×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

15-годишната Симона наръгана 5 пъти, убиецът й обвинен, докато лежи в реанимация


15-годишната Симона наръгана 5 пъти, убиецът й обвинен, докато лежи в реанимация
Приятели на убитата ученичка: Никога не са били гаджета с Димитър, беше обсебен от нея
08 Ноември 2015, Неделя, 02:16 ч.
Източник: 24 часа

Няколко деца станали преки свидетели на клането


15-годишната Симона Великова е наръгана с нож на 5 места, показва аутопсията, направената в събота сутринта.

Най-вероятната причина за смъртта на ученичката от Професионалната гимназия по икономика в Сливен е остра кръвозагуба, тя е издъхнала за минути.

Прокурорът Руси Русев в събота следобед влезе в реанимацията на болница “Д-р Ив. Селимински” - Сливен, за да предяви обвинение на 28-годишния Димитър Генчев Иванов. Той нападна Симона в училищния двор в петък.

Извънредната процедура се наложи, тъй като

след клането

Димитър

направил опит за

самоубийство, като стрелял в устата си с газов пистолет.


Засегнато е основно небцето, но лекарите са преценили, че той трябва да остане под наблюдение, тъй като има риск отделените при изстрела газови пари да проникнат в тялото и да предизвикат усложнения, уточни прокурор Русев.

На Иванов са повдигнати 2 обвинения - за предумишлено убийство, извършено по начин или със средства, опасни за живота на мнозина, по особено мъчителен начин за убития или с особена жестокост и за опит за убийство на повече от едно лице.

Драмата със Симона се разигра в ранния следобед на 6 ноември пред търговската гимназия в кв. “Сините камъни”, която дели обща сграда и общ двор с 12-о основно училище “Елисавета Багряна”.

Същия ден 28-годишният Димитър многократно звънял и пускал есемеси на 15-годишната Симона. Момичето обаче не му отговаряло. Тогава Димитър отишъл до училището и се опитал да влезе, но бил спрян от охраната. Междувременно продължил телефонната атака.

Симона не се е почувствала добре, помолила да излезе от час и една от приятелките ѝ - Мария, я е придружила до училищния психолог, разказа пред “24 часа” майката на друга съученичка.

“Бях с нея, но не мога да говоря за това,

загубих я, не

можах да я

опазя и


много боли”, сподели Мария.

Тийнейджърката не уточни дали е била пряк свидетел на нападението. Тя обаче каза, че преди време Митко заплашвал да убие и нея, както и Ангел - предишния приятел на Симона.


Симона заедно с майка си Валя

Приятелките на Мони са единодушни, че тя никога не е имала връзка с убиеца си. Той обаче я познавал от малка и бил болезнено влюбен в нея, дори си направил огромна татуировка на гърба с нейното име.

От разследването уточниха, че психологът на училището Стефка Султанова се е опитала да разговаря с Димитър и да го убеди да не безпокои повече Симона. Мъжът обаче

извадил нож

и я наръгал

в корема


Когато жената се опитала да избяга, той нанесъл втори удар - в гърба. След това се нахвърлил върху Симона.

“Помислих, че е станал някакъв бой. Видях мъж с качулка на главата да бяга, а след него полицаи”, разказва ученик от 12-о основно улилище. Тичайки към един от изходите на двора, Димитър бил пресрещнат от Красимир Митков - познат, а според някои - бивше гадже на Симона.

Според близки до убитото момиче 28-годишният Красимир, който живее на крачка от гимназията, най-вероятно е бил повикан от нея за помощ. Той е намушкан от Димитър в гърба.

“Красимир

е на трайна

аспирация,

поставен му е

белодробен

дрен,


има хемопневмоторакс. Стабилен, контактен и адекватен е, макар че все още нищо не може да се каже”, каза д-р Константин Консулов от хирургичното отделение на сливенската болница.


В петък вечерта все още имаше следи от кървави петна.

Няма засегнати вътрешни органи при пробождането на жената, това е истински късмет, уточни д-р Консулов за състоянието на намушканата психоложка. И двамата пострадали по време на кървавата баня са обили оперирани спешно.

“Няма пропуски в охраната на училището. Охранява се целият сграден фонд през целия ден. Дворът обаче е общинска собственост и за сигурността там отговаря общинската фирма за охрана”, обясни началникът на регионалния инспекторат на МОН в Сливен д-р Бисерка Михалева.

Тя разказа пред наш репортер, че в деня на трагедията заедно с директорката на търговската гимназия Лиляна Тодорова били на обучение извън Сливен.

“В момента, в който разбрахме, прекъснахме обучението и се върнахме. Екип от регионалния инспекторат спешно се включи в работата по изясняването на инцидента заедно с другите институции, които имат отношение към случая”, каза Бисерка Михалева.

Тя потвърди, че когато Димитър се появил в училището, направил опит да се качи до стаята на Симона, но охранителят не го пуснал.

Младият мъж се държал агресивно, затова помощник-директорката Радослава Георгиева се обадила в полицията.

Междувременно деветокласничката Симона вече била споделила на училищния психолог Стефка Султанова за това, че Димитър я притиска и я чака в двора на училището.

Двете излезли навън, преди полицията да дойде, и тогава били нападнати от побеснелия мъж.

Само няколко

деца са станали

преки очевидци

на клането


в училищния двор, тъй като останалите били в час.

Още в събота с тях започна да работи психолог, каза шефката на инспектората Бисерка Михалева.

Тя, както и директорката на училището Лиляна Тодорова, споделиха, че ранената им колежка Стефка Султанова работела отдавна като психолог в гимназията, познавала всяко едно от децата и винаги откликвала при нужда.

В категории: Крими


3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
Неа
08.11.2015 13:13:13
1
0
Не , просто тя казва , че познава всички ученици в училището , което е така . Но явно не е била запозната с нрава на господина... Това ме ядосва . Не можеш да вземеш отношение познавайки само едната страна , нали ? А иначе сигурността в училището е поверена на охраната , не на психолога .
2.
ДО №1
08.11.2015 12:36:58
2
5
Постъпката да намушкаш непозната жена, младо момиче, мъж на твоята възраст, за това ли питаш? В обществена сграда, ако си психолог и се съмняваш във всеки, че е масов убиец, то ще си със сериозна параноя...
1.
Неа
08.11.2015 11:29:45
3
13
...."Двете излезли навън, преди полицията да дойде, и тогава били нападнати от побеснелия мъж...."
Е как се квалифицира тази постъпка ?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Той определя различни правила за двама ви Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава ПП-ДБ откри кампанията си за 2 МИР Бургас с ясна регионална програма и отчет за свършеното до момента  Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Първият в нашия списък е Лъвът, сияйният лъв на зодиака Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Младежът също е украински гражданин, с фрактура на лъчевата кост на лявата ръка е Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Сервират се със соев сос за потапяне и много добро настроение БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ Партията призова избирателите да се доверят на опита Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Най-хищната риба в Черно море е леферът, той не спира да убива по-малките риби, с които се храни, дори когато се е наситил, реже ги с острите си зъби като с ножица, разказа Димитър Янчев Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Той насърчава дренажа на излишната течност от тялото, помага в борбата с подуването и дава усещане за лекота Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* Антибългарският патос на Силяновска ще се пренесе и върху политиката й към нас* София не разполага със значими ресурси за промяна на двустранните отношения
Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори