×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Роберт Фицо дойде в съзнание след тежката операция
  • Ето какво време ни очаква днес
  • Откриват мащабен форум на Google в София
  • Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени български дейци
  • Путин пристигна в Китай на държавно посещение
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Новият ред в бургаските дискотеки отвори кутията на Пандора или как се компрометира блестяща идея


Новият ред в бургаските дискотеки отвори кутията на Пандора или как се компрометира блестяща идея
След инцидента в "Час пик" на 27-и срещу 28-и декември Община Бургас се опита да въведе ред в дискотеките, но от това е на път да се възползва нелоялната конкуренция
12 Януари 2015, Понеделник, 14:50 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Скоро нощните заведения ще започнат да се калят и провокират ексцесии при конкуренти. Това ще е най-лесният начин да си изчистиш пазара

#Охранител; #побой; #клиент; #дискотека; #пребит в нощен клуб. Тези хаштагове като че ли писнаха на всички в последните три седмици. Журналистическата гилдия в Бургас най-добре знае защо.

От 28 декември до днес криминалните сводки само отброяват сбиванията в дискотеки. При това само явните, които са приключили със сериозни телесни повреди. Другите никой не ги смята. Ако външен човек следи информационния поток, ще остане с впечатление, че тук действат законите на Дивия запад и нощният живот не е по-безопасен от този в Перник, например. А за него се носят какви ли не легенди.

Споменавам 28 декември, защото от тази дата в Бургас се отвори кутията на Пандора. Сбиване в дискотека „Час пик“ накара кмета Димитър Николов да действа със желязна ръка. Така, както би трябвало да действа всеки управник, загрижен за сигурността на гражданите. Той отне разрешителното на нощния клуб да работи след 24 часа и разпореди на общинската си служба УКОРС да прави масови проверки по нощните клубове. За да покаже, че няма двоен аршин, няколко дни след Нова година Николов взе разрешителното и на друг нощен клуб – дискотека „Vogue“. Тогава той бе подкрепен от областния управител Вълчо Чолаков, та даже и от общинския лидер на БСП в Бургас Евгений Мосинов, който по презумпция критикува кмета винаги и за всичко. Подкрепа се усещаше и сред бургазлии, които се надяваха, че ще дойде момент, в който ще могат да бъдат спокойни, че нищо няма да им се случи в нощните заведения.

Нищо подобно обаче не се случва. Тази неделя Бургас се събуди с новината за нов екшън в бургаска дискотека. Този път в Караоке клуба, където аудиторията е малко по-различна и едва ли някой е очаквал точно там да стават сериозни проблеми. Накратко историята е следната: пиян клиент е изведен извън заведението, поне по думите на собственика – никой от охраната с пръст не го е пипал, но при задържането му, докато дойдат полицаите, той пада на земята и си разкървява носа. Пак казвам: това е версията на собственика, сценарий, който изглежда най-удобен за него. Но ако се приеме за чиста монета, то подпийналият клиент може да се окаже същински Остап Бендер. 38-годишният Николай Николов, за когото няма тайни в нощния живот на Бургас – дълги години е бил управител на хитова дискотека в Морската градина, се възползва блестящо от създадената ситуация. Веднага ревна, че е пребит от охранителите и вместо той да се озове в ареста, там е пратен 28-годишният Красимир Чаракчиев, а Николай отива да си допие в съседно заведение. След два часа цъфва пред Първо РУП и пише жалба срещу Чаракчиев.

Това накара и собственици на заведения открито да заговорят за нелоялна конкуренция. Ясно е, че при следващ инцидент, в който се докаже, че охранителят е виновен, Общината ще трябва да отнема нови разрешителни. А това изглежда много удобно за другите нощни клубове и без това пазарът се разводни в последната година и половина. Заради това и за клубовете няма по-добра новина от това да затворят някой техен конкурент, което с нелоялни практики лесно може да се уреди. Някой анаболен фитнес маниак, бивш затворник или просто добре сложен младеж, искащ да изкара бързи пари, може да провокира ексцесии в даден нощен клуб. При това и той няма какво да загуби. Най-много да отнесе лек тупаник (и гардовете вече внимават кой и как докосват, б.а.) или да бъде глобен по Указа за борба с дребно хулиганство с 200-300 лева, а загубите затворената дискотека ще са десетки пъти по-големи.

Дано не се окажа прав, но като че ли новият ред в нощните клубове ще роди лесен и евтин механизъм за съсипване на конкуренцията, с което ще се опорочи блестящата идея за гарантиране на сигурността в нощния живот на Бургас.

В категории: Крими


Флагман.БГ Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан 16/05/2024, Четвъртък 12:40 1
14
Коментара по темата
14.
ДО ВИДЕНИЕТО 13
15.01.2015 09:52:38
0
2
Проблемите ПРЕД и ИЗВЪН дискотеките са много по-големи от тези В дискотеките. Схвана ли сега?
13.
ВИДЕНИЕТО
14.01.2015 17:40:17
1
0
Стига сте плюли и обиждали кмета . Вината я търсете в корумпираните съдии и прокурори.В неадекватните намеси на полицията . Заведенията които работят след 24 ч да си променят работното време през общинска сесия и да се работи до 04 ч. След това тежки глоби първоначална 5000 лв втора 10000 лв и трета затваряне за винаги . Така се прави в белите страни . И тогава ще има по малко проблеми по дискотеките .
12.
аз
13.01.2015 06:14:20
0
4
Идеята е идея, но в никакъв случай не и блестяща. Като се затвори едното заведение, селските бекове с ножовете не си остават у тях си, а просто се преместват в другото аналогично. Наказваме строго заведенията, а извършителите на престъпленията си ходят безнаказано. Прибързан, евтин пиар на кмета, но за наша сметка, понеже целия този мастраф с изплащането на пропуснати ползи го плащаме ние.
11.
аз
13.01.2015 06:14:19
0
4
Идеята е идея, но в никакъв случай не и блестяща. Като се затвори едното заведение, селските бекове с ножовете не си остават у тях си, а просто се преместват в другото аналогично. Наказваме строго заведенията, а извършителите на престъпленията си ходят безнаказано. Прибързан, евтин пиар на кмета, но за наша сметка, понеже целия този мастраф с изплащането на пропуснати ползи го плащаме ние.
10.
мякой
13.01.2015 03:10:57
0
4
Мисля че дискотеките просто трябва да си наемат професионална. охрана, а не сам анаболни бомби който са с грешна представа каква точно им е работата
9.
ХХХХХХ
13.01.2015 00:20:57
2
4
Анелия,права си от всякъде.Просто кмета доста се поизложи този път. В стремежа си да си прави евтин пияр реши да се изказва неподготвен и да се занимава с неща които от години се случват из Бургаските заведения и въобще не са в неговите правомощия. Сбили се няколко селячета и то отвън пред дискотеките...кой знае кво станало.Орева орталъка .....само и само всички вкупом да му се възхищават.Кмете ,вместо да се занимаваш с евтини пиярски историийки, наред с множеството ремонтни дейност из Бургас вземи затегни малко кръчмите,че се дими като за световно в тях.Айде стига си затварял кръчми вече,че ставаш смещен вече...
8.
Анелия
12.01.2015 20:40:21
9
5
До уважаваният ни кмет-пълен смях сте!От колко години сте на тази позиция?Извинявам се че не си спомням дали до преди 2 седмици е ставал някога бой в някое заведение...то в такива мирни времена чак да се зачуди човек!Или пък никога до сега не бяхте чували за нещо такова в Бургас?Ти да видиш-стана чудо!!Не се ли наядохте достатъчно вече,от всичките ви проекти и измами и т.н....До там ли стигнахте...да рушите бизнеса на хората заради собствени дивиденти??!Колко подло и долно!
7.
Хамлет
12.01.2015 19:48:47
1
5
Има нещо гнило в създалата се ситуация.Почваш да мислиш какво ли не.Но истината е една -алкохола не прощава, променя те, подчинява те и ето ставаш "герой" в поредния екшън. Нощни заведения трябва да има, но нека те не се превръщат в места,където разни зависими хора вършат безобразия. Защо един пияница да е прав, а човек решил да прави бизнес вече е потенциален престъпник,който заслужава тонове помия да се изсипе върху него. Трудно се прави бизнес в България,нека не бързаме да го унищожаваме.Нека уважаваме преуспелите хора, дори само заради това, че са имали смелостта да правят бизнес.
6.
До всички
12.01.2015 19:03:15
0
9
Незнам защо, но всичко това вече е видимо, че целта не е да има ред и спокойствие , а има задни цели -бизнес, PR кампания. Никое заведение не толерира скандали и боища. Заведенията не са виновни, че разни хулигани и бандити са ненаказани. Мисля че посоката е, че полицията и съда трябва да почнат наистина да си вършат стриктно работата. Кмете вие имате разумен вид. Помислете дали не бъркате тактиката :)
