×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие


Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие
Недялко Момата бе ключов свидетел и по делото "Гранити" - за убийството на бизнесмена Стоян Стоянов
19 Май 2024, Неделя, 21:30 ч.
Автор: Флагман.бг

Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства

Един сериен убиец години наред погубва хора, но и лежи почти цял живот зад решетките за кражби. Той има 16 присъди за над 20 престъпления. Пет от убийства му бяха доказани, десетки други така и ще останат неразкрити. Самият той се хвали пред познатите си, че не му е проблем да убие човек и твърди, че не се страхува от смъртта, стига тя да дойде от ръката на някой друг - сам не можел да посегне на живота си, пише Труд.

На 1 декември 2008 г. около 22,30 ч 42-годишният хасковлия Недялко Димитров с прякор Момата отива в дома на 27-годишния Бейтула Юсеин и 19-годишната му съпруга Неврие. Той си е пийнал порядъчно, но звъни на младия мъж по телефона, за да му кажа, че ще дойде. Семейството живее на ул. „Гео Милев“ в Димитровград, където броени минути по-късно ще се разиграе страшна трагедия. Жертвата е търговец на коли втора употреба и убиецът звъни на вратата под предлог, че ще закупува автомобил. С Недялко е и любовникът му Петър Атанасов-Пепи, а зад волана на автомобила, с който се придвижват, е криминално проявеният Иво Минчев. Минути след като влиза в квартирата, Момата вади 7,65-милиметров „Браунинг“ с пълен пълнител и патрон в цевта и стреля в автотърговеца. Потресена от гледката, Неврие се хвърля на спалнята и се завива през глава, но следва втори изстрел – този път в нея.

„Стрелях един път към нея, само веднъж в посока главата. Тя спря да вика, чудех се какво да правя. Дали да си взема златото, което беше по Бейтула, за да го продам, но се отказах и си тръгнах“, разказва убиецът по-късно при разпитите. Той твърди, че жертвите му дължали 4800 лв. и затова ги е гръмнал. Бейтула умира на място, а младата му съпруга – 3 дни по-късно в пловдивската неврохирургия. При разследването става ясно, че със същия пистолет на 31 юли 2008 г. е застрелян 67-годишният Баньо Банев от село Мусачево, Гълъбовска община. По време на разследването ще стане ясно, че пенсионерът се е разделил с живота си, за да бъде ограбен, защото наскоро продал ниви.

Все още никой не знае за убийството семейство, когато в полицията звъни Иво Минчев, който разбира от разговора в автомобила, че Момата е застрелял семейството. Той съобщава на криминалистите къде е оставил Пепи и килъра – до село Скобелево, откъдето тръгват пеша за Чирпан, а оттам хващат влака за Стара Загора. Мъжът се страхува, че Недялко ще го убие и затова търси помощ. Полицаите засичат мястото, където се намира Момата по клетката на мобилния му телефон и светкавично го арестуват заедно с Пепи в дома на авера му Кольо Лъжеца. Задържаните се канели да отпътуват за Варна, за да се срещнат някой си Стоян Петров, който поръчал на Момата преди време убийството на Манол Хаджиев. Мъжът бил ликвидиран в автомобила си. Трупът му бил заровен между селата Бързица и Бозвелийско. Убиецът го завил с одеяло на задната седалка преди това. Погребаното тяло е намерено при следствен експеримент на 22 декември с участието на Момата, който признал за стореното.

Петото доказано убийство на Димитров е на варненеца Златко Калайджиев, който бил съквартирант на Стоян Петров. Жертвата получила 39 хил. лева от продажба на наследствен имот. Недялко и Стоян веднага измислили хитър план – извикали го в местност край варненското с. Приселци уж за евентуална инвестиция в строителен парцел. Момата не отрича, че предварително там бил изкопал няколко дупки. „Петров го гръмна“, твърди обаче хасковският убиец. На следствен експеримент обаче той посочва точното място, от което е изровен трупът на 35-годишната жертва.

По време на разпитите криминалистите са потресени от липсата на каквото и да е чувство на вина у Недялко. Той откровено признава за убийствата и се хвали с тях. Прякора си получава зад решетките, защото е хомосексуалист и имитира женска походка. По характер е изключително жесток и хладнокръвен. Едно от любимите му неща било да гледа жертвите в очите, докато отнема живота им. Самият той твърдял, че е убил 26 човека, за 27-ия не бил сигурен, че е загинал. „Нещо като оргазъм изпитвам тогава, признал убиецът пред познати. Когато разбира каква присъда го заплашва, прави опит за бягство от ареста, като пробива стената с лъжица. Хванат е по чиста случайност. Срещу него идвали двама конвойни полицаи. Първият дори му направил път, но вторият предния ден конвоирал Недялко и го разпознал. Веднага го арестували. За убийствата Момата получи доживотен затвор без право на замяна. Присъдата не го уплаши, защото зад решетките той се чувствал като у дома си.

Бил социопат, но не е имал психическо заболяване

Умира от инфаркт, докато излежава присъдата

Недялко Димитров умира от инфаркт на 4 октомври 2016 г. в Университетската болница в Стара Загора. Дежурните надзиратели разбрали, че Момата има здравословен проблем в килията си и веднага извикали линейка от Спешния център. Медиците установили инфаркт и хоспитализирали затворника. Той починал в момента, в които лекарите се опитали да му поставят стент, който да разшири кръвоносните съдове към сърцето му.

Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства. Според самия него бил добър човек, обичал животните и помагал на хората. Недялко е бил осиновено дете, до 8-ми клас е учел в Спортното училище в Хасково, искал да стане щангист. След това животът му се завъртял и прекарал по-голямата част от него в затвора.


В категории: Ретро Флагман


15
Коментара по темата
15.
ДоТукНиДокарахаСДС-Чумавите
21.05.2024 18:50:27
0
1
Тази Мома ряпа да яде пред Асфалт паша,с тази разлика, че пашата Закон бе го лови, а другият Бог(к) Лук е гушнал букета, а пашата гушка Кьоравата Темида и я оножда.
14.
Запознат
20.05.2024 15:31:58
0
2
Относно описанието на опита му за бягство от ареста- пълна лъжа. Не беше случайност, а професионализъм. Чакаха го от другата страна надзиратели и в момента на промушването му през дупката го хванаха за ръцете и го издърпаха през нея и му щракнаха белезниците. Така са постъпили, за да му се постанови присъда за бягство и да бъде настанен в затвора, защото престоят му в ареста беше опасен, а до произнасянето на доживотната присъди щеше да изтече много време. Питайте хората които са били в нещата! Нямаше никакви засечки в коридори и случайни разпознавания. През нощта в 3 часа няма никакво движение по коридорите в арестите.
13.
До 1
20.05.2024 14:12:24
1
4
Прочетете книгата "Криминалните престъпления през социализма" и ще видите как нещата са излезли от контрол много преди демокрацията, но народът не е знаел нищо.
Колко серийни убийци иизнасилвачи са се разхождали свободно
Колко милиционери са крадяли престъпно прикрити зад униформите си.
И как през 80-те години престъпността така е избила, че е било абсолютно предсказуемо какво ще се случи занапред - социалистическата държава е признала немощта си и невъзможността да се справи.
Днес в България има повече от три пъти по-малко умишлени убийства годишно, отколкото всяка година по времето на социализма. Абсолютно доказан факт.
12.
6matarok
20.05.2024 08:38:46
3
2
tova e reklama
shemata e slednata, 4engetata imat desetki ako ne i stotici nerazkriti ubiistva , v sa6toto vreme ima hora koito ne sa uspqli da namerqt mqstoto si v ob6testvoto i po lesno im e ako sa izolirani nqkude za da dojiveqt dnite si, zatvora e edna dobra opciq, tuk interesite na sledovatelq i ne6tastnika se sre6ta, sdelkata e nesretnika da poeme nqkolko ubiistva a v zamqna pokriv nad glavata, hranene i izolaciq ot ob6testvoto , moje daje i slava da mu predlojat kakto e stanalo s tozi 4ovek, gledal sam mu intervutata i mnogo ne6ta v dumite mu se razminavat , no pak s tazi statiq pokazvat 4e ako na nqkogo predlojat da poeme vina za nqkolko ubiistva to toi nqma da bade zabraven i jivota mu nqma da e obesmislen zad re6etkite, edin vid dogovor s policiqta, taka sledovatelq vdiga procenta na razkrivaemost, polu4ava premiq , policiqta vdiga imidj , i 1 nesretnik ibqgva ot bremeto na ob6testvoto
11.
Мари
20.05.2024 07:05:28
2
20
Какво показвате с тази болна статия? Големи умница сте.
10.
Един
20.05.2024 06:28:16
1
29
Защо я пуснахте тая статия ? Накаква годишнина ли има или как ?
9.
Слава Украйн
20.05.2024 02:49:02
2
26
Един брутален боклук по-малко.Добре са го излекували със стента.Нали търсел ръка,която да го погуби,намерил я.
8.
Хубава работа ...
20.05.2024 02:03:51
0
16
Просто е бескрупулен порвосигнален индивид Момата .Но вече не е между живите.
Жалко ,че е замесен и в сагата с изчезналия шеф на Гранити и погубиха човека за пари.Това е жалкото ....
7.
*********
20.05.2024 00:34:58
3
9
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
6.
Накратко
19.05.2024 23:49:13
2
15
Този е забъркан с корумпирани куки, в интервютата обяснява защо се режат главите и изчезват (служебните оръжия се "прострелват" и се документира "отпечатъка")и откъде аджеба се сдобиват с оръжия подобни утрепки като него самия. Имах по-дълъг коментар, но сакатият сайт не ми даде да го постна. Изгледайте интервютата, интересни са
5.
Ами добре
19.05.2024 23:46:05
9
4
Който го е измислил това, да му изсъхнат очите
4.
Интернет
19.05.2024 23:45:19
2
7
Много изчерпателна статия. Без излишна информация как се стреля в главата, която се реже и изчезва, защото се стреля със служебно оръжие от гнусни корумпирани ченгета и има "досие" за всяка оръжие и нареза, който оставя е подобен на отпечатъци при човешките пръсти.
Също- (пак по думи на "Момата") ако имате кола, замърсена с кръв от убийство на човек, мятате вътре отрязана свинска глава и като я давате за почистване, казвате че е инцидент.
... Ама не- тоя е някъв дето убива за кеф и няма нищо общо с никакви доблестни полицаи на България. ... Пфф
3.
Не мога да коментирам
19.05.2024 23:41:23
1
9
Да няма забранени думи, които автоматично да изтриват коментари?
2.
ХХ
19.05.2024 23:24:43
15
10
Хубаво е, че неграмотните про'с'таци дет гласуват за евроценностите са го хранили години и са плащали лечението му.
1.
....
19.05.2024 22:32:21
6
14
Има интервюта няколко приживе с въпросния индивид.Не воциопат,а жертва на времето си .С идването на демокрацията нещата илизат контрол.
Той казва за себе си ,че е византиец и е на "ти"с българите!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Срязаха спирачките на влак в Лом Срязаха спирачките на влак в Лом Срязаха спирачките на влак в Лом Николай пред журналисти в Бургас: Кой ще е патриарх и наум не ви идва, но няма да съм аз Николай пред журналисти в Бургас: Кой ще е патриарх и наум не ви идва, но няма да съм аз Той не отговори на въпрос дали е декларирал официално в писмен вид отказа си за участие в избора на нов патриарх, който ще се проведе на 30 юни тази година със свикването на Патриаршеския Избирателен църковен събор Бургас почете паметта на Христо Ботев Бургас почете паметта на Христо Ботев На поклонението присъстваха кметът Димитър Николов, председателят на Общинския съвет Михаил Хаджиянев, общински съветници, представители на държавната и местната власт Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Кандидат-депутатът от "Левицата" Севда Димитрова със силно послание от Топчийско Трябва да се обединим за високи цели, те ще ни диктуват и друго поведение, и друг диалог в парламента, посочи тя БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ БСП почете паметта на партизани и ятаци от отряд „Народен юмрук“ Поднесоха венци и цветя на мемориала в Топчийско Кога най-после ще се оженят тези двамата Кога най-после ще се оженят тези двамата Появата на дъщеря им Амая през 2019 г. даде нов фокус на известните родители и плановете им за сватба минаха на заден план Демони живеят в това българско село Демони живеят в това българско село Става въпрос за родопското Югово  Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Сливенският митрополит Арсений с първа служба в Бургас (НА ЖИВО) Вижте церемонията по посрещането на главата на Сливенска епархия в морския град Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Очаквано: ПП-ДБ не можа да събере кворум за извънредно заседание на НС Заседанието бе свикано от зам.-председателя Росица Кирова 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието 200 частни линейки работят като копърки по Черноморието В Бургас и Варна цените за транспортиране на болен с такъв превоз в границите на градовете започват от 40-50 лева и стигат до 120 лева, ако поръчаният превоз е през нощта, тогава е двойно по-скъпо
Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай се опитва да провали мирната конференция, избухна Зеленски Китай, който предложи свой мирен план за конфликта, смята, че все още не са налице подходящи условия за неговото уреждане Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Турските власти арестуваха двама заради рухналия блок в Истанбул Загина един човек, а осем души са ранени Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате Лъсна таен чат на ергенът Алек, няма да повярвате От дискусията за Ергенът Алек става ясно не само, че той е бил наясно със ситуацията и с девойките в шоуто от самото начало, но и това при коя искал да бъде точно Тя е 46 години, а изглежда на 20 Тя е 46 години, а изглежда на 20 Мария Илиева е в страхотна форма Какво уби ISQ Какво уби ISQ Нacĸopo cтaнa яcнo, чe oĸoнчaтeлнo cпиpa cъщecтвyвaнeтo cи Южна Корея ще прави мисия до Марс Южна Корея ще прави мисия до Марс C oтĸpивaнeтo нa ĸocмичecĸaтa aгeнция влacтитe нa cтpaнaтa възнaмepявaт дa пpoдължaт paбoтaтa нa индycтpиaлнaтa пoлитиĸa пpeз пocлeдния пoлoвин вeĸ Каква зодия са най-жестоките личности Каква зодия са най-жестоките личности Хитлер е Телец Как Отварачката се изложи брутално Как Отварачката се изложи брутално Последната й песен предизвика голям скандал Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си Той е ром и е милиардер, гордее се с произхода си 54-годишният мъж натрупа богатството си, след като основа титана за паркиране на каравани Wyldecrest Parks - който в момента струва около 947 милиона лири Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса Температурите полудяват днес, ще стигнат 32 градуса В следобедните часове е възможно да превали 
Владимир ЧУКОВ, анализатор Владимир ЧУКОВ, анализатор В Москва искат идването на Тръмп, в Техеран искат точно обратното Виц на деня Виц на деня Майка при джипи-то:
- Детето се буди в три сутринта... какво да го правя?
- Миии, Фурнаджия или баничар!
Виц на деня Виц на деня - Жена, ако спечеля от тотото, какво ще направиш?
- Взимам половината и те напускам!
- Е, спечелих 10 лв... на ти 5 и айде чупка!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като целувката. Трябва да го споделиш, за да му се насладиш

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори