Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Учени: Бирата засилва имунитета и предпазва от болести

Ключови думи: бира, ползи от бирата, бирата засилва имунитета, флагман

Бирата е здраве. Това доказва тригодишното изследване на наши учени. Те експериментират, като добавят в пивото цветя, плодове и билки и така го превръщат в здравословна напитка, богата на антиоксиданти. И са категорични – в комбинация с физическа активност, отказ от цигари и ежедневен прием на плодове и зеленчуци, бира води до подмладяване с 14 години, пише Нова тв.

След дълго проучване и безброй експерименти екипът от учени установява, че с някои естествени природни добавки, българското пиво може да се превърне в напитка, която засилва имунитета и предпазва от болести.

"Правим експерименти за повишаване на антиоксидантната активност на пивото чрез добавяне на природни продукти, това са някои видове плодове, билки, цветя, хмелови вещества”, обясни проф. д-р Габриела Маринова от Института по криобиология и хранителни технологии.

Целта не е да се променят вкусът и ароматът на пивото.

„Всички тези допълнителни съставки не трябва да влошат неговото качество, а напротив – трябва да влязат в абсолютен синхрон с пивото”, добави Маринова. А ефектът от добавките трябва да е благоприятен за организма.

Производители на бира вече проявяват интерес към изследването на екипа от учени. За да стигне здравословната напитка до всеки, който я пожелае. Има и ентусиасти, които вече предлагат пиво, богато на антиоксиданти.

Пивоварна у нас вече произвежда от три години полезна бира. В момента се правят опити и за ягодово пиво. Водещ технолог там е Александър. Страстта му към пивото се заражда още преди да им вариант да се снабди с хмел или малц. А вече работи основно с български малц. Но той не е достатъчен за постигане на здравословния ефект.

Червената бира в пивоварната е най-полезната. А ягодовото пиво е новото предизвикателство за Александър.Екипът от учени също ще продължи с експериментите.

Авторите на изследването все пак напомнят – дори полезна, консумирайте пивото с мярка.

1
Коментара по темата
1.
Д-р Храчков
14.06.2020 15:59:24
До скоро и аз като много други хора вярвах, че бирата е полезна и спорих навсякъде. Но.....бирата е полезна, ако е оставена да ферментира сама за 35-40 дни. Според t° може и за по-малко. А сега всичката бира е правят от днес за утре и ще,Ви кажа как става. С добавки на химична основа богати на ЕСТРОГЕН! КОЙТО НЕ МУ ПУКА ДА ПИЕ. Аз непия от 10 месеца и определено съм по-здрав. Преди пиех от 1-4 бири на ден.
Айде със здраве на бираджийте!
  Добави Коментар
Направи гръмко изказване за Русия От Кремъл отдавна искат мир, твърди Лукашенко Новият папа е голям фен на... Лъв Четиринадесети е привърженик на италианския Рома
Много се харесват Памела Андерсън и Лиъм Нийсън - това ли е новата звездна двойка? Преследва я маниак Мъж тормози Анистън
Продават на загуба Бившата двойка иска да се отърве от имение Спират им парите? Скандал със Семен Новиков и Кирил Милов
Притеснителна информация за Варна Наркотици отведоха трима в арестите Извънредно: Крум Зарков се оттегля като секретар на президента Причината е идеята за референдум за еврото
Задава ли се потоп в областите Бургас и Ямбол  BG-ALERT с предупреждение за опасност Див екшън в Перник Четирима младежи са задържани
Голям проблем с водата в... Село Полковник Серафимово Гръмна бомба за него Ще води "белия балет"