×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Губернаторът Павел Маринов: От лайнери портът печели повече, отколкото от старо желязо


Губернаторът Павел Маринов: От лайнери портът печели повече, отколкото от старо желязо
Областният управител Павел Маринов очакваше и изпълнителният директор на Пристанище-Бургас Николай Тишев, за да разговарят за зоната за обществен достъп, но той не дойде
08 Юли 2014, Вторник, 17:00 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка Боряна ТЕНЧЕВА

Шефът на порта Николай Тишев не дойде в Областна управа, за да каже ще бъде ли отворена Морска гара

Областният управител на Бургас Павел Маринов е категоричен, Пристанището трябва да работи в посока отварянето на Зоната за обществен достъп и че това с нищо не застрашава местата на работниците там. Днес губернаторът беше поканил на среща представители на порта, за да обсъдят бъдещето и разразилия се конфликт между Община Бургас и ръководството на Пристанището в лицето на изпълнителния директор Николай Тишев, който е и областен лидер на БСП. Въпреки, че Маринов и Тишев са едни от ключовите лица на БСП в Бургас, днес пристанищният директор не дойде в Областна управа. С губернатора Маринов разговаряха четирима от представителите на присъстващите работници, които са притеснени, че ако районът от 1-во до 4-то корабно място бъдат предназначени за пасажерски кораби, ще останат без работа 230 души.
„Никой никога не е казвал, че ще бъдат съкращавани хора от пристанището. Никога не е ставало дума за това и никой не го е искал от който и да е борд на директорите.”, каза Маринов. Той обяви данни, предоставени му от ДП „Пристанищна инфраструктура”. От тях се вижда, че от началото на 2014 година за шестмесечието са постъпили такси от посещения на кораби в „Пристанищна инфраструктура в размер на 547хиляди лева. Това са таксите от влезли кораби в Пристанище – Изток, обслужвани от държавния оператор. 208 хиляди лева от тези такси са били начислени за пет от влезлите до момента пасажерски кораби. Останалите 330 хиляди лева от такси са от обслужени 87 товарни кораби, в това число и тези, които зимуват в порта.  Освен това пристанищният оператор, съгласно приета тарифа, получава и по 6 евро на обслужен пътник от круизните кораби . Според Маринов обаче, за да има причина и да слязат тези хора на пристанището, трябва да има контактна зона , която в момента не съществува и не функционира.

Присъстващият на срещата Сергей Янков от синдиката на работниците, обаче изрази притесненията си за съдбата на хората. От утре те започват подписка, а срещите с областния управител щели да продължат на работното им място в порта. Днес Маринов изрази готовност на минутата да отиде при тях. Интервю с областния управител очаквайте след малко

В категории: Политика


12
Коментара
От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
12
Коментара по темата
12.
Нико
21.07.2014 19:38:49
0
0
Дошло е време и Бургас да излезе от социализма и да стане град на морето - а причината за неистовото желание там да бъде забранена зона не са работните места а контрабандата която се вихри с кранисти докери ,милиционери и друга пристанищна фауна .Бургас и цялата търговска мрежа на града ще спечелят от туристите много повече от старите корита пълни с незнайно какви товари ,а докерите само багажа на туристите да носят, пак ще бъде по добре от сегашната зона на здрача !
11.
неграмотен
10.07.2014 16:54:47
0
0
Понеже познавам проекта, Фаза 1 ще струва 57 млн. лева. Би ли ми казал АЗ по коя европейска програма ще се осигурят парите, защото видяхме какво стана с ОП "Транспорт", "Околно среда" и др. Аз също съм за реализиране на Зоната но пари НЯМА. Г-н Маринов, също не декларира че има някакъв инвеститорски интерес. А пари НЯМА защото проекта е нерентабилен. Общината също няма пари, защото не изпълнява ПУП, по отношение изграждане на нова автогара и рехабилитация на ул. Александър Батенберг.
10.
аз
09.07.2014 09:05:38
0
0
Има разходи естествено, първо без разходи няма как да има приходи. Второ - има достатъчно европейски програми, по които може да се кандидатства и да се получат пари.И трето - много ама много ви е лесно да говорите без изобщо да познавате проекта и начините на финансиране.
9.
Разходи
08.07.2014 18:50:42
0
1
И никой да не си мисли, че няма разходи: 2 милиона за канализация, палми, аслфалтиране, ток, вода, оградни съоражения...и се чудя, ако някога се осъществи целия проект "Красив Бургас" (който наистина сам по себе си е много хубаво нещо), доколко рентабилен ще се окаже. И след колко години ще се "избие"? Или просто ще му се радваме, и всички ние ще изплащаме теглените заеми?
8.
Бащиния2
08.07.2014 18:41:40
0
3
Г-н Знам, имаш ли представа колко се печели от товаро-разтоварна дейност? Тези пари от 30-тината кораба (част от които си промениха дестинацията заради кризата в Украйна), които се очаква да дойдат, се изкарват от обработката на, да кажем 40000 тона (които при липса на достатъчна дълбочина, ако са големи кораби, ще отидат например при Домус брадърс). А колкото до преквалификацията, за която говори г-н Маринов- викам, да вземе да конкретизира, в какво точно да се преквалифицират прист. служители! Защото имам чувство, че хич не му е ясно. Просто да се хвърля думата "туризъм" във въздуха, е несериозно. То и в момента от същото печелят частните туроператорски фирми, моловете, такситата и т.н. (без да има СВОБОДЕН ДОСТЪП), т.е. къде е тука ролята на един прист. оператор, аз поне не виждам...а ми се струва нито кметЯ, нито г-н Маринов са наясно, т.е. те са неубедителни в тезата си за приходи от един отворен достъп. Това е!
7.
Знам
08.07.2014 17:23:56
0
2
Шест евро на пътник отиват при докерите. 6 Е х 2000 .= 12 000 от кораб, без труд, без разходи. Неграмотни да не се изказват.
6.
Бащиния?
08.07.2014 17:02:39
2
4
Не е бащиния, а място, откъдето се изхранват хората. Аз пък да попитам, като има ПУП, има ли реален бизнес план, където да е ясно какви приходи ще има, за кой ще са те и т.н. Защото тези 6 евро на пътник са смешна работа в сравнение с обработка на товарен кораб. А това, че влизали повече пари в Пристанищна инфраструктура от пасажерски кораби, с нищо не топли БУРГАС- те си отиват директно в Софето
5.
bgman
08.07.2014 16:25:30
3
7
Мразя комунистите, но Маринов този път наистина е прав - Пристанището трябва да се отвори за хората и не е бащиния на шепа впиянчени докери!!!
Ходил съм на круиз и не съм видял пристанище, което да е блокирано като военна база като бургаското!
Било гранична зона - и какво от това - целия морски бряг е също толкова гранична зона. Някой ще тръгне да плува нелегално за Турция ли!?!
4.
ей
08.07.2014 16:07:53
1
6
Интересно как така се организира среща при положение, че близо седмица шефът на пристанището го няма??? Май някой се опитва да се прави на интересен! При това на гърба на съпартиец! Нека губернаторът да си съгласува графиците, а не да се правят срещи и да се коментира при положение, че е наясно с отсъствието на Николай Тишев! Не е етично, Павел!
3.
Недоразумение
08.07.2014 15:53:22
3
4
е назначаването на Тишев за изп.директор на порта. Не отговаря на никави критерии. Това го направихте по бойковски, т.е. по милиционерски. А уж бяхте алтернатива. Павката сега да си блъска главата с т.н. партийност...
2.
Старо куче
08.07.2014 15:12:25
2
9
Не за работниците се притесняват Сергей Янков, Тишев и Аргир Бояджиев ,а за собствените си интереси били те финансови, партийни или лични. През 2000-2001 година,когато Дерелиев затрупа първо и второ място със шлака пристанището не спря да работи. Толкова.
1.
bs
08.07.2014 14:23:13
3
10
Естествено.За едно нещо и той да е прав.Случват се такива работи,дори и на бесепар.Отваряйте го и толкова.Нека си мрънкат
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори