×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Жителите на кв. Крайморие: От 30 г. не е сменена и една плочка, обявени сме за квартал, а сме едно село


Жителите на кв. Крайморие: От 30 г. не е сменена и една плочка, обявени сме за квартал, а сме едно село
Зам.-кметът по здравеопазване Лорис Мануелян очерта параметрите на бюджета за следващата година и изброи важните проекти за Община Бургас, които ще бъдат изпълнени
11 Януари 2014, Събота, 11:53 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА Снимки Авторът

Както Бургас кандидатства за евросубсидии, така трябва да кандидатства и Крайморие. Повече държите на Сарафово, отколкото на Крайморие, обясниха хората

Жителите на кв. Крайморие препълниха залата на местното кметство за общественото обсъждане на бюджета за 2014 г. За разлика от живеещите в центъра бургазлии, които бяха в камерен състав от трима души в огромната зала на Дома на нефтохимика,  крайморци дойдоха и имаха десетки искания, освен това ясно заявиха, че вече не вярват на обещания.

Кметският наместник в кв. Крайморие Диана Димитрова припомни какво е направено за квартала през изминалата година. Зам.-кметът по здравеопазване Лорис Мануелян пък очерта параметрите на бюджета за следващата година и изброи важните проекти за Община Бургас, които ще бъдат изпълнени. На срещата присъстваха още шефът на дирекция „УКОРС” Веселин Василев, както и общински съветници.


Хората изредиха проблемите си и заявиха, че вече не вярват на обещания


След като на няколко пъти беше прекъсван от присъстващите с думите „За Крайморие говорете, ако не – да си ходим”, зам.-кметът даде думата на залата. Стана ясно, че в кв. Крайморие искат най-сетне да бъде създадена дълго обещаваната здравна служба, към която да има още стоматолог и аптека. Д-р Мануелян обясни, че процедурите са забавили създаването й, но тази година ще бъде готова, средствата са предвидени и проектът е готов. Той добави още, че Община Бургас ще инвестира в инфраструктурата на квартала. Ще бъдат изградени 12 км водопровод, който ще обхване близо 1000 къщи; 11 км битова канализация и 5 км тръбопровод – от кв. Крайморие до Бургас. Като за целия УПИ в кв. Крайморие са предвидени 18 млн. лв.

Веднага, след като залата чу тези цифри, един от жителите на квартала стана и обрисува мрачна картина. „Всяка година слушаме едни и същи обещания и си оставаме с канцерогенните етернитови тръби. Водата е отровна, пием отрова и ни мъчат страшни болести като рак, докога? Бяха отпуснати средства по програма ИСПА – къде отидоха”, попита той. Освен това от ВиК идват всяка седмица да копаят и оставят дупки по улиците, добави мъжът.

Имайте малко търпение,  това са бавни и тромави процедури, призова д-р Мануелян.

„Вижте проектобюджета за 2012 г. – 22 млн. лв. са били предвидени за инвестиция в кв. Крайморие, през 2013 г. зам.-кметът Красимир Стойчев каза, че тук ще бъдат усвоени 26 млн. лв.”, заяви на свой ред добре запозната жена от квартала. Години наред в Крайморие не се прави нищо, ние не сме малоумници. Ние сме забравени от Бога, какво е направено за Крайморие, продължи с въпросите тя. От 30 години не е сменена и една плочка, обявени сме за квартал, а сме едно село, добавиха други присъстващи. Както Бургас кандидатства за евросубсидии, така трябва да кандидатства и Крайморие. Повече държите на Сарафово, отколкото на Крайморие, обясни друга жена.

Друг жител, който има малък хотел в квартала, постави въпроса за високите данъци, които мъчат хората в квартала. „Надценени сме като възможности за туристи. Тук идват най-бедните почиващи, а плащаме 250 лв. патентен данък за стая за двама”, добави той и обясни, че в Созопол и другите скъпарски курорти таксата за това е между 50 и 60 лв. Жителите на Крайморие са пратили запитване до Общината по този въпрос. „Отговорът беше, че Общинският съвет не е разрешил намаляването на таксата. Може ли да 40 дни сезон да ни искат по 250 лв. на стая. Нощувките при нас са по 10 лв., понякога даваме стаи дори по 5 лв.”, обясниха хората.

Друг мъж пък постави въпроса за това, че цялата главна улица в квартала е забранена за паркиране с обяснението, че автобусът не може да завива. Той поиска да бъде предвиден терен за голям обществен паркинг, за да не се създава дискомфорт сред живеещите в квартала и най-вече за туристите. „Бившата кметица се опитваше да стане шериф на Крайморие и на своя глава постави знаците. Паркирането е забранено от 3 години, преди нямаше ли проблем с автобуса. Общинският съвет и Комисията по транспорт такова решение не са вземали, не е повдиган дори въпросът”, обясни мъжът. Шефът на УКОРС Веселин Василев посъветва жителите на квартала да подадат заявление до комисията по транспорт, за да бъде разгледан този въпрос.

Предложения имаше и от живеещите в местността „Пода”. Сред техните искания бе да бъде създадена пешеходна пътека от Крайморие до „Пода”, за да могат туристите да се придвижват безопасно до защитената местност. Те поискаха да бъде предвидено почистване на снега по улицата, както и тя да бъде преименувана на ул. „Пода” за улеснение на кореспонденцията с тях. Най-наболелият проблем за жителите на „Пода” обаче се оказа липсата осветление, както и на пасарелка на главния път, където е спирката, а това принуждава хората от 8 семейства да прескачат ежедневно мантинелата с риск за живота си. „На това място вече има три жертви, трима души са убити, три паметника са поставени, какво още трябва да се случи, за да поставят пасарелка там”, питат хората.




В категории: Бургас


Флагман.БГ Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си 22/05/2024, Сряда 12:40 1
2
Коментара по темата
2.
крайморие
23.07.2014 11:30:54
0
1
За да да се стресне Общината трябва да блокираме ПЪТЯ БУРГАС СОЗОПОЛ БУРГАС МАЛКО ТЪРНОВО Тогава тези лъжци може да се стреснат НО НЕ ВЯРВАМ
1.
крайморие
23.07.2014 11:30:54
0
1
За да да се стресне Общината трябва да блокираме ПЪТЯ БУРГАС СОЗОПОЛ БУРГАС МАЛКО ТЪРНОВО Тогава тези лъжци може да се стреснат НО НЕ ВЯРВАМ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Апелативният прокурор на София Радослав Димов напусна съдебната система Апелативният прокурор на София Радослав Димов напусна съдебната система Прокурорската колегия на ВСС гласува оставката му и го награди с почетен знак и 1500 лева Зеленият преход - средствата между общините не са равномерно разпределени Зеленият преход - средствата между общините не са равномерно разпределени Проектите от Столична община са били около 6 или 7 на сто от всички, стана ясно на конференцията Тя е чалга фурия и кандидат-депутат, стяга царска сватба в Арбанаси Тя е чалга фурия и кандидат-депутат, стяга царска сватба в Арбанаси Отбор фолкаджийки шаферки я пращат към олтара Тя чукна 60 г., още е самотна майка Тя чукна 60 г., още е самотна майка Малкият Тео е пръв приятел с децата на Сергей Станишев Поморийският читалищен театър ще зарадва публиката с най-новата си постановка „Балкански синдром“ Поморийският читалищен театър ще зарадва публиката с най-новата си постановка „Балкански синдром“ Премиера – 27.05.24 г. /понеделник/ от 19.00 ч. в залата на НЧ „Просвета 1888“ Дружка на Тита и Гери-Никол се омъжи тайно за бургаски рапър Дружка на Тита и Гери-Никол се омъжи тайно за бургаски рапър Щастливата двойка възпя любовта си в песен Противоречие между синдикатите и държавата за минималната заплата - ето къде се корени Противоречие между синдикатите и държавата за минималната заплата - ето къде се корени Исканото увеличение е с 15.7% и според синдикатите то трябва да се случи Шансът да има правителство след изборите била 50 на 50, важно било кой ще е втори Шансът да има правителство след изборите била 50 на 50, важно било кой ще е втори Доц. Инджов: Най-лесно ще се направи коалиция, ако "Възраждане" са втори Експерт: В момента е невъзможно да купите ново жилище от строителя Експерт: В момента е невъзможно да купите ново жилище от строителя доходи от няколко години насам бележат сериозен ръст, както и има ниски лихвени нива по кредитите, отбелязва Александър Бочев Никога не обличайте тези дрехи в самолет Никога не обличайте тези дрехи в самолет Понякога комфортните дрехи по време на полет могат да ни изиграят лоша шега
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори