×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

НФСБ иска оставката на бургаския кмет заради ремонта на Младежкия дом и пукнатини на СОУ „Кирил и Методий”


НФСБ иска оставката на бургаския кмет заради ремонта на Младежкия дом и пукнатини на СОУ „Кирил и Методий”
Димитър Байрактаров, Валентин Касабов, Валери Симеонов, Георги Дражев, Ангел Божидаров и Християн Митев (отляво надясно) казаха, че остават искането си за оставката на кмета Николов на неговия морал
25 Март 2013, Понеделник, 12:06 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Опозицията атакува Димитър Николов  с обвинения в злоупотреби

Опозиционната партия НФСБ днес поиска публично оставката на кмета на Бургас Димитър Николов с два основни мотива – открити нарушения при ремонта на Младежкия дом и образували се пукнатини в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, което се намира непосредствено до изграждания подземен паркинг в центъра на морския град. От партията днес на пресконференция в хотел „България” обвиниха градоначалника в допускане на злоупотреби и закононарушения. Националистите провели Политически съвет на НФСБ, на който разгледали две основни събития от миналата седмица, които им давали основание да атакуват кмета.

 

 
Ремонтът на Младежкия дом стана поредния повод за напрежение между НФСБ и Община Бургас

Единият повод е пресконференция, дадена миналата седмица в София, на която от органа, следящ за нарушения при усвояването на европейски средства - АФКОС, бяха оповести данни, че Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ разследва част от проект, включващ обновяването на Младежкия дом, Морско Казино и сцена Охлюва. Негов бенефициент е община Бургас, а общата му стойност е над 5 млн. лева. Информацията бе тиражирана от БНТ с уточнението, че ако бъдат доказани нередности с европейските средства, Община Бургас трябва да върне усвоените досега пари и да довърши проекта със собствен финансов ресурс.

Екип на АФКОС е започнал проверка как се изпълнява проекта след сигнал на телевизия СКАТ, която е собственост на съпредседателя на опозиционната партия НФСБ Валери Симеонов, а журналистът, който е подал сигнала е Димитър Байрактаров. Ръководителят на проверяващия екип Борислав Хлебаров каза тогава, че са констатирани нарушения и даде за пример част от старите електрически табла в сградата, които трябвало да бъдат сменени с нови, но били пребоядисани старите Цената за ново елтабло по проекта е 4 000 лева.

Още тогава от Община Бургас заявиха, че възразяват, че АФКОС дава пресконференция и огласява данни преди окончателното приключване на проверката. Освен това на общината не е предоставена никаква документация за констатирани нарушения, нито й е дадена възможност да изложи своята позиция.


Седем пъти НФСБ вкарва в Общинския съвет докладна за спиране строежа на подземния паркинг на площад "Кирил и Методий", вече имало пукнатини и в училището до него

Съдействахме напълно при извършването на проверката и твърдим, че не сме злоупотребили с европейските средства, каза Руска Бояджиева, директор на дирекция „Евроинтеграция“.

„Целият ремонт в Младежки културен център – Бургас е на стойност 1 250 000 лв. , така че няма как Община Бургас да е извършила „измама“ за 5 млн. лв. Той е приключил през ноември 2009 и по тази причина не може да бъде „довършен“ със собствени средства. Проверката на АФКОС не е приключила, в Община Бургас няма постъпил нито предварителен, нито окончателен доклад на агенцията за констатирани нарушения. Дори да има констатации за нередности след приключването на проверката, Община Бургас има право да ги оспорва и аргументите й да бъдат уважени или отхвърлени”, се казваше в официалното становище на Община Бургас.

Проверката на АФКОС даде основание и на НФСБ да подчертае, че има наличие на злоупотреби при извършването на ремонта.

„Два пъти питахме има ли нарушения и от общината ни отговаряха, че няма. Това е умишлена злоупотреба и опит за нейното прикриване. Кметът на Бургас без да мисли излъга Общинския съвет”, заяви съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов.

