Вашият сигнал Връзка с Флагман
Управител:
Веселин Василев, email: v.vasilev@flagman.bg

Главен редактор:
Катя Касабова, email: k.kassabova@flagman.bg

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Това е начинът за варене на перфектните яйца за Великден

По този начин може да варите много лесно яйца
Ключови думи: Лесен начин за варене на яйца, как не се напукват яйцата

Приготвили сте боите за великденските яйца, които не сте успели да боядисате на Велики четвъртък и се гласите за ритуала в събота. Но, ако тогава се случи най-неприятното и изпуснете последния срок?!

Защото случвало ли ви се е да установите, че всички яйца, които сте сварили за Великден, са се напукали? Ето защо прочетете и спазвайте стъпка по стъпка следната технология, за да сварите сварите перфектните яйца, без нито едно от тях да се напука:

Преди да пристъпите към варенето на яйцата, извадете ги от хладилника поне 1-2 часа по-рано, за да престоят и да изравнят температурата си с тази на стаята. Тогава можете да преминете към варенето им. Ако извадите яйцата от хладилника, точно преди да ги сварите, те гарантирано ще се напукат.

Когато поставяте яйцата в съда, в който ще ги варите, не ги пускайте рязко и от високо, а внимателно ги наредете на дъното.



Важно е кога ще сложите яйцата във водата. Някои препоръчват да го направите, след като водата заври, но повечето съвети са свързани с поставянето на яйцата в  студената вода.

Яйцата задължително се поставят на един ред, само по дъното на съда, в който ги варим. Водата трябва да бъде около един пръст над яйцата.

Най-доброто превантивно средство против напукване на яйца е оцетът. Сложете няколко супени лъжици в тенджерата преди да е завряла водата.

Добавянето на сол пък няма да позволи на част от белтъка да изтече, ако случайно някое от яйцата се спука. Сложете 1 суп. лъжица сол в студената вода.

Яйцата задължително се варят на бавен огън. След като водата кипне, намалете котлона и оставете водата да къкри. Нужни са ви 8-10 минути, за да бъдат готови твърдите яйца.

Не пропускайте охлаждането, тоест оставете ги за кратко в течаща вода, колкото да се спре процеса на варене./jenata.blitz.bg

3
Коментара по темата
3.
хахо
26.04.2019 14:59:21
Едно време,когато баба ми на село гледаше кокошки,и дядо ми осигуряваше от ТКЗС-то фуража,нямам спомени за пукане на яйца,освен ако не си го изтървал преди това.Сега фуражите са пълен шит,важно е количеството,а не качеството.Черупките са тънки като лист.
2.
опитен
26.04.2019 14:54:41
Тези препоръки нямат нищо общо с реалността,тъй като съм ги сравнявал всички.Най-важното е кокошките снесли яйцата да са хранени с подходяща храна,която да придава здравина на черупките.Всичко останало е ала-бала.Оборил съм ги всичките тези препоръки чрез метода на т.нар.сравнителна практика.За съжаление в съвременния свят потребителя е прецакан!
1.
*********
26.04.2019 11:59:00
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
  Добави Коментар
Бащата на мъжа, изгорял в Солинген: Срам ме е, че държавата не помогна Разтърсваща изповед Ултраси на Ман Юнайтед излизат на протест Срещу шефове
Призоваха Бил и Хилъри Клинтън да дадат показания по случая "Епстийн" Сред призованите са и редица бивши висши служители от Министерството на правосъдието и бивши директори на ФБР Почина славен футболен капитан Отиде си Жорже Коща
Арестуваха известен рапър в САЩ Проблеми за Soulja Boy Задържаха мъж за убийство на куче в Тетевен Той е криминално проявен
Какво говори за човека бройката му сексуални партньори Проучване установи какво мислят хората за онези с повече интимни преживявания с различни партньори Отиде си голям световен музикант Този сят напусна Тери Рийд
Уволняват шеф в ЦСКА? Златков е на изхода в клуба Алекс Гърдева от "Ергенът" написа книга, четивото е за... Личната трансформация
Отиде си бивш президент на Румъния Илиеску почина на 95-годишна възраст Фатална катастрофа във Варненско Инцидентът е станал на разклона за с. Тополи