×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Синдик поема фалиралата „ГМ Строй“, търсят минимум 500 хил.лв. за довършването на Небостъргача


Синдик поема фалиралата „ГМ Строй“, търсят минимум 500 хил.лв. за довършването на Небостъргача
Небостъргачът в ж.к."Меден рудник" може да се окаже в ръцете на Йордан Бенов и Георги Иванов, които са основните кредитори на бившата си фирма "ГМ Строй" ООД
Тема в развитие
виж още
скрий
02 Юли 2015, Четвъртък, 13:21 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Владимир Вакрилов ще се пробва да оздрави дружеството
Столичният синдик Владимир Вакрилов поема фалиралата строителна компания „ГМ Строй“. Той бе назначен на събранието на кредиторите, провело се в бургаската Съдебна палата.

Основната цел на Вакрилов ще бъде да оздрави дружество, за да може той да обслужва дълговете си и да въведе в експлоатация основните си обекти – 30-етажния небостъргач в ж.к.“Меден рудник“ и сградата на „Медпетрол 5“. „Искахме да влезем на събранието на кредиторите, но не бяхме допуснати. Вече осма година се борим и се надяваме да получим жилищата, които сме платили“, казаха за Флагман.бг от инициативния комитет на собствениците (ВИЖ ОТВОРЕНОТО ИМ ПИСМО ПО-ДОЛУ).

Въпреки че не бяха допуснати до събранието на кредиторите собствениците успяха да разговарят в коридорите на Съдебната палата с бившите съдружници в „ГМ Строй“ ООД Георги Иванов и Йордан Бенов. Двамата се явяват в качеството си на основни кредитори и при евентуална публична продажба на имотите ще са привилегировани първи да получат дълговете си. Общо те са кредитирали бившата си фирма с 3 млн.лв. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).

В неформален разговор със собствениците на апартаменти Георги Иванов е казал, че за да се въведе в експлатация Небостъргача в ж.к.“Меден рудник“ ще са необходими минимум 500 хил.лв., които дори и да се оздрави „ГМ Строй“ ООД трудно ще може да вложи в сградата.

ЕТО И ОТВОРЕНОТО ПИСМО НА СОБСТВЕНИЦИТЕ!

Пише ви инициативна група от собственици на апартаменти. Преди известно време сключихме договори за предварителна покупко-продажба на недвижими имоти в сградите станали известни сред обществеността на град Бургас, като “Небостъргача” и “Медпетрол 5”. Както вече ви е известно, включително и от ваши публикации ние се намираме в един много заплетен казус, като нашата строителна драма продължава вече седма година, без да е намерено разумно и адекватно разрешение. Нашите сгради не са въведени в експлоатация поради редица причини, които Ви станаха известни през последния месец, като по думите на представителите на строителното дружество, сградите са завършени на 90%, но ние сме в практическата невъзможност да ползваме нашите имоти (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

Както вече знаете, считано от първи юни 2015 година, строителното дружество „ГМ Строй“, което изпълни и завърши сградите „Небостъргача” и „Медпетрол 5” до етап груб строеж, е обявено в неплатежоспособност. Вчера (01.07.2015 г.) се проведе събрание на кредиторите, на което ние собствениците на апартаменти, които сме заплатили за тях, или продължаваме да изплащаме, не бяхме допуснати.

На събранието на кредиторите, на което ние не присъствахме, беше разгледан и приет меморандум на кредиторите и на длъжника „ГМ-Строй” ООД по т.д. № 29 / 15 г. по описа на БОС, като в меморандума голяма част от кредиторите (включително Георги Иванов и Йордан Бенов) декларират, че са постигнали съгласие с длъжника за:

1. Запазване на дейността на предприятието
2. Запазване на действието на сключените предварителни договори с изправните страни по тях.
3. Изготвяне на план и проектобюджет за завършване на сградите и снабдяването им с Разрешение за ползване.
4. Извършване на продажба на имотите – собственост на дружеството на пазарни цени.
5. Приемане на обстоятелството, че  изповяданите сделки в периода 15.08.2014 г. – 01.06.2015 г., с които са прехвърлени недвижими имоти на клиенти със сключени предварителни договори с дружеството – длъжник преди 15.08.2014 г., не са увредили кредиторите.
6. Отделяне на средства от постъпленията на дружеството – длъжник за завършване на сградите и въвеждането им в експлоатация след изготвянето на проекто–бюджет за това.


Беше назначен постоянен синдик от гр. София – г-н Владимир Вакрилов.

Ние пострадалите собственици на апартаменти, които вече седма година се лутаме между държавните институции, изпадналото в неплатежоспособност строително дружество и медиите, подкрепяме този меморандум, като нашето желание е представителите на „Прокредит банк“, които се явяват един от основните кредитори на неплатежоспособната фирма „ГМ Строй” ООД, да подкрепят този меморандум. Нашето желание е „Прокредит Банк“ да съблюдават активно заедно с нас за неговото изпълнение, така че да бъдат удовлетворение интересите както на кредиторите на дружеството, така и на неговите клиенти, като имотите, собственост на „ГМ Строй“ ООД се продават на пазарни цени и сградите бъдат завършени и въведени в експлоатация в разумни срокове и според съответните законови норми.   

В категории: Бизнес


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
klient
10.07.2015 01:27:21
0
1
da ama pro kredit maiii neshto se oslushvat i ne razpisvat memoranduma
10.
Ххх
03.07.2015 17:39:30
0
2
Колкото по-скъпи са му часовниците толкова по-евтино става обкръжението му с всеки изминал ден.
9.
Мечтател
03.07.2015 13:15:24
0
3
"ГМ строй сбъдва мечти."И в личен и професионален план и двамата са една "сбъдната"мечта,ограбвайки мечтите на хората.Не заслужават повече доверие.
8.
Смях
02.07.2015 21:28:23
0
4
Това не е небостъргач а най-обикновена 20-тина етажна сграда от тухли и бетон.
7.
кредит на доверие
02.07.2015 19:57:43
1
6
И така Попа и Данчо наебаха супер банкерите от Прокредит банк.Само за това адмирации.
6.
Рррр
02.07.2015 16:09:10
1
21
Тоя плешив паляк ще го намерят някъде с някоя тръба в гъза или ще падне без да иска от последния етаж на уж небостъргач .
5.
Дебелосер Торбодънски
02.07.2015 15:56:00
1
9
МОЛЯ ВСИЧКИ СОБСТВЕНИЦИ НА АПАРТАМЕНТИ ДА СЕ СВЪРЖАТ С НАС ВЪВ ФЕЙСБУК ГРУПАТА "НЕБОСТЪРГАЧ". МОЛЯ ПОСОЧВАЙТЕ НОМЕРА НА АПАРТАМЕНТА СИ.
4.
Пурко
02.07.2015 15:54:22
1
15
Да не стане , на някои от измамените да му дойде през кура,да го испъне с някой траба в кратуната
3.
НЗ
02.07.2015 15:52:15
0
1
На кой му казват попа?
2.
До Пурко
02.07.2015 15:50:05
3
12
На Попа му е през кура за измамените. Всяка еечер е в Бедрум и лочи най-скъпите уискита. Само часовника му е колкото две гарсониери.
1.
Пурко
02.07.2015 15:26:14
0
18
Попе върни на хората парите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори