×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Отмъщението на Георги Лапчев! Община Царево съди екскмета Петко Арнаудов за 137 хил.лв.


Отмъщението на Георги Лапчев! Община Царево съди екскмета Петко Арнаудов за 137 хил.лв.
Адвокат Евгений Мосинов влиза в съда с нова папка, за да докаже невинността на клиента си Петко Арнаудов
Тема в развитие
виж още
скрий
13 Май 2015, Сряда, 12:32 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Може да се изтълкува и като заплаха за предстоящите местни избори

Настоящият кмет на Община Царево Георги Лапчев може и да не спечели нов мандат, предвид избухналите скандали с незаконно строителство по морския бряг, но днес успя да постигне своето най-сладко отмъщение.

По личната инициатива на Георги Лапчев Община Царево заведе гражданско дело за 137 хил.лв. срещу дългогодишния червен кмет Петко Арнаудов, заради това, че е загубил публични средства от сделка за 420 кв.м. в кв.“Василико“. Общината се присъедини като граждански ищец към стартиралия в Бургаския окръжен съд(БОС) наказателен процес срещу Петко Арнаудов (ВИЖ ТУК).

Пределно ясно е, че това е политически удар срещу един от най-видните активисти на БСП в региона, с който Лапчев се опитва да извие ръцете на Петко Арнаудов, категорични бяха анализатори на политическите процеси.

Затова говорят и фактите: Искът е депозиран вчера в деловодството на съда, а днес упълномощеният представител на Общината адвокат Георги Николов така и не се яви в зала. Не отговори и на телефонните обаждания от съда, с което даде да се разбере, че може да се явява по процеса, но може и да не се явява. Въпрос на лична преценка, може би в зависимост от поведението на подсъдимия Петко Арнаудов.

Обвинението

Обвинението срещу Петко Арнаудов прилича на вадене на скелети от гардероба, коментираха юристи. Арнаудов е на подсъдимата скамейка, заради това, че в периода август-септември 2005 година е провел процедура по продажба на земя на пловдивската фирма „Петров комерс 99“ ЕООД, собственост на Димитър Петров. В качеството си на кмет Петко Арнаудов инициирал промяна на Подробен устройствен план (ПУП) и регулация на улици в кв.“Василико“. ПУП-ът одобрен от Общинския съвет, но по-късно постъпва жалба от „Петров комерс 99“, с която се иска повторно разглеждане на плана от Експертния съвет по устройство на територията в Община Царево заради допуснати грешки. Първото им искане от 2 септември е отхвърлено, но веднага след това последва втора жалба, този път мотивирана и кметът Петко Арнаудов възлага на ЕСУТ да я разгледа по същество.

Бившият главен архитект на Царево и настоящ директор на отдел в Община Бургас Димитър Алексиев(вляво) бе разпитан на днешното заседание
Експертният съвет е ръководен от тогавашния главен архитект на Община Царево и настоящ директор на отдел „Устройствено планиране“ в Община Бургас Димитър Алексиев, възприема доводите в жалбата на „Петров комерс“ ЕООД и допуска изменение на ПУП-а, с което присъединява към 370-те кв.м., собственост на пловдивската фирма 424 кв.м.общинска земя. След това „Петров комерс“ ЕООД се възползва от предвидената в закона възможност и като съсобственик на терена го закупува. Стойността му 31 800 лева е определена от лицензиран оценител, нает от Община Царево. Според прокуратурата по този начин Петко Арнаудов е превишил властта си и без решение на Общинския съвет обединил двата парцела, с което облагодетелствал трето лице.

Защитата

Петко Арнаудов бе наел за защитници двама от най-маститите бургаски адвокати – Евгений Мосинов и Росен Кожухаров. Те пледираха, че е допусната техническа грешка при изготвянето на първия ПУП от общински служители. Това е видно от цялата преписка, където са описани кварталите и според тях имотът на пловдивската фирма е в един парцел с общински терен, отбеляза адвокат Мосинов.
Петко Арнаудов допуснал корекции в ПУП-а, за да предотврати евентуално дело на „Петров комерс“ ЕООД срещу Община Царево.

Съдия Яни Гайдурлиев е докладчик по процеса срещу Петко Арнаудов. Прокурор е Дарин Христов
На днешното заседание бяха изслушани и вещите лица Малина Антова и Иван Добрев, които са изготвили експертизата за  пазарната оценка на имота, както и промяната на регулационните граници.

Не се явиха обаче част от важните свидетели в това число и Димитър Петров, собственик на „Петров комерс“ЕООД.

Следващото заседание е насрочено за 18 юни, а Петко Арнаудов каза, че ще говори едва след като изслуша всички свидетели.

В категории: Темида


14
Коментара
От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
14
Коментара по темата
14.
до Вацева
22.05.2015 22:08:14
0
0
Много сте далеч от истината.Я се запознайте с историята на квартала.
13.
mona liza
22.05.2015 22:06:52
0
1
Лапчев, удари дъното.Този ти акт говори колко много те е страх от Арнаудов!!!
12.
do 11
22.05.2015 22:04:51
0
1
Mnogo ste dalech ot istinata.
11.
Весела Вацева
18.05.2015 23:34:46
1
1
Мястото за което е повдигнато обвинение беше предвидено за градска градина и общината е платила 100 000 лева за проект. На Димитър Петров му "подариха" мястото за 7 000 долара, за да си оттегли жалбата. Местата са раздадени на приближени на Арнаудов, което може да се потвърди по документи- Но най-голямото му престъпление на Арнаудов е, че от алчност и простотия съсипа "Василико". Не трябва да има давност за корумпираните политици.
10.
maznia
18.05.2015 11:55:59
2
1
Nai posle da vkarat niakoe delo na Arnaudov vsada a za pametnika na korupciata v centara na kv.Vasiliko za6to nikoi ne govori tezi dvamkata na snimkata sa sobstvenicite zaedno s drugi 4erveni podlogi.
9.
другарю Мосинов не сме забравили
13.05.2015 20:46:15
5
8
„ Кметът на Царево Петко Арнаудов и юрисконсултът адв. Евгени Мосинов са ощетили общината със сключването на сделката за продажба на 130 декара земя на първа линия край морето на плажа "Корал"разследване на Mediapool установи, че терените на "Корал" са придобити през 2002 г. по 7 долара на кв. метър или 1 800 000 лева, а през 2006 г. са препродадени чрез свързани фирми на цени от 175 до 400 евро на квадрат. Сделките са донесли на собствениците на "Витатур Инвест" близо 30 милиона евро печалба
8.
Гост
13.05.2015 19:41:29
4
11
Мосинов беше юрисконсулт на Община Царево в сделката за Корал по времето на Арнаудов. Сега защитава партньора си в кражбата. И това, ако не е проява на морал ...
7.
Корал
13.05.2015 16:41:21
0
9
Защо не се разрови някой как една фирма от Царево осъди общината за 50 000 лв. заради нерегламентираната и безплатна подкрепа(реклама) на друга. Тези пари ще са от данъЦите, а не от подпомогнатата фирма.
6.
AHIALO
13.05.2015 15:11:52
2
11
SHTE MU VZEMETE NA BAI VI PETKO DARTITE MADE HAHAHA
5.
до IP
13.05.2015 14:51:43
1
5
Да така е ама като общинския съвет е от 13 човека от които 11 са БСП другите двама опозиция ??? Като им каже кмета какво да правят ? Няма ли да го направят ?
4.
Изверг
13.05.2015 14:49:27
1
14
Не съм фен нито на единия нито на другия... ама се радвам че някой на някого търси отговорност !!! А относно Мосинов.... :) Той бе дългогодишен юрист на Община Царево... може и хонорара за толкова мандати да е минал Милион.... Някой няма ли да го пита за коя точно сделка в Царевска Община го бучнаха в Гъза с отвертката ?
3.
IP
13.05.2015 14:47:46
2
9
Защо пишете глупости?! Цената на имота се определя с решение на Общински съвет, а не еднолично от кмета.
2.
BSU
13.05.2015 14:39:38
12
18
Това миризливо,вкиснато прасе Мосинов не се ли наяде?!На лекциите му в БСУ,само с противогаз може да се седи!Няма такава миризма на вкиснато и спарено като неговата!Повърнах 3 пъти за 1 ден,само като си спомня.Той забравил какво е вода за миене и пиене.
1.
itt
13.05.2015 14:25:07
1
6
гарван,гарвано око не вади...просто забавление за плебса и малко джобни за адвокатите...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Зрителите да свикват с тази физиономия, ще я гледат дълго от тв екрана Геро ще е водещ на шоуто, което започва веднага след Капките  Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Катаджии с нова схема: Обясняват на провини ли се водачи, че глобите вече са двойни Наказанията нито са променени, нито има изгледи да се променят по-рано от есента, ако не и догодина Гонзо си има нов враг - Вики от "Ергенът" Гонзо си има нов враг - Вики от "Ергенът" Ще го съди за уволнението от БФС, било неправомерно
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори