талант, други 2 човека са в критично състояние
"Моряците" ще имат затруднения... Истанбул Башакшехир е много труден съперник Земетресение в съседна страна Трус в Гърция
Сериозен инцидент в Пловдив Пешеходец е бил ударен от лек автомобил Приеха го в болница Проблеми за Мбапе
Голям екшън край Варна Задържаха мъж, издирван с червена бюлетина В началото на лятото: 2 метра сняг натрупа на... Високите места в турската провинция Ризе
Футболна легенда се бори за живота си Сашо Паргов е в тежко състояние Потъна в скръб Почина бабата на Ариана Гранде