×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Синът на Гого запя бащината "Бургаски вечери" редом до "Тоника" в "Рубаят - НДК"


Синът на Гого запя бащината "Бургаски вечери" редом до "Тоника" в "Рубаят - НДК"
"Тоника" изпяха около 25 песни и шоуто приключи в полунощ. Преди това са репетирали 3 часа, но вместо умора музиката действаше като адреналин и на тях, и на публиката
Тема в развитие
виж още
скрий
26 Януари 2014, Неделя, 17:26 ч.
Източник: 24часа

Идващата събота "Тоника" ще пеят в Бургас, а на 8 и 12 февруари - в Пловдив

Две седмици след като изпратиха Гого "Тоника" се завърнаха на сцената и над два часа пяха толкова истински, колкото отдавна не бяхме ги чували. В края на гостуването в Рубаят НДК под бурните аплодисменти Ева повика Димитър - синът на Гого, за да запеят заедно незабравимия Евъргрийн "Бургаски вечери".Двамата пяха така, че Гого със сигурност се е радвал от небето.

Радвал се е, че Ева, Милица, Ралица и Драго са послушали заръката му "Тоника" да не спираг да пее, а да работи упорито и да създава още нови хитове.

"Как може Ева да пее в траур", ще упрекне пак добрият тон. Но и тя, и всички пяха не в памет на Гого, а защото песента бе неговият живот. "Договорихме се с "Тоника" още в края на ноември за концерт на 24 януари в столичния ни ресторант "Рубаят".

Никой не знаеше, че на Гого му остават броени дни. После тръгнаха приказки - видите ли, каним групата да пее дни след кончината на Гого. Но Ева излезе с опровержение и обясни, че това е предварително планирана изява. И въпреки мъката , самата тя като голям професионалист се качи на сцената. До нея е и синът им Митко, който страшно тежко изживя загубата на баща си", обяснява Димитър Калайджиев, един от управителите на веригата "Рубаят". С участието на "Тоника" от "Рубаят" отварят в София музикална сцена "Бургаски вечери".

Идващата събота "Тоника" ще пеят в Бургас, а на 8 и 12 февруари - в Пловдив. Дублират концерта там, защото билетите свършили. На свой ред пък следващата група, която ще свири в София на 14 февруари, е "Диана експрес" на Митко Щерев. Преди тях в четвъртък ще свири група "Грамофон", а на 7 февруари ще пее Мария Илиева.


В края на концерта към “Тоника” се присъедини завърналият се от САЩ бивш бас на групата Емил Василев (вляво), а синът на Гого - Димитър (в средата), на финала изпя бащината си “Бургаски вечери”

В петък вечерта в столичния ресторант нито организаторите, нито публиката, нито дори "Тоника" знаеха какво има да се случва.

Сам не по-малко учуден от събитията, между песните Драго се обърна към публиката: "Имаме изненада, самите ние бяхме изненадани силно от факта - сред нас е Емил Василев - един страхотен приятел, който почти 10 години правеше аранжиментите на "Тоника СВ" и пееше заедно с нас. През 1994 г. замина за САЩ и не сте го виждали с нас от 1991 г. Тук Милица, Ева, Ралица и Драго подемат хорово: "Емил Василев да се яви на сцената!" И заедно със стария бас на групата запяват "Един неразделен клас". Малко преди това и самата група нямала хабер, че ще пристигне Емил от Лас Вегас. Знаела само Милица.

"Тя ме попита как започва вторият куплет на "Хей запази последния танц". Тръгнах да припявам на бързи обороти отначало и като стигнах до втория куплет, казвам: "Сетих се, Милица. Обръщам се, а тя зад гърба ми се усмихва, прегърнала Емил. Онемях. Той е от 20 години в САЩ. А е от златните години на "Тоника СВ" - от 1982 до края на 1991 г., когато цялата група спря заради икономическата криза. Тогава направихме последен концерт, прегърнахме се и си обещахме да се съберем при по-добри времена", разказва Драго.


Драго раздава автографи
С верния си нюх, че ще има изненади, Любен Дилов отпийваше узо и викаше "Още, още!" А може би композиторът Асен Масларски, който работи с "Тоника" от 14 години, му бе подшушнал, както и на мен. "Емил живее в САЩ от 20 години, но си дошъл предния ден от Лас Вегас. И нищо чудно да чуем и него. Така че не бързай да си ходиш..."

През 1982 г. Емо Василев заменя Теодор Шишманов (Тео) като бас в създадената от Диомов през 1980 г. втора формация "Тоника СВ". (Тогава Гого, Ева и Иван пеят в "Домино".) Ваня и Стефан Диомов напускат "Тоника СВ" през 1986 г., а Милица, Ралица, Драго и Емил продължават до 1991 г., като основен двигател на групата е Емил. Според четиримата това е златният период на "Тоника СВ".

