×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Версия: Баретата поръчал Алексей Петров


Версия: Баретата поръчал Алексей Петров
Очаквам да бъда убит, каза преди две години Петров
29 Октомври 2015, Петък, 00:17 ч.

Стрелбата била отговор на атентата пред Съдебната палата

Стрелбата с два гранатомета срещу Алексей Петров най-вероятно е била поръчана от сочения за наркобос номер 1 у нас Златомир Иванов- Баретата. Тя е отговор на атентата срещу Баретата, извършена на 20 януари 2013 година пред Съдебната палата на град София, пише България днес, като цитира разследващи от СДВР.
В момента е започнато досъдебно производство за опит за убийство със средства, опасни за мнозина. Не е упоменато кой точно е трябвало да бъде ликвидиран. Наказанието за това престъпление може да е от 15 години затвор до доживотна присъда.

Веднага след атентата срещу Баретата друг ъндърграунд бос - Димитър Вучев-Демби, свърза името на Алексей Петров с покушението, за което писаха всички международни медии. Демби заяви: "Именно за Алексей Петров става дума. Единствената игра на Алексей Петров е монополът (бел. ред. - монопол на пазара на дрогата). Той символизира истинската мафия, която, както знаете, значи свързаност на властта с организираната престъпност. Преди 3 г. още казах, че има държава в държавата", разкрива Демби, който също се страхува за живота си. Самият той е жертва на няколко покушение, едно от които е било извършено също с гранатомет.

Според версията на кримигероя ябълката на раздора между Алексей Петров и Баретата са "да не стига до обществото информацията за срастването на престъпността с държавата, за замесени политици и други неща, ставали с години".

"Всъщност те не се карат, те направо се убиват. Вие знаете ли, ако Златан си отвори устата, какво ще стане? Ако той проговори, така, както искаше да направи. Дано да оцелее, стискам палци, защото искам цялата истина да се разбере."

През 2009 година, когато Алексей Петров е начело на ДАНС, той лично води разработката срещу Баретата. От близки до Иванов става ясно, че двамата са обсъдили на кафе информацията, която всеки знае за подземния свят и за връзката на политици с него. Тогава на Баретата било обещано, ако съдейства на Алексей Петров, да излезе чист от играта.

"Говори се, че след ареста на Баретата, когато се предаде в ДАНС на Алексей, той е очаквал, че нещата по някакъв начин ще се оправят, но не се случи така, той все пак бе осъден. Това е в основата на конфликта между двамата."

Освен върху версията, че Алексей Петров е бил поръчан от враг, ченгетата работят и върху фрапантния вариант той да си е посегнал сам. За това свидетелстват и учебните снаряди, с които е било стреляно по бронирания "Мерцедес“ на Трактора.

"След като е стреляно с твърд проектил, който е учебен и няма заряд, тоест не се детонира - значи става дума за сплашване или инсценировка", разкрива пред "България Днес" един от експертите, който извършва балистичната експертиза.

Той допълва, че гранатометът е единственото оръжие, което може да проникне през бронираното покритие на лимузината. Другият вариант за килърите е била тежка картечница с куршуми над 12,7 мм, но те нямат пазар в България.

Според генерал-лейтенант Симеон Петковски използването на РПГ-7 с боен снаряд би "изпарило" освен колата изцяло, така и околността.
"Няма начин съприкосновението на боен снаряд с твърда повърхност да не се взриви", категоричен е генералът.

Постановка с провокативна цел или не, инцидентът шокира жителите на квартал "Кръстова вада". По колата на Алексей Петров е стреляно малко преди 9 часа.

Алексей Петров побърза да обясни пред медиите, че нападението срещу него най-вероятно е грешка. Думите му бяха възприети като намек към разследващите, че мишената на килърите може би са били негови съседи. В сградата врата до врата живеят и скандалният бивш главен прокурор Никола Филчев и бившият шеф на баретите Филко Славов. Последният е известен с това, че ръководеше операцията на баретите и охраната у нас по предаването на сръбския топмафиот Сретен Йосич и предаването му на холандските власти.

Разследващите споделили пред изданието и любопитния факт, че покушението най-вероятно е извършено от българи,а не от експертите в поръчковите убийства в близкото минало - предимно руснаци и сърби.

Очаквал покушението

Въпреки че Алексей Петров твърди, че не е получавал заплахи и стрелбата е грешка, самият той обяви, че очаква да бъде убит. Това се случи на 12 юли 2012 година, когато в кулоарите на Съдебната палата бившата барета заяви: "Очаквам да ме убият!" Тогава той каза, че на този етап очаква всичко и припомни първото покушение срещу него. На 23 септември 2011 година въоръжени нахлуха в дома му в Тетевен и само бързата на намеса на охраната и на местни жители предотвратила „кървава престрелка“.

В категории: Крими


1
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
1
Коментара по темата
1.
Баретата
29.10.2015 23:08:16
1
3
Просто попадна на непрофесионалист, инъче си до там !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори