Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да превърнете любимия мед на Мечо Пух в здравословни барчета

Ключови думи: мед, здравословни барчета, флагман

Да си признаем, често пъти всички ние мислено се връщаме в онзи сладникав спомен за отминалото детство, в което тревога бяха надрасканите колене, а безгрижието – наше призвание. И макар да свързваме най-хубавото време от живота си с незабравими преживявания, съществува само едно нещо, което наистина може да ни пренесе в бабината къща, където прекарвахме вълнуващите лета – вкусът на храната. И докато мислено си припомняте аромата на любимите гозби от детството, ви предлагаме една закуска, вдъхновена от любимото нещо за хапване на един от най-обичаните и лакоми анимационни герои от миналото и днес – Мечо Пух.

„Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед“, казва пухкавото мече.

Нека обаче не забравяме, че лятото дойде и съвсем скоро ще се наложи да се попечем под жаркото слънце, докато приятният морски бриз гали кожата ни в компанията на познати и непознати. Затова няма да прекаляваме със сладкия и невероятно вкусен медец, но пък за сметка на това спокойно може да отделим 20 минути, в които да запретнем ръкави в кухнята и да се подготвим за работния ден с една изключително лесна, енергизираща и здравословна закуска, която ще ни държи сити дълго време.

Здравословни барчета с мед и фъстъчено масло

Необходими продукти:

– 2/3 ч.ч. мед

– ¼ ч.ч. кафява захар

– ¾ ч.ч. фъстъчено масло

– 2 с.л. краве масло

– 3 ч.ч. овесени ядки по избор

Начин на приготвяне:

Медът, кафявата захар, фъстъченото масло и кравето масло се смесват в дълбок съд.
Съдът се поставя на котлона на слаб огън и се разбърква често, докато сместа се загрее.
Горещата смес се изсипва при зърнения микс в отделен съд.

След като всички продукти се разбъркат добре, изсипваме в тава, покрита с готварско фолио и пресоваме, за да получим равна повърхност.
Тавата се поставя в хладилник, за да може сместа да стегне.
Воаля!

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
БНБ отчете бум на фалшиви столевки и петдесетолевки През второто тримесечие са засечени 1247 неистински банкноти, което е 10 пъти повече от първото тримесечие Виенски музей боядиса черния асфалт и свали температурата с 11 градуса Пъстрата мозайка радва и окото
Храните отново поскъпват Скача цената на сиренето, киселото мляко, яйцата, олиото, краставиците Ужасът на всяка домакиня: Десетки хора сигнализираха за летящи хлебарки Опасни ли са тези насекоми
Тръмп казал на Зеленски, че Путин иска целия Донбас Двамата се срещат в Белия дом утре  Опасен астероид ще премине близо до Земята днес Той е открит едва на 1 август 2025 г.
Три щата изпращат стотици военни във Вашингтон Днес слънчево и прохладно, следобед ще превали и прегърми Максималните температури ще бъдат между 27° и 29°
Учени изследваха двойки, запознали се онлайн, резултатите ще ви изненадат Те са проследили как участниците са срещнали любимите си и колко щастливи се чувстват с тях Всички перем дрехите си грешно Температурата е ключова за унищожаването на микробите, но това невинаги означава, че по-горещото е по-добро
Българка пребита със стол и наръгана 10 пъти от партньора си в Крит 56-годишен българин и рецидивист с досие за домашно насилие – е задържан от полицията В никакъв случай не изхвърляйте презрелите банани, давам ви супер идеи Може да се използват както за кулинария, така и за отглеждане на растения и почистване на обувки