Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Козуначени мъфини - как да ги приготвите за Великден?

Ключови думи: рецепта, козунак, мъфини, великден

За Великден винаги прекаляваме с козунаците. Ако не сте от тези, които месят и пекат козунаци по цял ден, то днешната рецепта е точно за вас. Хем вкусна, хем лесна за приготвяне, особено ако чакате гости, сред които и деца.

Има много великденски рецепти за тестени изделия, които са без месене. Днес ви представяме точно такава – за сладки мъфини. С тях няма да имате изсъхнал козунак, след като отрежете няколко парчета от него.
 
Ето и необходимите продукти за козуначени мъфини:
 
- 220 г брашно;
- 20 г прясна мая;
- 80 г масло;
- 60 мл прясно мляко;
- 80 г захар;
- 2 бр. яйца;
- 1 с. л. ром;
- ванилия, лимонова кора, щипка сол;
- 50 г стафиди;
- още 50 мл ром.

Затопляте прясното мляко и в него разтваряте маята. След като шупне, пресявате брашното и го изсипвате в тава. Правите кладенче по средата. После прибавяте млякото с маята, яйцата със захарта, мекото масло, ванилията, малко настъргана лимонова кора, рома и щипка сол. Всичко се разбърква с лъжица до получаването на хомогенна смес.

Трябва да се получи гъсто тесто за кекс, което оставяте настрани за 30 минути. После добавяте накиснатите предварително в ром стафиди и разбърквате отново. Взимате формите за мъфини и разпределяте тестото. Може да ги намажете с малко масло, ако са метални. важното е да ги пълните до половината.

Оставяте мъфините да втасат около 15 минути. После печете на 180 градуса до пълна готовност.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Две семейства в Бургас вече кандидатстваха за помощ след пожара в „Острицата“ Едното от заявленията вече е одобрено и по него е отпусната максималната помощ в размер на 1914 лв., второто е в процес на обработка Арестуваха депутат в Украйна заради корупционен скандал с покупка на дронове Започнало е и вътрешно разследване, заяви президентът Володимир Зеленски
Българинът Петър Мирчев опита да продаде оръжия за 53 млн. евро на мексикански наркокартел Той обаче не е преговарял с представители на "Халиско Нова Генерация", а с внедрени от американските служби „Сектор Г“ избухна срещу ръководството на ЦСКА Стига аматьорщина и посредственост, зоват организираните привърженици
Татуировка на врата издаде банда джебчийки от България, вилнели из Италия Три жени с богато криминално досие обирали възрастни в супермаркети в Порденоне, Удине и Бергамо, разплетени са и връзки с нелегални фабрики за цигари под кравеферми Звездата от сериала „Шербет от боровинки“ е най-красивата жена в света за 2025 г. Пет турски актриси влязоха в топ 10 на глобалната класация, в която освен красота се оценяват и влияние, и репутация
Емануела вече е дебела и стара, смятат чалга фенове Други обаче застават плътно зад любимката си Може ли да повярвате, че този чалга динозавър е на 73 години и разцепва дансинга Милко показа какво значи да си легенда – истинско шоу на живо
Крадците напуснаха София и поеха към морето, има ли бум на обирите по Черноморието Празните жилища в курортите стават лесна плячка, СДВР съветва: Уведомете съседите, подсигурете ключалките и не оставяйте имоти без надзор Този известен бизнесмен е затънал в дългове 37-годишният предприемач и инфлуенсър, който стана по-популярен за обикновения зрител и като участник в кулинарното предаване Hell’s Kitchen Даниел Бачорски, призна в откровено интервю, че макар и да е начело на цял холдинг от печеливши фирми, е натоварен с банкови заеми за милиони левове
Как алчността провали сезона в наша съседка, където пържените картофи са 16 евро, магнитчето - 20 евро, а шезлонга - 200 евро Мненията за провала на сезона циркулират – гражданите, които отдават апартаменти под наем, обвиняват ресторантьорите и държавните органи, те пък тях, а туристите – всички заедно Някои хотелиери намалиха цените с до 40 %, наистина ли е толкова слаб сезонът, говори експертът В Слънчев бряг всичко е пълно, твърди Александър Александров