Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Ако имате 3 ябълки и 3 яйца, вземете акъла на фамилията с най-вкусното и лесно ябълково изкушение на годината

Ключови думи: десерт с ябълки, флагман, сладкиш

3 ябълки – само толкова ви делят от най-вкусното ябълково изкушение на годината! Този ябълков сладкиш е невероятно вкусен и ароматен. А самата рецепта е толкова бърза и лесна за приготвяне, че дори малки деца могат да се справят. Просто смесваме всички съставки и пъхаме резултата във фурната. Отличен десерт към кафенцето или чая, с който ще изненадате приятно всички у дома. Прекрасна алтернатива на класическата шарлота и австрийския щрудел.

Ето и рецептата за лесния и бърз сладкиш с ябълки :

Необходими продукти:
2 яйца
3 ябълки
130 мл прясно мляко
90 гр захар + 20 гр захар
180 гр брашно
25 гр масло
10 гр ванилова захар
1,5 чаена лъжичка бакпулвер
щипка сол

Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците. В дълбок съд смесете жълтъците със захарта (90 гр.) и разбъркайте с помощта на бъркалка, докато се получи светла смес.

След това добавете щипка сол, прясното мляко, разтопеното масло, брашното, смесено с бакпулвера, и разбъркайте до гладка смес.

Разбийте белтъците в отделна купа на въздушна пяна. След това бавно добавете ванилова захар и разбийте, докато се образуват твърди върхове.

Смесете тестото с разбитите белтъци, като внимавате да не спадне обемът. Пригответе тавичка с диаметър 22 сантиметра, покрийте дъното с хартия за печене и отгоре намажете с растително масло. Сега разпределете тестото равномерно във формата. Нарежете обелените ябълки на филийки и ги подредете красиво върху тестото. Поръсете захар върху повърхността (останалите 20 грама).

Загрейте фурната предварително на 180 градуса и изпечете сладкиша за не повече от 35-40 минути. Извадете готовия ябълков сладкиш от формата, след като се охлади, и го нарежете на порции. По желание може да поръсите с пудра захар.

 

 

1
Коментара по темата
1.
Пишман гутвачъ
25.02.2024 23:09:28
А ако имам само 2 яйца и една адамова ябълка?
  Добави Коментар
Направи гръмко изказване за Русия От Кремъл отдавна искат мир, твърди Лукашенко Новият папа е голям фен на... Лъв Четиринадесети е привърженик на италианския Рома
Много се харесват Памела Андерсън и Лиъм Нийсън - това ли е новата звездна двойка? Преследва я маниак Мъж тормози Анистън
Продават на загуба Бившата двойка иска да се отърве от имение Спират им парите? Скандал със Семен Новиков и Кирил Милов
Притеснителна информация за Варна Наркотици отведоха трима в арестите Извънредно: Крум Зарков се оттегля като секретар на президента Причината е идеята за референдум за еврото
Задава ли се потоп в областите Бургас и Ямбол  BG-ALERT с предупреждение за опасност Див екшън в Перник Четирима младежи са задържани
Голям проблем с водата в... Село Полковник Серафимово Гръмна бомба за него Ще води "белия балет"