5.
Манго
12.01.2015 17:53:15
2
10
Публична тайна е, че в дискотеките се пуши, предлагат наркотици и проститутки и допускат лица под 18 год. Айде да не се заблуждаваме, че нещо се прави! Или режеш всички или не си правиш ПР на техен гръб! Дискотеките не са толкова много, че да не може да присъства проверящ, полицай или дори кмет ;)
4.
bbbb
12.01.2015 17:35:59
2
8
xaxaxax stanaxa za smiax s tez diskoteki xaxax zatvaraitegi ve4e
3.
papoi
12.01.2015 16:49:25
4
3
Ebete si maikataa hahahha
2.
mamut
12.01.2015 16:39:06
2
2
http://www.dnes.bg/crime/2007/07/11/narkomani-se-streliaha-i-hapaha-v-burgas.38671 dali e tozi sa6tia...
1.
bs
12.01.2015 16:14:32
1
16
КАМЕРИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЪС ЗАПИСИ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Става ясно колко кожи ще ни свалят с новата цена на тока Става ясно колко кожи ще ни свалят с новата цена на тока "Булгаргаз" ще претендира неустойка в размер на 400 млн. евро към "Газпром „Булгаргаз” ще съди „Газпром” за 400 млн. евро претърпени вреди „Булгаргаз” ще съди „Газпром” за 400 млн. евро претърпени вреди Това заяви на брифинг служебният министър на енергетиката Владимир Малинов Президентът Радев с нова критика към партиите - заради бюджета за образование Президентът Радев с нова критика към партиите - заради бюджета за образование Това е поредна критика на държавния глава към организациите, които промениха Конституцията Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан Родни плеймейтки нападат червения килим в Кан Пиленцата от Монако возят Нора Недкова и Михаела Стоичкова Бургас ще е домакин на голям образователен форум, една от темите е изкуственият интелект Бургас ще е домакин на голям образователен форум, една от темите е изкуственият интелект EduBurgas ще се проведе на 29 – 30 май в Конгресния център Почина светило в хирургията, спасил хиляди животи Почина светило в хирургията, спасил хиляди животи Проф. д-р Петър Ангелов Учиков, дмн е хирург . Той е сред водещите специалисти у нас, изтъкнат учен и преподавател по хирургия Извънредно! Пожар в сградата на Кадастъра в Бургас, евакуират служителите Извънредно! Пожар в сградата на Кадастъра в Бургас, евакуират служителите Един от сървърите на Агенцията е дал на късо Победителят от капките Зомбори стигнал до финал и в "Х фактор" преди 13 години Победителят от капките Зомбори стигнал до финал и в "Х фактор" преди 13 години Ергенът Алекс ще си тръгне от шоуто с една от тези лелки Ергенът Алекс ще си тръгне от шоуто с една от тези лелки В снощния епизод си тръгна стюардесата Йоана Съдебен инспектор удари две чашки и налетя на камериерки Съдебен инспектор удари две чашки и налетя на камериерки Александър Мумджиев се опитвал да накара камериерки да си легнат с него
Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана  Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Кой е виновен за стрелбата срещу Фицо? Атентаторът бил радикализиран старец Напрежението е къкрило като в тенджера под налягане, коментира  Милен Керемедчиев Путин пристигна в Китай Путин пристигна в Китай Надява се да задълбочи стратегическото партньорство между двата най-мощни геополитически съперника на САЩ Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Простреляният премиер на Словакия дойде в съзнание след дълга операция Полицаи са застанали до входа на болница "Рузвелт" в словашкия град Банска бистрица, където беше опериран Роберт Фицо Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Учителката пита ученик:
- Кажи ми, какво знаеш за Луи 16-ти?
- Отрязали са му главата г-жо.
- Друго?
- Друго не са му рязали.
Виц на деня Виц на деня - Започнах работа в администрацията!
- Какво по-точно?
- И аз не мога да ти кажа...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук По-добре да хвърлиш букета, отколкото да го гушнеш...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори