Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Рецепта за супа от земна ябълка със салвия

Ключови думи: рецепта, супа, ябълка, салвия

Днешното ни предложение за крем супа попада в графата на кулинарни експерименти. За някого да готвиш основно ястие със земни ябълки може и да не е толкова симпатична идея, но за почитателите на различното - това е чудесно предложение. Ето как да го сготвите:

Продукти:

1 кг земна ябълка (гулия)

1 глава лук

1 скилидка чесън

2 стръка салвия

1,5 л пилешки бульон

100 мл течна животинска сметана (35%)

60 г краве масло

4 филии хляб

зехтин за намазване

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Обелете и нарежете на кубчета земната ябълка. Нарежете лука и чесъна на едро. В тенджера загрейте около 20 г масло и в него запържете лука и чесъна за кратко. Добавете земната ябълка, щом зеленчуците леко поомекнат, посолете и сложете 1 стрък салвия. Гответе около 5 минути на умерен огън.

Налейте бульона, поръсете с пипер меланж и гответе, докато зеленчуците омекнат напълно – около 20 минути. Извадете салвията. Налейте сметаната и пасирайте супата. След това я прецедете и я върнете в тенджерата. Сложете останалото масло в касерола и го загрявайте на умерен огън, докато стане с карамелен цвят.

Дръпнете от котлона и пуснете в него останалата салвия, разбъркайте за няколко секунди и прецедете. Намажете хляба със зехтин и го запечете от двете страни в сгорещен грил тиган. Сервирайте супата с хрупкавия хляб, поръсете я с капки от ароматното масло и листенца салвия.

Съвет: Когато белите гулията, за да не потъмнеят вече обелените глави, ги дръжте във вода с оцет или лимон.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Гъста мъгла, лед и ограничения за тирове по магистралите - внимателно на пътя! Частични ремонти, заледявания и временни забрани за движение на тежкотоварни камиони ще усложнят трафика преди празниците 18 декември: Имен ден празнуват Модест и Севастиян - време за духовна сила и равносметка Църквата почита свети Модест Йерусалимски - символ на вяра, мъдрост и лична отдаденост
Мъгливо начало и слънчев край: стабилно време в четвъртък с до 13 градуса След слънчев край на традиционната работна седмица, уикендът ще донесе облаци, дъжд и спад на температурите Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая" След романтичните сцени пред камерите, риалити двойката разкри какво се случи между тях в реалния живот
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам СЗО предупреждава за по-ранна и агресивна грипна вълна в Европа с високи нива на зараза в 27 държави Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването Холивудската звезда впечатлява с дисциплина и постоянство, като залага на силови тренировки вместо на краткосрочни диети
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30" Елитният съдия от родната лига намира признание не само на терена, но и в света на високите финанси и технологиите Скандал в Барселона: Играч издал тайна информация на журналисти Разкритията идват в ключов момент за тима на Флик, който е начело в класирането, но се изправя пред вътрешно напрежение
Благомир Коцев обвини системата в репресии срещу опозицията след ареста си Той твърди, че действията срещу него са част от политически сценарий, целящ сплашване на неудобните кметове и овладяване на местната власт 5 често срещани родителски грешки по празниците и как да ги избегнем Претоварената програма и високите очаквания често развалят магията на празниците за децата
Мали кипи: Мустафа Сангаре от Левски не е повикан за Купата на Африка Въпреки отличната си форма с екипа на Левски, таранът не попадна в състава на Мали за турнира в Мароко и това разпали полемики в страната му Може ли да печем замразени пържоли на скара: какво да знаем преди да опитаме Поставянето на замразено месо директно на грила не е табу, но изисква точна температура, търпение и техника, за да избегнете разочарования