Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Мусака от тиквички с кайма, по рецептата на баба Станка от кв. Ветрен

Ключови думи: мусака, рецепта, кайма, тиквички, баба станка

Необходими съставки:

тиквички 1 кг

кайма 500 грама

лук 2 броя

домати 2 броя

магданоз 1/2 връзка

брашно 2 супени лъжици

черен пипер 1/2 чаена лъжица

олио 1/2 чаена чаша

За заливката:

яйца 2 броя

прясно мляко 2 чаени чаши

брашно 3 супени лъжици 

краве масло 3 супени лъжици

Мусаката от тиквички може да бъде вегетарианска мусака от тиквички, но мусаката от тиквички може да бъде приготвена и с месо. Двата варианта за мусака от тиквички имат своите безспорни плюсове, докато мусаката от тиквички без месо е много лека, то мусаката от тиквички с кайма е много по-засищаща. Това обаче, което важи и за двете рецепти е, че се приготвят лесно и са много вкусни. Рецептата за мусака от тиквички с кайма е насочена към всички любители на месните ястия, които остават гладни, ако вечерята не съдържа поне малко месце.

Първата стъпка от рецептата за мусака от тиквички с кайма е подготовката на тиквичките. Измивате добре тиквичките и ги нарязвате на кубчета без да ги белите. Изсипвате тиквичките в дълбок тиган или тенджера, в които сте сгорещили ½ от предвиденото олио, след което ги поръсвате с брашното, добавяте и ½ чаена лъжица сол и разбърквате добре, за да може брашното да се разпредели равномерно. Запържвате тиквичките за около 5-6 минути. След това изсипвате тиквичките в тавата, в която ще печете мусаката и ги оставете да изстинат.

В тиган сгорещете останалото олио и добавете към него ситно нарязаните глави лук, след което разбъркайте. След като лукът омекне добавете каймата и разбъркайте добре, за да не остане на бучки. Добавете настърганите домати, черния пипер и ½ чаена лъжица сол и разбъркайте и оставете сместа да поври, докато водата се изпари, тогава добавете и ситно нарязания магданоз. След това изсипете каймата в тавата върху тиквичките, разбъркайте добре и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

Идва ред за приготвяне на заливката за мусаката от тиквички с кайма. Заливката за мусаката от тиквички представлява сос Бешамел с добавени яйца. За приготвянето му разтопявате маслото в дълбок тиган или тенджера, след което добавяте към него брашното и разбърквате. Запържвате брашното за минута две, след което добавяте прясното мляко и разбърквате енергично. Бъркате, най-добре с тел за разбиване, докато сместа се сгъсти, до степен, че вилица оставя следа в нея. Оставяте сосът на страна, докато поизстине, след което добавяте една чаена лъжица сол и разбитите яйца при непрекъснато бъркане. Разпределете сместа равномерно върху мусаката. Печете мусаката от тиквички с кайма в предварително загрята на 200 градуса фурна докато се зачерви, което отнема около 30 минути.

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Ако имате бутер тесто и малко шунка, задължително направете това Тези охлювчета се приготвят много лесно и стават както за закуска, така и за вечеря В Районния съд в Бургас вече обработват електронно заповедните дела Когато заявлението е подадено по електронен път, всички последващи процесуални действия на заявителя се извършват само в електронна форма
Незрящият Виктор Асенов стигна с колело от София до Бургас за ден Те тръгнаха в 20.30 часа в неделя и пристигнаха на морето в 02.30 часа във вторник Турската полиция арестува 120 служители на кметството в Измир Арестите по обвинения в предполагаема корупция са били извършени след подобна операция в Истанбул на 19 март
В никакъв случай не отнемайте свободата на тези зодии, ще ги загубите Те трудно се задържат във връзка и обикновено са готови да зарежат дори голямата любов, ако тя се опитва да им наложи своите правила Направете това по време на почивката си и ще спестите много пари Ето няколко страхотни трикчета, благодарение на които няма да се разорите по време на почивката си
Не вечеря, а кулинарен шедьовър - трябва ви малко кайма и брашно, за да направите това тестено руло Не е нужно да сте професионален готвач, за да приготвите тази вкусотия Извънредно! Голям пожар до стадиона в бургаския жк „Лазур“ (СНИМКИ/ВИДЕО) Към мястото преди малко отпътуваха няколко пожарни автомобила
Поставихме камера на къщата на село, не можахме да повярваме какво прави съседката в градината, докато ни няма Записите са запечатали всичко Това са най-големите недостатъци на зодиите
Никога не би ми хрумнало да сваря ябълка с дафинов лист, благодарна съм на свекърва ми за тази рецепта Откакто го правя, забравих за аптеките Почина уважаван полицай През годините Кръстев се утвърди като отговорен професионалист