×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Извънредно! РУП-Карнобат арестува 34-годишна главатарка на група за масова покупка на гласове


Извънредно! РУП-Карнобат арестува 34-годишна главатарка на група за масова покупка на гласове
От прокурор Щиляна Петкова в тази сграда зависи дали ще се стигне до пълното разплитане на случая – основно кой плаща и за кого отиват гласовете
18 Октомври 2015, Неделя, 13:06 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Архив на Флагман.бг

Цяла нощ сме разпитвали, остават още 35 човека, но ще мълча заради образуваното досъдебно производство, каза шефът на РУП-а Пламен Чолаков
РУП-Карнобат проведе брилянтна операция на територията на село Екзарх Антимово, където е разбита организирана група, подготвяща покупката на голям брой гласове за определена листа и кандидат за общински кмет, узна Флагман.бг.

Това е първият  случай, при това сериозен,  на реално свършена работа от страна на органите на МВР в Бургаска област. Във всички останали 12 общини цари предизборна тишина и плътна информационна завеса.

Покупката трябвало да се реализира в ромската махала. В селото три четвърти от 800-е му жители са цигани. От техния вот до голяма степен зависи избора на общинския кмет, както и поне още един съветник в местния парламент.

По данни, с които Флагман.бг разполага, в присъствието на поемни лица от различни политически сили, полицаите са претърсили първо гаража, а после и къщата на 34-годишната Катя И.С. - известна в Карнобатска област с бялото си БМВ и като собственичка на магазин за дрехи втора употреба в центъра на Екзарх Антимово.

В антрето на къщата й е намерена черна чанта с тетрадка вътре, в която са били описани 41 лица с трите имена от същото село, с ЕГН-та срещу всяко от тях. В черно портмоне на същата чанта са намерени и две лични карти на млади жени, както и две дебитни карти от различни банки, водещи се на имената на Димка Ч. и Антоанета Р.

Търговката Катя И.С. е вписала в показанията си пред полицията, че двете лични карти били на нейни братовчедки, оставени за съхранение, а дебитните карти били на жени, които й дължали пари.

Шефът на РУП-Карнобат Пламен Чолаков потвърди за приключилата операция, но отказа коментар.
„Цяла нощ сме разпитвали хора, остават ни още 35 души, образувано е досъдебно производство“, заяви Чолаков, по чиято заповед е обезвредена групата за покупка на гласовете.

Ключова фигура в групата е бил Ради А.Г., също от Екзарх Антимово – ром, ползващ се особен вид закила пред определени влиятелни хора в община Карнобат.

Флагман.бг установи, че досъдебното производство се води от прокурора в РП-Карнобат Щиляна Петкова.

Два екипа на Флагман.бг пътуват към Карнобат и Екзарх Антимово. Очаквайте пълни подробности – за кого са гласовете, с чии пари е било планувано плащането

В категории: Карнобат


12
Коментара
Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
12
Коментара по темата
12.
Победител
23.10.2015 20:56:01
0
4
Приказка за кмет и син
- Тате, тате тук на тая снимка май си пиян!
- Не се казва пиян мойто момче, а леко пийнал.
- Добре де, леко пийнал, ама си пиян. Тате, тате, ама пише, че имаш любовница. Вярно ли е бе тате?
- Не бе Иванчо нямам любовница, а само пазителка на достойнството ми.
-Аааа и затова ли иска мерцедес, къща и почивка.
- Затова татевото, защото много се труди върху достойнството ми.
-Добре, ами на мен ще купиш ли къща на морето?
-Ще ти купя, когато спечеля изборите, всичко ще ти купя.
-Тате, тате, тя жената като стане бизнес дама по-умна от мен ли ще стане.
-Не сине, само по-богата, ти и сега си умничък.
-Тука пише, че балдъзата, шуреят, баджанакът искат много работи. Ама те много искат бе тате, за мен няма да остане.
-Ще остане сине, много ще остане. На тях ще дам по-малко да ги залъжа, а на тебе всички общински милиони.
- Наистина ли бе тате. Ама тя твоята банкова сметка няма ли да се пукне?
-Не сине, няма, има още много място. Сега като спечеля изборите ще видищ как баща ти ще си вземе мнооого общински милиони, как ще победи Бойко Борисов на канадска борба и как Карнобат вече ще се казва Лос Димитрос.
- Тате, ами аз за кого да гласувам тогава, за да спечелиш мнооого милиони?
-Абе Иванчо, твойта ......., кога ще поумнееш? На кого си се метнал такъв тъпанар?
- Ами на тебе бе тате. Нали казват "Каквото и...о, такова излязло"
-Ах ти.......................
11.
Карнота
19.10.2015 14:31:13
6
3
ВСИЧКИ КУПУВАТ ГЛАСОВЕ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ГЕРБ!
10.
До 9
19.10.2015 10:49:44
4
5
Много си заблуден 9-ти,че съм Вярчето.А що се отнася до израза "крадеца вика дръжте крадеца" той определено се отнася до твоят любим Г.Д,който явно защитаваш.Никой друг не води толкова гнусна,долна и лъжлива пропаганда както Г.Д,ама той човека да не забравяме,че е агент Вълевски и така е обучен.Трудно се преодолява такава закваска.
9.
do7
18.10.2015 21:44:52
6
3
Крадеца вика дръжте крадеца. Вярче,този път номера няма да мине.Всички те знаем каква продажна маймуна си.Където и да ходиш осираш всичко.Минчо как се хвана с теб?Само да му петниш "чистото "име.
8.
Петко
18.10.2015 21:29:49
0
6
7000 гласа x50 лв. = 350 000 лв.М.Г. после откъде ще ги избива?
7.
До Кенов
18.10.2015 19:09:30
2
9
Абе,момченце,винаги си ми бил антипатичен ,защото си въздух под налягане,обаче самочувствието ти е до небесата.Слез малко на земята,защото в един момент така ще се изплющиш,че свят ще ти се завие.Първо познавам много добре Катя и знам,че тя е върл поддръжник на Г.Д,следователно,ако са я хванали, тези гласове са били за него,а не за някий друг.Виждам,че се опитваш да внушиш,че гласовете са за друг,ама няма да стане.Доколкото чета и "свидетелка"си си намерил и нейното мнение точно съвпада с твоето,е браво добре си се изучил в лъжите.Колкото обаче да се пънеш Г.Д няма да стане кмет и той си го знае.Иначе едва ли щеше да привиква на дружеска почерпка дори метачките от предприятието.Дочух,че и учителките от детските градини и училищата е опрял.Това на какво го прилича-притиска хората и ги плаши,че едва ли не ,ако не е той кмет и край ,закрива се всичко.Същевременно чешмата от така хвалените проекти и то пред общината ,вече 2 седмици е запушена.Явно хората са били заети да се срещат с" бащицата" и затова не са могли да си свършат работата.Гледам и парка как добре е обрасъл.Може би това е нарочно,за да събират сено за животните, в така наречения зоокът. Сега се сещам,че на вашето откриване Г.Д се изказа,че "властта не е цел.а спасение за Карнобат"И затова да попитам от кого ще спасява града,нали 8 години той дерибействаше .Та значи от себе си ще го спасява.Майтап голям.Кенов,в листата ,която е резервна за Г.Д,фигурират лица,които са толкова компрометирани,че не знам кой ще гласува за тях.А пък господина,който се каните да подкрепяте за кмет ,не случайно се натиска за пореден мандат.Още отсега виждам как точи лиги,защото едни 36 милиончета са се засилили към Карнобат за водния цикъл.Каква ли комисионна ще гушне господина,а може и ти да намажеш и затова така драпаш пак той да стане кмет.Затова си и толкова активен и плюеш по всички.Друг е въпроса защо му е на Карнобат този воден цикъл и с какво ще допринесе за развитието на града.А ,да Г.Д ще се обогати с още някое и друго милионче,ако пак успеят да му купят мандат.Да ти кажа ,обаче,баламите,ако не са свършили,поне доста са намалели и аритметиката ти няма да излезе,колкото и листи да направите.А що се отнася до Катето,защо не питате преди да се хванете с нея да ви купува гласове .Сега единствения ви полезен ход е да плюете и да обвинявате други ,заради вашия провал с купувача.
6.
????
18.10.2015 18:46:56
3
13
Купуват гласове за измислената листа на депутата Кенефов и любимия на всички КМЕТА точка. А неговото цирикане е крадеца вика дръжте крадеца
5.
запознат
18.10.2015 14:40:44
1
16
За Катя не зная,но Ради е човек на Г.Димитров. Щом я защитава значи са заедно.
4.
Ами като преди
18.10.2015 14:28:18
0
11
Каквото каже К. Чанев това ще стане. Там в това село са по паричките, има да обещават на тоя и оня, ама ще гласуват за Димитров. Като мине 25ти ще видим по села и паланки за кОго са гласували.
3.
Т.Б.
18.10.2015 13:54:33
1
16
Всички знаят за кой купува гласове.М.Г.Си купува кмет.А първия коментар"крадеца вика дръжте крадеца".
2.
пак ами сега
18.10.2015 13:40:20
6
12
Щом Щилияна Петкова е хванала случая, значи е за защита на Бумбала
1.
Ами сега
18.10.2015 13:35:57
1
15
Селото винаги гласува организирано и за БСП. Досега това означаваше за Г. Димитров. И макар той да е вече със собствена Левица, а кандидат- кмет да е съпругата на селския кмет К. Чанев, която е от листата на БСП, вероятно купуване ще има не от страна на червените. Години наред бивши затворници раздават пари по време на избори в Антимово. Не се крият много- много даже. И ГЕРБ са давали, и злощастният ЛИДЕР преди. Ами сега?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли
Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори