Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С тази рецепта пилето ще е с хрупкава коричка и ще се топи в устата

Ключови думи: пиле, крехко пиле, сочно пиле, рецепта

Когато изглежда, че вкусът на пилето винаги е един и същ, трябва да обърнете внимание на разнообразието от рецепти за готвене. 

Сред тях можете да намерите много прости и достъпни, които ще ви позволят да превърнете обикновеното пиле в истински шедьовър в къщи. 

Въпреки че основната стъпка във всички тези рецепти е една и съща – загряване на фурната и печене на пилето в нея, тогава започва истинската магия, защото всеки готвач си има своите тънкости и особености.

Опитен готвач издаде своята рецепта за вкусно печено пиле, чиято коричка е супер хрупкава и се топи в устата.

Освен това той сподели тайната е тънкостта при използването на кленовия сироп.

Съставки:
Цяло пиле
2 супени лъжици масло
1/2 чаша кленов сироп
2 средни глави лук
2 чаени лъжички зехтин
Сол, едър черен пипер

Начин на приготване:
Приготвяне на глазурата. В малка тенджера разтопете маслото с кленовия сироп и едро смлян пипер, докато сместа стане гладка. Свалете от огъня и оставете настрана.

Нарежете лука на тънки полукръгчета. Поставете нарязания лук върху тава и го поръсете със зехтин. Подправете лука със сол и черен пипер на вкус, след което ги разпределете равномерно на слой на дъното на тава за печене.
 
Пилето се овкусява със сол и черен пипер отвътре и отвън. Напълнете кухината на трупа на пилето с част от готовия лук. Завържете пилешките бутчета с кухненска връв, за да запазите формата си по време на готвене.

Печете пилето в предварително загрята фурна на 175 градуса за 45 минути. След това намажете пилето с половината кленово- маслена глазура и продължете да печете още 1 час.

Увеличете температурата на фурната до 220 градуса. Намажете пилето обилно с останалата глазура и продължете да печете още 15 минути, или докато пилешките сокове се избистрят и пилето се запече добре.

Прехвърлете пилето в чиния и го оставете да почине 10 минути, преди да го нарежете. Поставете пилешките лукчета и сервирайте. / jenata.blitz.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател
Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Българите бедни, но не щат под наем - 85% живеят в собствено жилище 85% имат свой апартамент, в Европа процентът е под 70
Задържаха мъж, пребил жена си Боят е предшестван от скандал Барикадиралият се бивш полицай в Пловдив се е предал
7 храни, които не трябва да ядете преди лягане Хапването на някои определени храни може да възпрепятства добрия сън Извадиха далака на жената от катастрофата с НСО, кракът ѝ е смазан 58-годишната Красимира е медикаментозно приспана
Намериха кокаин, трева и патрони в дома на Дъмпела Дъмпела бе задържан за намушкването в сърцето с нож ММА боеца Благой Иванов-Багата Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер
Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден  Река в Италия преля и предизвика мащабно наводнение Екстремното време удари особено силно северните италиански области Венето и Ломбардия