Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Чудите се какво да сготвите днес? Ето една вкусна идея за предястие

Интересна рецепта за печен сладък картоф с мус от синьо сирене и смокини
Ключови думи: Печен сладък картоф, мус от синьо сирене, рецепта за предястие

Смокини… дъхът им се носи над Созопол, Несебър, стария Пловдив… прехвърля огради, мами, упоява. Зрелите плодове изкушават да се заровите в детството, носят алюзии за море, калдъръмени улици, безкрайно зелени дървета, летен, лежерен вкус и почивка. Хайде сега, да ги прибавим към уравнението, което решаваме всеки ден: Какво да сготвя днес? Идеята дава шеф Краси Петров, зам. главен готвач на Средиземноморски ресторант Салини. Ето я и нея:

Печен сладък картоф с мус от синьо сирене и смокини

за 2 порции

- Сладък картоф - 1 брой (250-300 грама)

- Крем сирене - 150 грама

- Синьо сирене - 70 грама

- Смокини - 4-5 броя

- Зехтин - 30 мл.

- Мащерка

- Сол

- Мед (кленов сироп)

Измиваме добре сладкия картоф. Режем на шайби с дебелина около 1,5 см. Подреждаме в тавичка, поливаме със зехтин, овкусяваме със сол и печем във фурна на 180 градуса, около 20 минути.

Смесваме крем сиренето с настърганото синьо сирене, листенцата на 2-3 стръкчета мащерка и разбъркваме добре.

Върху изпечените и изстинали шайби сладък картоф слагаме по 1 с. л. от муса със сирена, разпределяме нарязаните на четвъртинки смокини и поливаме на тънка струйка с пчелен мед или кленов сироп. Bon Appétit!

Сборът екзотични вкусове определено ще достави различна наслада на небцето ви. Дайте почивка поне за ден, на любимите на всички ни розови домати, печени чушки, чесън, сирене, магданоз… Върнете се към смокинята, обещанията на морето, магичната омара на лятната почивка… Ако се пренесете на ваканционна вълна и дадете отбой на основното и старателно избягвате да гледате фурната, посетете Средиземноморски ресторант Салини. Ще го откриете на крачка от морето, в началото на Морската градина. Адресът е „Княз Ал. Батенберг“ 2, Гранд Хотел и СПА Приморец. Паркингът е безплатен, сервизът дискретен и ненатрапчив, черноморският улов – пресен и приготвен точно по ваш вкус, цените – достъпни и балансирани.

Руснаците, избягали в чужбина, се завръщат, подпомагат военната икономика на Путин Обратната миграция с голям принос за икономическия растеж на Русия през 2023 г.  Защо в Гърция въвеждат 6-дневна работна седмица? Много гърци работят на две или три места, за да свързват двата края 
Ивет Лалова показа новородения си син Благодарим ви за вниманието и милите пожелания, написа лекоатлетката И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП
Инфлацията у нас бие средната в еврозоната Според експерти често обясненията за по-високата инфлация у нас не са пазарни, а става въпрос за изкривявания, за които държавата би трябвало да следи. Украйна най-после заговори за преговори с Русия В момента и двете страни се надпреварват за "най-благоприятната позиция"
Благо Джизъса идва на тенис турнир в Бургас Голмайстор номер едно в българското първенство Мартин Камбуров също ще участва Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство
„Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист"