Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

С 3 яйца и половинка мляко става цял килограм кремообразна наслада с вкус на сладолед

Ключови думи: торта, сладкиш с крем, флагман

Тази вкусна торта, напомняща най-вкусния ванилов сладолед от детството, е невероятно апетитна – топи се в устата ви, а деликатният и фин вкус на крема напомня за най-добрите дни от миналото. Може да си приготвите необичайния крем-сладкиш много бързо и лесно, от налични продукти във всяка кухня и без фурна. Крайният резултат е повече от 1 кг вкусен десерт ! Ето рецептата за вкусния крем-сладкиш с вкус на сладолед :

Необходими продукти:
Правоъгълни бисквитки (всякакви) – 18 бр (100 гр)
Прясно мляко – 700 мл
Яйца – 3 бр. (165 г)
Захар – 150 г (7,5 с.с.)
Ванилова захар – 10 г (1 пакетче)
Царевично нишесте – 70 г (2,5 супени лъжици с качул)
Крема сирене (фина извара) – 150 гр.
за сервиране – малко пудра захар

Начин на риготвяне:
В тенджера смесете една трета от млякото, яйцата, захарта, ваниловата захар, нишестето. Изсипете останалото мляко в тази смес. Поставете на котлона, за да заври.

Когато кремът заври, намалете котлона и оставете да къкри няколко минути, докато кремът се сгъсти и на повърхността му се появят мехурчета. Отстранете от огъня, прехвърлете в удобен съд и покрийте със стреч фолио в контакт с крема, за да предотвратите образуването на коричка. Оставете да се охлади напълно (до стайна температура).

Когато кремът е със стайна температура, добавете към него малко крема сирене, което също трябва (!) да е със стайна температура. В този случай кремът няма да се пресече. С миксер разбийте масата на няколко пъти, добавяйки все повече и повече крема сирене.

Кремът е готов, време е да оформим сладкиша! Поставете 9 бисквитки на дъното на формата.

Изсипете и изравнете хубаво крема отгоре. Покрийте с останалите бисквитки. Пъхнете в хладилника за поне 3-4 часа (за предпочитане през нощта).

Поръсете с пудра захар, когато сервирате. Сладкишът е много удобен за нарязване на порции заедно с бисквитките. Опитайте – наистина има добър вкус!

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Баща даде на сина си АТВ, последва тежка катастрофа Малолетен водач загуби контрол над АТВ – братчето оцеля невредимо MAX Sport и БНТ ще излъчат съвместно на живо полуфиналите и финала на ФИФА Световно клубно първенство 2025 MAX Sport и БНТ ще осигурят футболните емоции това лято с полуфиналите и финала на ФИФА Световното клубно първенство 2025 ™.Турнирът събира 32 от най-добрите клуба от Европа, Южна Америка, Азия, Океания, Африка и Северна Америка в първото си издание в разширен формат
Екшън: Мъж с нож рани полицай при арест след нападение над банка Агресивният тип носил съмнително вещество в себе си Фермер уби работник и го зарови до обор Престъплението е било извършено заради изчезнала крава
2230 пощи стават чейндж бюра, сменят левовете в евро На ден за едно лице ще може да се обмени до 1000 лева От обикновена кутия за мляко правя малинов десерт, който е по-вкусен, отколкото в ресторанти: без сметана и печене Това е рецептата
Хакнаха сайта на "Възраждане" В основата вероятно са бивши членове, напуснали партията  Ето как да пестим пари от ток, докато ползваме климатик през лятото? Оптималната температура за ефективно охлаждане е между 23 и 26 градуса
Арестуваха Деян Савичевич Според информацията 58-годишният бивш футболист на Цървена звезда и Милан е шофирал с превишена скорост На 1 януари 2027 г. цената на горивата ще скочи, но не заради еврото Каква е причината
63-годишна българка се удави в Гърция Трагедията се разиграва в сутрешните часове в неделя Не им вярвайте сляпо на тези 4 зодии, предатели са Постоянно нарушават обещанията си