Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Как да приготвите: Карнъярък по рецепта на Есил Дюран

Ключови думи: есил дюран, флагман, рецепта за карнъярък

Социалната изолация ни накара да започнем да готвим повече у дома и да изпробваме непознати за нас ястия и рецепти. Същото направи певицата Есил Дюран, която показа, че я бива не само с микрофона, но и в кухнята.

„Готварството не е химия. То е изкуство. То изисква инстинкт и вкус, а не точни мерки... Тази вечер при нас е ориенталска“, написа тя и сподели какво е сготвила за мъжа си Борис, с когото са се самоизолирали в своята вила.

Изпълнителката показа, че е сготвила традиционно турско ястие и провокира своите последователи да запретнат ръкави и да го пробват у дома.

„Карнъярък е нещо любимо – пълнен патладжан с телешка кайма, домати и лук“, пояснява тя.

След множеството въпроси за рецептата, Есил я сподели в своя профил във Facebook. Ето и необходимите продукти за нея: 

– 600 г кайма; 
- 3-4 глави кромид лук; 
– 4 домата; 
– 1 зелена чушка; 
– 2-3 скилидки чесън; 
– връзка магданоз; 
– 3-4 супени лъжици доматено пюре; 
– олио; 
– сол и черен пипер на вкус. 

Как да приготвите карнъярък?
Макар че патладжани има повече през лятото, сега също се намират из големите търговски вериги. Измивате ги хубаво и ги почиствате от дръжките. След което ги обелвате с помощта на белачка, но само половината, така че да станат на ленти. Така ще запазят своята цялост при пържене. 

След като сте почистили и обелили патладжаните, ги осолявате добре и ги оставяте в тавичка за около час, за да пуснат горчивината си. 

Междувременно приготвяте плънката за зеленчуците. Измивате доматите и правите кръст с ножа на върха им. Заливате ги с вряла вода и ги оставяте за няколко минути. После ги потапяте в студена вода, за да може да ги обелите по-лесно. 

След като обелите доматите, ги нарязвате на кубчета. Отделно нарязвате лука на ситно и го запържвате за няколко минути в 2-3 супени лъжици олио. Добавяте каймата и бъркате, докато стане на трохи. 

Към каймата и лука добавяте доматеното пюре, солта, чесъна и малко черен пипер на вкус. Към сместа добавяте водата, останала след заливането на доматите и бъркате. Накрая добавяте ситно нарязания магданоз. 

Когато плънката вече е готова, се връщате към патладжаните. Измивате ги хубаво, за да падне и последната горчилка, след което леко ги подсушавате с хавлиена кърпа и ги пържите в тиган до златисто. Обръщат се и от двете страни. 

Вече изпържените патладжани се поставят в подходяща тавичка. Всеки се реже по дължина и в средата се прави процеп, който се пълни с плънката. 

Поставяте по резен домат и чушка върху всеки напълнен патладжан. Правите сос с доматено пюре и вода, който изливате в тавата.  
Ястието се запича за около 15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Източник: Tialoto.bg

0
Коментара по темата
  Добави Коментар
Хазяин инсталира скрити камери в апартаменти, първа пропищя студентка Престъплението стана в Италия Фермери в Гърция протестират На Крит е напрегнато
Два самолета се сблъскаха на летище В САЩ Мистерия в Пирин! Арестуваха мъж, обявен за починал през 2013 г. Куриоз в страната
Страшен екшън край Криводол, криминално проявен наби медик Нападението стана в село с 800 жители "Мелиса" отне живота на 46 души Жестоко бедствие
Пребиха жестоко медицинско лице Роднини на нападателите се събраха пред Спешното отделение на болницата във Враца Карлос Насар взима съдбоносно решение Саботират ли в България Херкулес?
Президентът Радев: Задлъжняването е факт Държавният глава с тежки думи за правителството Убийство в центъра на София, извършителят се издирва Не са ясни мотивите за фаталното деяние
8 красиви имена празнуват Има много народни вярвания Баща уби сина си с бонбони за Хелоуин Обезумелият мъж искал да вземе пари от застраховка