×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас дари 80 хил.лв. за бедстващите във Варна (ОБНОВЕНА)


Бургас дари 80 хил.лв. за бедстващите във Варна (ОБНОВЕНА)
Общинските съветници приеха предложението на кмета Димитър Николов и отпуснаха 80 хил.лв. за пострадалите от наводнението във варнеския квартал "Аспарухово"
Тема в развитие
Дядо Владика Иоаникий, вижте това място – дали Богородица не се обръща на Небето? (ВИДЕО, СНИМКИ) Майка Серафима болна: Неверници откраднаха 500 лв. от кутията с дарения на манастира „Св. Богородица” Майка Серафима срещу Деня на Света Богородица: Нахални сте, дарения пред вас няма да отчитам! Манастирът „Света Богородица“ бавно се възстановява след потопа, ние питаме как и на кого се отчитат даренията (ВИДЕО) Местният парламент отпусна 12 хил.лв. за ремонт на манастира "Света Богородица" Бургас дари 80 хил.лв. за бедстващите във Варна (ОБНОВЕНА) Ето как да помогнете на майка Серафима, за да върне живота в манастира „Света Богородица“ Саид от Сирия се моли за манастира „Св. Богородица“: Важна е вярата, Господ е един! (ОБЗОР, ВИДЕО И СНИМКИ) След призива на Флагман.бг: Десетки доброволци запретнаха ръкави, измъкват от калта манастир „Света Богородица” (СНИМКИ) Бели лястовици спасяват манастира „Св. Богородица“ край Бургас, вижте уникални кадри от акцията им (СНИМКИ) Спите ли спокойно, палите ли свещи, четете ли молитви по празниците? Само! И сега къде сте, Ной ли чакате да ни спаси По инициатива на Флагман! Автобус с доброволци тръгва утре за манастира „Св. Богородица“, вижте от къде След призива на Флагман! Братята Петър и Станимир дойдоха от Свети Влас, за да помагат в манастира „Св. Богородица“ Помогнете! Трябват повече мъже за разчистване на манастира „Св. Богородица“, работата е тежка След като Флагман алармира: Първите петима доброволци вече са в манастира „Св. Богородица“, майка Серафима пак плаче, но от радост Кметицата на ж. к. Меден рудник: Положението в манастира е трагично, при следващ порой пак ще се наводни Двуметровата вълна едва не убила майка Серафима, игуменката гледала безпомощно как животните й се давят Само във Флагман! Потоп помете манастира „Св. Богородица“, майка Серафима рине кал и плаче: Стара съм, нямам сили, помогнете
виж още
скрий
24 Юни 2014, Вторник, 10:22 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

Съветници дариха заплати за пострадалите от бедствието
Бургас дари 80 хил.лв. на Община Варна за възстановяване на щетите от бедствието. Извънредната докладна записка, която бе внесена от кмета Димитър Николов, бе подкрепена от 35 общински съветници. Дебатите продължиха близо час, а участие в изказванията взеха представители на почти всички парламентарни сили, предложенията валяха едно след друго, но в крайна сметка се прие основният текст, предложен от вносителя.

„Ще гласувам „против“ тази докладна, кощунство е да отделяме от парите на бургазлии за бедствия в други общини. По същата логика можеше да вкарам докладна, с която да взема от всичките от вас заплатите и да ги дарим. Ще гласувам против защото тази игра е нечистоплътна. Не можем да вземем пари от всеки един бургазлия, след като знаем какво е състоянието на Бургас в момента. Има положителни неща, които се случват, но има и много проблеми. Помощта за Варна е функция на държавата. Тя си има достатъчно институции, които не правят нищо. Не можем да бъдем по-силни от държавата, не можем да бъдем по-богата община от Варна и държавата“, каза Георги Манев и нажежи страстите в зала.

„Това, че няма да гласувате тази докладна си е ваш проблем – носете си своя грях. Когато хората имат нужда заради това, че нещо не е станало по тяхна вина, ние сме длъжни да помогнем, г-н Манев“, реплекира го София Иванова от ГЕРБ.

„Не  вменявайте на мен грях. Затова, че вие гласувате си поемете отговорността. Дарението е личен акт. Аз съм емоционално свързан с този район. Моят род е от Добрич. Може и да съм помогнал съм, но с лични средства, без да се тупам по гърдите, не с обществени, както вие искате да правите“, отговори й Георги Манев.

„Не ми харесва формулировката на докладната“, каза от своя страна парламентаристът от БСП Йордан Георгиев и поиска промяна на докладната – не Община Бургас да дарява пари на Община Варна, а на бедстващите. „Ако дарим парите по този начин, те могат да отидат там, където са разходваните предните бюджетни пари от кмета на Варна  - за улици, които ги няма“, призова Георгиев. Колегата му от БСП Евгений Мосинов пък предложи сумата от 80 хил.лв.да бъде разделена на две вноски от по 40 хил.лв., които да отидат по дарителските сметки на пострадалите във Варна и Добрич.

Общинският съветник от НФСБ Ангел Божидаров призова всеки един от съветниците да дари лични средства за бедстващите. „Не знам защо, но този дебат започва силно да мирише. И мирише на гузна съвест и купуване на индулгенция. Извъдихте се големи християни, след като съсипахте храма, който е на път да падне. Питам ви: защо вашите бизнесмени не дадат личен пример и дарят собствени средства на бедстващите във Варна. Дайте да си дарим целите заплати. Това е дарение. Стига с този политически популизъм на гърба на хората“, заяви в емоционална реч от трибуната на местния парламент Валентин Касабов от НФСБ.

„Г-н Касабов, г-н Божидаров ясно казвам от тази трибуна: Личните дарения, които правим няма да бъдат оповестени, защото ще бъдат изкривени“, отговори на нападките Димитър Людиев, председател на групата на ГЕРБ и отбеляза, че неведнъж с колегите му са дарявали лични средства и не са търсили публичност.

Общинският съветник от СЕК Константин Бачийски веднага изчисли, че 80-те хил.лв., които Община Бургас иска да дари на бедстващите във Варна са равни на две месечни заплати на общинските съветници и предложи – всеки един от парламентаристите да даде съгласие следващите му месечни възнаграждения да отидат за тези дарения.

По отношение на личните средства, които ще дарят общинските съветници Георги Манев от СЕК показа декларация, с която дава съгласие следващите му две месечни заплати да бъдат преведени по дарителските сметки за бедстващите във Варна и Добрич. Същото е сторил и колегата му Константин Бачийски. Съветниците от НФСБ си дариха месечните заплати за пострадалите.

"Дарителството е личен акт и не искаме да го политизираме. Ще дарим лични средства без да го афишираме", каза от своя страна Димитър Людиев.


В категории: Политика


4
Коментара
4
Коментара по темата
4.
Браво!
24.06.2014 12:00:58
0
7
Като варненец искам да благодаря на Бургас за оказаните средства! Когато държавата спи, поне ние нека си помагаме
3.
някоя си
24.06.2014 11:46:32
0
3
Жалки сте, Флагман /Скат !Набързо направихте реклама на Манев на фона на бедствието!
2.
АБВ
24.06.2014 11:40:40
0
8
Адмирации за Община Бургас!!!
1.
bold
24.06.2014 11:06:00
0
8
От Аспарухово БЛАГОДАРИМ от сърце на Бургас!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори