Ресторант „Виста Маре” преобърна представите ни за храната, вижте фантазиите на главния готвач (СНИМКИ)
Бутиковият бургаски ресторант посрещна гостите с пармезанови близалки със сушени домати и маслини. Управителят Маргарита Петкова поднася комплиментите на гостите
23 Октомври 2014, Четвъртък, 03:04 ч.
Автор: Женя ГАЙТАНДЖИЕВАСъбитието „Вечерта на трансформациите” в елитното бургаско заведение бе истинско забавление за гостите
Един нестандартен, различен поглед върху храната и поднасянето й представи бутиковият бургаски ресторант „Виста Маре” във „Вечерта на трансформациите”. Нищо не е такова, каквото изглежда и всичко е въпрос на гледна точка. Вдъхновен от клишето главният готвач Йордан Динев размени ролите на храните. За клиентите на заведението, което се намира на ул. „Митрополит Симеон” 6, вечерта бе необикновена. Първата изненада бе поднесена още със сядането им около масите.
Сервитьорът ги посрещна с торта вместо салати и предястие. Вкусният „десерт” бе направен от пушена сьомга, а предястието бе от гъши дроб, поднесен под формата на сладолед на клечка, овалян в натрошени лешници с пълнеж от портокалова балсамова редукция. Основното ястие бе доматът на тортата. Гостите получиха пилешко филе под формата на домат. За приготвянето му не са използвани изкуствени желиращи вещества, а домашно приготвено доматено пюре и агар-агар, издадоха от кухнята. За десерт главният готвач изненада клиентите с чийзкейк трансформиран като салата „Капрезе“ с домашно сладко от домати и сироп от босилек. За всички клиенти имаше комплименти от заведението – пармезанови близалки със сушени домати и маслини. Селекцията на виното също бе съобразена с „Вечерта на трансфорациите”. Гостите получиха бяло вино от черен сорт грозде Пино Ноар, както и Розе от бяло грозде.
За десерт главният готвач изненада клиентите с чийзкейк
трансформиран като салата „Капрезе“
От „Виста Маре” плануват различни тематични предложение всяка седмица през настоящата есен и предстоящата зима. Елитният ресторант ще представи в най-скоро време новото си сезонно меню от червени меса и дивеч, ще има и нова винена листа със селекция от цял свят.
През лятото ресторантът умело наложи вечерите на тайландската кухня, които пожънаха огромен успех. Рецептите на майстор Динев са автентични. От „Виста Маре” планират през следващите месеци тематични вечери с подбрана кухня от целия свят, както и уникални по рода си винени събития.
Обедното меню на ресторанта също не е за подценяване. Заведението предлага разнообразни ястия през деня на крайно достъпни цени. Менюто се публикува всеки ден във фейсбук страницата на „Виста Маре”.
Това са тематичните трансформирани вина
Стартерите
Вкусният „десерт” е направен от пушена сьомга
Гъши дроб на клечка
Основното ястие бе доматът на тортата
В категории:
Лайфстайл
Алек не спря да се мляска с всяка една, избухна Валерия
Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия
Откриха мечтаната и дългоочаквана детска градина в поморийското село Гълъбец
Випуск 2024 на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" отпразнува завършването си с интересен спектакъл в Летния театър
Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички
Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира
10/05/2024, Петък 21:40
0
Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички
10/05/2024, Петък 21:20
0
Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия
10/05/2024, Петък 21:00
0
Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта
10/05/2024, Петък 19:40
0
Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже
10/05/2024, Петък 19:20
0
Стартират областните състезания на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”
10/05/2024, Петък 19:00
0
Внимание! Най-мощната магнитна буря удря Земята
10/05/2024, Петък 18:40
1
"Artелие" ви канят на спектакъла "Един от нас", събират средства за деца с увреждания
10/05/2024, Петък 18:20
0
Вдовицата на един от най-богатите българи отиде на неочаквано място
10/05/2024, Петък 18:00
1
Баскетболният отбор на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" е шампион на България
10/05/2024, Петък 17:21
0
Алек не спря да се мляска с всяка една, избухна Валерия
10/05/2024, Петък 17:00
4