×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БГ шофьорите в Гърция влизат в затвора, ако направят това


28 Април 2024, Неделя, 20:20 ч.

Присъда до 10 години зад решетките е предвидена в случаите когато при превишаване на скоростта е причинен смъртен случай

Превишаването на разрешената скорост за движение в Гърция е криминално деяние, което се наказва и със затвор. Това пише "Труд".

Присъда до 10 години зад решетките е предвидена в случаите когато при превишаване на скоростта е причинен смъртен случай. А при смърт на голям брой хора, съдът може да наложи и доживотен затвор.

Затвор до три години се предвижда, ако нарушението води до “масова опасност”, а при заплаха за човешки живот наказанието е най-малко една година.

Разрешената скорост по магистралите на Гърция е между 110 и 130 км/ч, а в жилищните райони ограничението е 50 км (освен ако не е посочена друга скорост). Ако надвишите скоростта с до 30 км, ще олекнете със 100 евро глоба, с над 30 км - 350 евро и отнемане на шофьорската книжка за 90 дни.

Пилите водачи се наказват с глоба от 200 до 700 евро, в зависимост от количеството употребен алкохол и отнемане на книжката за три месеца.

Ако преотстъпите автомобила си на трето лице и бъде извършено нарушение, собственикът на превозното средство носи наказателна отговорност.

Агресивното поведение срещу униформен служител също се наказва, затова не се опитвайте да подкупвате полицай - ще ви арестуват и ще поставят автомобила под възбрана поне за 6 месеца.

За пътуващите към южната ни съседка припомняме какви други глоби могат да ги застигнат. За изхвърляне на отпадъци на плажната ивица наказанието е 300 евро.

Забранено е да се поставят палатки и каравани извън определените за къмпинг места, санкцията за диво къмпингуване е 150 евро глоба и до три месеца затвор.

Нощуване в автомобила, спрян извън къмпинг, ще ви струва до 3000 евро.

Паленето на огън е абсолютно забранено, а санкциите са хиляди евро.

Забранено е внасяне на гориво, което се тълкува като нелегален трафик на акцизна стока. Наказва се с конфискуване на превозното средство.

Не качвайте хора на стоп, което според местните закони може да се изтълкува като незаконен трафик на мигранти. Присъдите за това провинение са от 2 до 20 години лишаване от свобода за всеки превозван човек.

Шофиране с една ръка на волана се наказва със 100 евро.

Ако все пак нарушите някое правило и трябва да се издължите, знайте, че всички глоби се плащат в 30-дневен срок в гръцките пощи. След този срок може да се плати единствено в общината, където е наложено наказанието. През 2022 г. отпадна 50-процентното намаление при плащане на глобата в 10-дневен срок.

От 1 април до 30 септември 2024 г. се прилагат часовете за тишина през летния сезон - това са периодите между 15,00 и 17,30 и от 23,00 до 07,00 часа.

Съществуват три начина, по които можете да платите таксите за използване на гръцките магистрали.

Най-популярният метод е на гише с касиер, каквито са разположени на определени места на аутобаните. Там можете да платите с пари в брой или с банкова карта. Обслужването обаче може да отнеме повече време, тъй като при натоварен трафик се образуват опашки пред гишетата.

Затова са предвидени и алтернативни форми на плащане на пътни такси. Вторият вариант да сторите това е чрез автоматична машина. Тя приема монети и връща ресто. На машината е възможно да платите и с кредитна/дебитна карта. Докосвате картата до точката, посочена от маркировката, и след няколко секунди бариерата се вдига.

Най-бързо е плащането чрез т. нар. е-Pass устройство. С такова можете да са сдобиете (безплатно) още след преминаването на границата между България и Гърция.

За да получите устройството е достатъчно да станете абонат, като се регистрирате онлайн. Пак онлайн се зарежда и определена сума, от която автоматично се изтеглят пари при преминаване на пункт за таксуване. С e-Pass минавате през гишето на магистралата с жълт светлинен индикатор.


В категории: Темида


Почина известен нотариус
Почина известен нотариус 14/05/2024, Вторник 07:53 0
3
Коментара по темата
3.
Мм333
29.04.2024 11:48:36
0
0
Репресии,репресии,репресии.Ужас ,този тормоз с наказанията трябва да бъде спрян.
2.
Меед
29.04.2024 09:25:42
0
5
Важно е да се плаши населението, колко е страшно в Гърция, щото трябва нашите чорбаджии да си напълнят кочините по черноморието. Ако караш по правилата в Гърция, нямаш грижи. Чудиш съм се за румънците - и там като като психопати, а уж санкциите големи. Даже българите в Гърция са прилежни повечето, румънците не.
1.
Бла, бла, бла и накрая нищо
28.04.2024 21:55:43
0
5
Превишаването на разрешената скорост за движение, с последвало птп със смърт на участник и у нас може да донесе 10 години затвор.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо се стигна до трагедията в Пловдив, при която автомобил се разцепи и двама младежи загинаха Защо се стигна до трагедията в Пловдив, при която автомобил се разцепи и двама младежи загинаха Експертиза ще установи дали шофьорът е бил пиян или дрогиран Заради дългове продават легендарен завод Заради дългове продават легендарен завод Необслужен кредит извади на продан този имот  Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Вдигат пенсиите с 11 % Бременната съпруга на руски опозиционер подала молба за закрила в Бургас, но се оказа без документи Бременната съпруга на руски опозиционер подала молба за закрила в Бургас, но се оказа без документи Докато се бори със системата, семейството чака Андрей - младши  Президентът Румен Радев се отказа от ветото върху Закона за хазарта Президентът Румен Радев се отказа от ветото върху Закона за хазарта Промените настъпиха в момент, в който една от националните телевизии е на пазара  Мислите си, че в България имотите поскъпват бързо? Вижте това място - 48 % за година Мислите си, че в България имотите поскъпват бързо? Вижте това място - 48 % за година Огромен интерес към лускозни имоти в Дубай Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Той е победителят в 12-ия сезон на шоуто за имитации "Като две капки вода" Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Фолкаджийката получи висока оценка за певческите си възможности и интелекта си 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас Ето кои са те  4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение 4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение Истинските мъже искат жена, която ги вдъхновява, защото в живота ѝ се случват страхотни неща
Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсни очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсни очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори