×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Продавачки: Работим извънредно, не ни плащат, шефът им контрира: Крадат и въртят любов, имам записи


Продавачки: Работим извънредно, не ни плащат, шефът им контрира: Крадат и въртят любов, имам записи
Хабибе Осман и Стефка Колева (вдясно) застанаха с лицата си, за да се оплачат от работодателите си. Общо пет продавачки сезираха институциите и медиите с конфликта си със собствениците на търговските обекти, в които са работили
02 Октомври 2013, Сряда, 10:58 ч.
Автор: в. "Черноморски фар"

Освен видеото с горещите сцени за възрастни и откраднатите цигари, собственикът обвини момичетата, че са му докарали два акта


Продавачки от магазини за хранителни стоки са въртели любов с гаджетата си в работно време, а пък други са крали от стоката. Това съобщи собственикът на търговските обекти Калин Генов, като заяви, че всичките му твърдения са подплатени с кадри от охранителните камери. Той извади записите, след като 5 от продавачките му обявиха война и го обвиниха, че бави заплати, не плаща осигуровки, кара ги да работят извънредно и уволнява неправомерно.

Освен видеото с горещите сцени за възрастни и откраднатите цигари, собственикът обвини момичетата, че са му докарали два акта от Агенцията по безопасност на храните, защото държали на рафта стоки с изтекъл срок на годност.

Петте продавачки обявиха война на шефовете си по всички възможни фронтове. Те сезираха институциите и медиите с конфликта си със собствениците на търговските обекти, в които са работили. „Ние сме четири беззащитни жени, измамени от фирма „Лъки“ - Бургас ЕООД, „Лъки 2010“ ЕООД, и новооткритата „Нова – Г“ ЕООД, собственост на Станимир Калинов Генов и баща му Калин Генов. Схемата е следната: привличат се млади и зелени, нищо не подозиращи момичета, започва се тежка експлоатация, състояща се в нерегламентирана продължителност на работното време и извънреден труд. Принуждават се работниците да извършват в свободното си време дейност за фирмите, нерегламентирана в длъжностната характеристика и договора. Не се заплащат системно трудовите възнаграждения, не се внасят осигуровки. Освобождават се работници в болничен и майки на деца до 3 г., които са даже под специална закрила“, пишат служителките Милена Николова, Стефка Колева, Емине Хасан и Милка Желязкова. Към тях се присъединява и колежката им Хабибе Осман.

Продавачките са на възраст между 20 и 30 години – уволнени или напуснали. Момичетата застанаха с имената и лицата си и разказаха от първо лице за отношенията им със собствениците на фирмите – Станимир и Калин Генови.

На тези, които не са съгласни с условията и желаят да прекратят трудовите си отношения по взаимно съгласие или по инициатива на работника, се започва укриване на работодателите и отказ да се разписват молби за напускане, оплакаха се продавачките. След това работодателят освобождава работника по чл. 70 – 71 от КТ. „Смисълът на този член е, че работникът не е в състояние и е негоден да си върши работата, което води до много негативи и оставя петно в досието му. След тази част започва висенето и чакането за заплащане на дължими трудови възнаграждения и стартира пак същото укриване от страна на работодателите“, обясни Милена.

Стефка Колева пък показа справка от НОИ, от която се вижда, че за периода декември 2012 г. - август 2013 г., през който е била на трудов договор към „Лъки – Бургас“ ЕООД, няма внесени осигуровки.

Освен неуредиците в трудовите отношения, продавачките били обвинени, че държат на щандовете хранителни продукти с изтекъл срок на годност.

„Тези стоки бяха донесени от собственика от негов друг обект и за тях няма приемо-предавателен протокол, който да съм подписвала. Аз го предупредих за безалкохолната напитка, че е изтекъл срокът, а за брашното – че има червеи в него, но той не пожела да ги махнем от щанда“, заяви Милена Николова.

Всяка една от продавачките е подала жалба в Инспекцията по труда. Според думите им, Калин Генов им казал, че нямат никакви шансове, защото имал силни връзки там.

„Преди да подадем официални и писмени жалби, говорихме с инспектор Енчев, който се държа изключително грубо, арогантно и подигравателно с всяка една от нас. Каза, че ще говори по телефона с Калин Генов и слушайки от другата страна на кабинета му разговора с нашия работодател, не чухме нищо по-различно от приятелски приказки и неподправен циничен смях от страна на Енчев“, оплакаха се момичетата.

Директорът на Областната инспекция по труда Павлин Васков обясни, че проверката се извършва в момента. Не вярвам инспектор Енчев да се е държал грубо, коментира той.

Самият работодател Калин Генов пък обвини продавачките, че крадат и въртят любов на работното си място, за което имал записи от охранителните камери. В момента той пази магазина си в Поморие, тъй като целият персонал е напуснал. Търговският обект в Меден рудник пък бил затворен.


В категории: Бургас


15
Коментара
Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
15
Коментара по темата
15.
atkar
03.10.2013 18:34:17
0
0
Хей Флагман,а вземете вижте защо този мизерник е УВОЛНЕН ДИСПИПЛИНАРНО ОТ ВОЕННИТЕ в Ивайловград И ЗАЩО Е БИЛ НА ВОЕНЕН СЪД?????
14.
pik
03.10.2013 00:15:37
0
4
neka takiva rabotodateli da si polu4at zaslujenoto dano v taq balgariq ima zakoni za nekorektite bravo momi4eta ne se predavaite
13.
pitkoto
02.10.2013 22:00:08
0
3
a znae li se kolko pari dalji na firmite dostav4ici?tozi idiot
12.
ANG
02.10.2013 21:42:11
1
6
Нека Флагман провери колко колективни и соло жалби има в ИТ.Аз лично знам за поне 10 последните три години ,но.....кръсник на брата на калин генов е инспектор от ИТ,нормално е и да парадира и да се хвали с това .Направете собствено разследване Флагман,проследете жалбите срещу тези му фирми в ИТ,Агенцията по храните,вижте и колко дела има/имал с бивши и настоящи фирми това човеченце калин генов,не чакайте само да Ви се оплакват,а търсете !!!!!Само контрацентите му проверете и ще Ви стане ясно на колко хора по колко дължи.Как миличкия той да си плати осигуровките,как да не си продава скъпоценното брашно с червеи....
11.
angel
02.10.2013 21:32:58
0
5
който е пострадал от този мошеник нека да си пусне жалбата в инспекция по труда и да поиска от медиите тела на момичетата, колкото сте повече, толкова по-добре
10.
АНГЕЛЧЕТО
02.10.2013 20:28:16
0
8
Магазина на мошеника е срещу входа на Виктория-Денонощен магазин Лъки(брандиран в зелено) ,а магазина в Поморие е на ул.,,Княз Борис"118 ,квартала малко след спирката на автобусите бившия КООП магазин
Това е 'собственика на фирмичките"- https://www.facebook.com/sgenov?fref=ts
А това е самият БОС-калинчо-малинчо https://www.facebook.com/kalin.genov1?fref=ts
9.
:)))
02.10.2013 18:51:33
0
10
мили момичета не се доверяваите на този мошеник както каза <Шматка> 14 момичета бяха уволнени дисциплинарно..... аз лично бях една от тези четиринадесет момичета
8.
Служител
02.10.2013 15:32:09
0
7
Мисля че трябва да уведомите и НАП. Дано само да не се окаже че и там е със "силни" позиции.
7.
бургазлия
02.10.2013 15:28:25
0
8
къде са сега защитниците на българските магазини и българските работодатели. тези дето реват срещу големите търговски вериги, ей това не могат да си набият в тъпите тикви, че големите спазват кодекса на труда, докато българина все гледа да е тарикат.
6.
Дани
02.10.2013 15:21:36
1
16
Кой му е магазинът на този идиот, поне да спрем да му правим оборот? Браво момичета!
5.
Гост
02.10.2013 15:13:26
0
15
Хора, ако искат да ви уволнят дисциплинарно, това не е лесна процедура за работодателя. Търсете си правата - ако не е спазил процедурата, дисциплинарното уволнение се отменя. Подайте сигнал до Инспекцията по труда. Ако не стане при тях, се консултирайте с адвокат. В съда ще ги осъдите и дисциплинарното уволнение ще бъде отменено. Относно извънредния труд - не се контролира от ИТ, почти никъде не се отчита и плаща, а работодателите масово злоупотребяват, като товарят хората с голям обем работа. Не се съгласявайте да оставате след работа без пари. Или си искайте по-голяма заплата, или подайте жалба в Инспекцията по труда.
4.
Kalel
02.10.2013 12:29:48
4
3
Habibe izkara outfit.
3.
Шматка
02.10.2013 11:49:02
0
25
Аз мога да потвърдя думите на момичетата.Работих за същия собственик като управител и още пазя документация и бумаги.За периода през който работих имаше уволнени дисциплинарно 14 момичета.Схемата му е една и съща винаги.
2.
user
02.10.2013 11:43:34
1
23
Такива работодатели трябва да понесат цялата тежест на законодателството! Пълни изроди! Хора, не се съгласявайте да ви експлоатират такива говеда! Не живеем в 18 век!
1.
Работник
02.10.2013 11:32:19
1
37
Браво на тези момичета - така трябва да се отстояват правата от разни селски тарикати! Хората са уплашени и смачкани, затова разни мекерета се подиграват с тях. Колко нагла и корумпирана трябва да е утрепката от инспекция по труда, за да твърди, че всичко е наред при положение, че целия персонал напуска. Шуробаджанащина и корупция... Между другото повече граждани трябва да си търсят правата в съда - България има кодекс на труда, който дава стабилна (дори в някои случаи прекалена) защита на работника - само така ще се научат селските тарикати да си плащат масрафите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори