Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Кекс с ядки и какао

Ключови думи: рецепта, кекс, ядки, какао

На всички ни е познат въпросът: „Какво ще има за закуска?“. Понякога срещаме доста трудности да отговорим на това иначе лесно питане. Закуската трябва да е питателна, засищаща, ароматна и да ни подготви за предизвикателствата на деня. Кексът си остава фаворит на малки и големи. Можете да го приготвите в традиционна форма; да го изпечете в тава, под формата на сладкиш (по желание можете да го сиропирате) или пък да го направите в алуминиева форма за хляб. Изборът е ваш. За да бъде обаче той по-полезен, можете към базовите съставки да добавите ядки, сушени плодове или какао. Днешната рецепта е именно такава. Ако вече се питате какво ви е необходимо, ето ги и съставките:

2 ч. ч. брашно;
4 броя яйца;
1 ч. ч. кисело мляко;
½ ч. ч. олио;
1 ч. ч. захар;
2 с. л. какао;
50 г микс – сурови ядки и червени боровинки;
1 ч. л. сода за хляб;
1 ч. л. бакпулвер.

Започваме приготвянето на кекса, като в голяма купа смесим яйцата (добре е преди това да сме ги извадили от хладилника, за да са на стайна температура) и захарта. След като тя се разтвори добре, добавяме олиото. Изсипваме содата в киселото мляко и добавяме към получената смес. Идва ред на сухите съставки. В брашното слагаме бакпулвера и го пресяваме. Добавяме бавно към сместа от яйца, захар и кисело мляко. Прибавяме какаото. Наситняваме ядките, прибавяме и тях. Разбъркваме добре. Получената смес изсипваме в намаслена тавичка (за целта използваме малко количество масло или олио, което можем да разпределим равномерно със силиконова четка). Печем на 180 градуса, в предварително загрята фурна. За да е напълно готов кексът, ще са необходими около 25-30 минути печене. Проверяваме дали е готов, като използваме клечка за зъби или дървено шишче. Може да сервираме, като залеем със сладко, поднасяйки с чаша кисело мляко. Друг вариант е в чинията, в която е кексът, да добавим и топка сладолед. Да ви е сладко!

Източник: az-jenata.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Крушарски с остра фраза след злополучното пловдивско дерби "Какво комоцио в рамото?", пита той Голяма чаровница влезе в "Ергенът" Много е магнетична
В Национален парк „Пирин“ откриха мъж, обявен за починал преди години Служители на парковата охрана открили мъжа, който проявил агресия, когато му били поискани  лични документи за да му бъде написан акт за нарушението Босът на Ботев Пловдив с коментар за чутовния екшън "Момчето можеше да бъде убито", каза Филипов
Кметският син Орлин с трогателен жест в "Ергенът" Дари с романтичен пръстен красавицата Натали Няма глобени шофьори за превишена средна скорост Тол камерите от рамките по магистралите и пътищата от първи и втори клас втори месец снимат автомобили, които преминават с превишена средна скорост
20-годишен страхотен спортист чу ужасяваща диагноза Топич е с рак Фатална катастрофа с моторист На пътя Пловдив-Карлово
Невиждан екшън, пиян мъж прободе с нож полицай в България Пострада още един човек Какво стои зад детската агресия – липса на внимание или психично страдание? Семейството е ключово в развитието на децата
9 души загинаха в храм Ужасна трагедия в Индия 50 мл ракия, сланина и лук: Народната рецепта за желязен имунитет през зимата Тази комбинация не е просто вечеря, а истинска „витаминна бомба“ и имунен щит