Кефеше се на хитовете им и Поли Генова: "Израснала съм с музиката на "Тоника" още като пеех в "Бонбон" и се радвам сега да ги чуя след този тежък удар с Гого. Винаги има какво да научиш от такива големи професионалисти, дано продължават да радват хората с песните си".

"Тоника" изпяха около 25 песни и шоуто приключи в полунощ. Преди това са репетирали 3 часа, но вместо умора музиката действаше като адреналин и на тях, и на публиката.
Ралица на два пъти слизаше от сцената и повеждаше дълго хоро, а Драго не спираше да ръси хумор. Разбра се например, че който се хване на хорото до Ралица, цяла година ще жъне успехи. Както и че в Европа познавали АББА като шведската "Тоника". Накрая Ева пусна силата на гласа си в "Нека да е лято", а на последния бис публиката бе туширана окончателно. Тогава на сцената повика Димитър - сина им с Гого, който изпя бащината си "Бургаски вечери". Публиката запя, някои заплакаха.

"Нямам амбиции да заменя баща си в "Тоника", имам свой път. Но това не пречи понякога да изпявам негова песен. Убеден съм, че "Тоника" може и мисли да даде още много на хората", каза синът на Гого.

За новия заряд на "Тоника СВ" мислят и останалите. Твърде вероятно е Емил да напусне Лас Вегас и да се завърне в групата. "Важно е сега да ни прави новите аранжименти и да пее с нас. Докато приключи делата си в Америка може да изпраща нещата по интернет", казва Милица. Двамата са софиянците от групата, живели са в един квартал и като деца са ходили при една и съща учителка по пиано.

От петък вечер Емил също реди планове: "Може да се включа в турнетата през лятото и есента. 18 години в Лас Вегас - мисията ми там приключи. Мечтата ми е да се върна тук. Надявам се един ден всички българи по света да се върнат, осъзнали, че няма нищо по-хубаво от България."

Драго е убеден, че ако Емил се върне, "Тоника" ще се възроди: "Той е голям музикант - от първи клас е в музикалното училище, после завършва обой и пиано в академията в София, после завършва музикална педагогика и оперно пеене и в Пловдив. Яд ме е, че кадърните бягат от България, не трябва да го допускаме."

"Просто сякаш Гопод днес ни събра - да дойде Емил от Америка и да излезе синът на Гого на сцената и запее вместо баща си", казва Милица.

Ева разказва как дошла идеята Митко да изпълни култовата песен: "Не знаех, че той може да изпее "Бургаски вечери". Предната вечер Асен и Милица ми казаха поне да го чуя. Чух го и им казах: "Ами може и да стане. Бях много изненадана на репетицията. Смути се малко на сцената, пообърка текста, но като за първи път беше добре." Публиката така и не разбра, че Ева пя с болно гърло.

"Тепърва от нея ще излиза все по-добър глас и скоро ще бъде същата Ева, която помнят хората. Убеден съм. Просто много я измъчи болестта на баща ми. Мъката ни по него беше голяма, защото той бе абсолютно с разума си. И до последно не понасяше някой да се грижи за него, искаше с всичко сам да се справя.

Ева: "Гого живееше и заради мен. И ме излъга. Каза да отида в другата стая. Аз пък поисках да ми каже, че е наистина добре. И да видя двете му хубави трапчинки. Показа ги, усмихна се, отидох до съседната спалня и съм се отпуснала за 10-15 минути - бе вече на разсъмване, трябваше да запаля парното. Върнах се, видях го и изплаках. Нещо се скъса в мен. А той милият бе заспал завинаги. Бе още топъл, но мъртъв."

Синът му Димитър: Разумът му работеше до последно. Осъзнал е и момента, в който напуска този свят. Давал си е ясна сметка, че си отива.

Ева: "И не е искал да ме уплаши, затова ме накара да изляза от стаята. Тази вечер пях, защото знам, че той това искаше - да пея. Гого непрекъснато искаше групата да работи, да пеем. Засега имаме два сериозни проекта, имаме подкрепата на сериозни хора. Но ще трябват много репетиции, много работа." Включва се и Драго: "Гого искаше да не спираме, а да работим яко. В "Тоника" има още много хляб. Нямахме редовни изяви заради болестта на Гого, надявахме се на чудо. Но неговото изрично желание бе да се работи, и то само напред с нови неща. Един ме попита тези дни с какво си спомням Гого. Отговорих: "Не си го спомням, той е един от нас - невероятен приятел и работар. Желанието му бе да работим и ние ще го направим. Вече имаме няколко проекта за тази година, дано успеем да реализираме част от тях. Големият концерт може би ще бъде в НДК."

В категории: Лайфстайл


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори