Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С 3 яйца и половинка мляко става цял килограм кремообразна наслада с вкус на сладолед

Ключови думи: торта, сладкиш с крем, флагман

Тази вкусна торта, напомняща най-вкусния ванилов сладолед от детството, е невероятно апетитна – топи се в устата ви, а деликатният и фин вкус на крема напомня за най-добрите дни от миналото. Може да си приготвите необичайния крем-сладкиш много бързо и лесно, от налични продукти във всяка кухня и без фурна. Крайният резултат е повече от 1 кг вкусен десерт ! Ето рецептата за вкусния крем-сладкиш с вкус на сладолед :

Необходими продукти:
Правоъгълни бисквитки (всякакви) – 18 бр (100 гр)
Прясно мляко – 700 мл
Яйца – 3 бр. (165 г)
Захар – 150 г (7,5 с.с.)
Ванилова захар – 10 г (1 пакетче)
Царевично нишесте – 70 г (2,5 супени лъжици с качул)
Крема сирене (фина извара) – 150 гр.
за сервиране – малко пудра захар

Начин на риготвяне:
В тенджера смесете една трета от млякото, яйцата, захарта, ваниловата захар, нишестето. Изсипете останалото мляко в тази смес. Поставете на котлона, за да заври.

Когато кремът заври, намалете котлона и оставете да къкри няколко минути, докато кремът се сгъсти и на повърхността му се появят мехурчета. Отстранете от огъня, прехвърлете в удобен съд и покрийте със стреч фолио в контакт с крема, за да предотвратите образуването на коричка. Оставете да се охлади напълно (до стайна температура).

Когато кремът е със стайна температура, добавете към него малко крема сирене, което също трябва (!) да е със стайна температура. В този случай кремът няма да се пресече. С миксер разбийте масата на няколко пъти, добавяйки все повече и повече крема сирене.

Кремът е готов, време е да оформим сладкиша! Поставете 9 бисквитки на дъното на формата.

Изсипете и изравнете хубаво крема отгоре. Покрийте с останалите бисквитки. Пъхнете в хладилника за поне 3-4 часа (за предпочитане през нощта).

Поръсете с пудра захар, когато сервирате. Сладкишът е много удобен за нарязване на порции заедно с бисквитките. Опитайте – наистина има добър вкус!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
"Всеки трети български мъж е извънземен" Сочи прелюбопитна теория Край на драма с избягали затворници Единият се предаде, другият бе заловен
Куче уби 9-месечно бебе Голяма трагедия в Уелс, животното е от порода, която сега е забранена в държавата Не правете тази шофьорска грешка, пагубна е за скоростната кутия Проста маневра е способна да нанесе сериозни щети
Окончателно: Обособеният управител ще може да се разпорежда с имуществото на "Лукойл" Държавата с повече правомощия в компанията Няма да повярвате, но това е Натали Трифонова с майка си Нейната майка Ванина Трифонова с нищо не отстъпва на своята дъщеря – и изглежда настина изумително
Венета Райкова с интересен пост намекна за връщането си в БНТ Ей, ама голяма симпатяга съм от малка. Родена съм за телевизия, ще се върна, когато му дойде времето, написа Райкова Певицата Лияна е родена с тежка бронхиална астма Кашлицата била толкова силна, че част от белия ѝ дроб се изместил – диагноза, която би пречупила мнозина
О, боже! Това Зуека ли е Той си е същият – просто по-мъдър Доброволци от Кока-Кола ХБК отбелязаха 60-годишнината на Кока-Кола в България със засаждане на дървета в Морската градина в Бургас С инициативата „Моят зелен град“ тази есен бяха засадени общо 180 дървета в София, Пловдив и Бургас
И църквата вдигна цените Поскъпването на църковните свещи е тъжна стъпка, която допълнително отдалечава хората от вярата и храма, смятат миряни С тези хитрини прогоних молците от гардероба си Вместо да посягаме към химически препарати, можем да се доверим на силата на природата