Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ако имате 3 ябълки и 3 яйца, вземете акъла на фамилията с най-вкусното и лесно ябълково изкушение на годината

Ключови думи: десерт с ябълки, флагман, сладкиш

3 ябълки – само толкова ви делят от най-вкусното ябълково изкушение на годината! Този ябълков сладкиш е невероятно вкусен и ароматен. А самата рецепта е толкова бърза и лесна за приготвяне, че дори малки деца могат да се справят. Просто смесваме всички съставки и пъхаме резултата във фурната. Отличен десерт към кафенцето или чая, с който ще изненадате приятно всички у дома. Прекрасна алтернатива на класическата шарлота и австрийския щрудел.

Ето и рецептата за лесния и бърз сладкиш с ябълки :

Необходими продукти:
2 яйца
3 ябълки
130 мл прясно мляко
90 гр захар + 20 гр захар
180 гр брашно
25 гр масло
10 гр ванилова захар
1,5 чаена лъжичка бакпулвер
щипка сол

Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците. В дълбок съд смесете жълтъците със захарта (90 гр.) и разбъркайте с помощта на бъркалка, докато се получи светла смес.

След това добавете щипка сол, прясното мляко, разтопеното масло, брашното, смесено с бакпулвера, и разбъркайте до гладка смес.

Разбийте белтъците в отделна купа на въздушна пяна. След това бавно добавете ванилова захар и разбийте, докато се образуват твърди върхове.

Смесете тестото с разбитите белтъци, като внимавате да не спадне обемът. Пригответе тавичка с диаметър 22 сантиметра, покрийте дъното с хартия за печене и отгоре намажете с растително масло. Сега разпределете тестото равномерно във формата. Нарежете обелените ябълки на филийки и ги подредете красиво върху тестото. Поръсете захар върху повърхността (останалите 20 грама).

Загрейте фурната предварително на 180 градуса и изпечете сладкиша за не повече от 35-40 минути. Извадете готовия ябълков сладкиш от формата, след като се охлади, и го нарежете на порции. По желание може да поръсите с пудра захар.

 

 

1
Коментара по темата
1.
Пишман гутвачъ
25.02.2024 23:09:28
А ако имам само 2 яйца и една адамова ябълка?
  Добави Коментар
Тази течност може да предотврати редица здравословни неприятности Какаото е много полезно, сочат експерти Тайна съставка прави перфектни тези палачинки Рецепта без дупки за солен и сладък пълнеж!
Масова стрелба до България Има жертви в Гърция Подарък за учителите в Деня на будителите: Увеличават заплатите им Kонкретните параметри все още се обсъждат със синдикатите и директорите, посочи министърът
Сърбин с гръмко изказване за Мони Николов Подчерта, че Симеон е бижу в спорта Вкусна, топла и ароматна гъбена супа с пиле Идеална за студените есенни дни
Наводнение във Варна Получиха се водопади Крушарски с остра фраза след злополучното пловдивско дерби "Какво комоцио в рамото?", пита той
Голяма чаровница влезе в "Ергенът" Много е магнетична В Национален парк „Пирин“ откриха мъж, обявен за починал преди години Служители на парковата охрана открили мъжа, който проявил агресия, когато му били поискани  лични документи за да му бъде написан акт за нарушението
Босът на Ботев Пловдив с коментар за чутовния екшън "Момчето можеше да бъде убито", каза Филипов Кметският син Орлин с трогателен жест в "Ергенът" Дари с романтичен пръстен красавицата Натали