Другият повод за искането за оставката на Николов е появили се пукнатини по сградата на СОУ „Кирил и Методий”. „Сградите край площад „Св. Св. Кирил и Методий”, където се строи паркинг, се оказаха застрашени – така се случи с храм „Св. Св. Кирил и Методий”, с Филхармонията, а сега и с училището. За нас е недопустимо общинската администрация да се направи, че не съществува проблем. Рискът от срутване е голям, достатъчно е едно не много силно земетресение”, каза Симеонов. ОТ НФСБ са категорични, че ще продължат да внасят в Общинския съвет докладната си записка за спиране на строежа на подземния паркинг, който тече там.

От партията казаха, че ще поставят искането за оставката на Николов и на сесия на местния парламент. „От тук нататък оставаме на морала на кмета да реши как да постъпи”, заключи Валери Симеонов.

Другият съпредседател на НФСБ Валентин Касабов заяви, че на 1 април, когато се отбелязва Деня на шегата, формацията организира протестен митинг в София и Бургас срещу управлението на двата града.


В категории: Политика


27
Коментара по темата
27.
apolitichen
26.03.2013 05:56:24
1
0
Когато се даваше концесията на площада за паркинг, тези клоуни бяха в Общ.съвет и не направиха нищо.Сега, като се прицелиха в депутатските кресла, само повтарят едно и също , защото освен глупости, друго не могат да родят дебилските им глави. А колкото до изборите- опазил ни бог такива , които нямат и ден професионален опит да ни управляват, Освен да кррещат на висок глас, за друго не стават. А пропуснах- стават- да крадат и да смятат хората за дебили. Този кмет може и да не е перфектен, но е по - добре с него, отколкото с тези бояджии , които ходят от партия в партия.А да не забравяме кой ни натресе и Волен - те, а сега се правят на големи патриоти. Аман от такива, които лъжат горките старци, защото други не им вярват.
26.
ГОТВАЧ
25.03.2013 23:24:11
0
1
Видиш ли гейбераст-бой по задника с черпака.
25.
ГОТВАЧ
25.03.2013 23:24:11
0
2
Видиш ли гейбераст-бой по задника с черпака.
24.
момата
25.03.2013 20:06:31
1
3
то всички общтествени поръчки ги прави маи само един и същ....наше момче
23.
t, kolew
25.03.2013 19:54:21
3
2
ВИЕ СТЕ ЛУДИ БЕ,НФСЪЙБЕЙЦИ,ВРЕМЕ Е ДА ВИ ПРИБЕРАТ В ПСИХИАТРИЯТА КУКУРИГОВЦИ--КОЙ ЩЕ ИЗЛЪЖИТЕ НА ИЗБОРИТЕ--ГОЛЕМИ ЛАЙНЯРИ СТЕ .
22.
bsp
25.03.2013 17:45:28
1
3
Dswen groznia kaldaram pg centara Nikolov i kradcite mu nisto drugo ne sa napravili,
21.
Теляк
25.03.2013 15:55:57
2
5
ГЕРБ ако знаят какво ги чака на изборите .... сами ще си купят вазелина!!
20.
sashko
25.03.2013 15:52:48
2
3
gerb poludiaha che momata e kradec. sega shte revat na izborite-naroda gi razbra kolko struvat.
19.
Gerb
25.03.2013 15:38:36
3
5
Az sam ot Gerb i sam pedal kato Momata.Obicham kato kmeta turci da me celuvat maje po ushenceto....zaradi edin tap parking shte padne carkvata,filharmoniata i uchilishteto.
18.
наказател
25.03.2013 15:35:18
3
6
Крайно време е да има накзани за всички тези безобразия които се случват в "най-добрия град за живеене".
Браво на НФСБ! Крайно време беше някой да каже истината, че Кмета е гол!
17.
Lupi
25.03.2013 14:38:11
8
5
Искам да припомня, че Бургас за поредна година е най-добрия град за живеене. Димитър Николов е най-успешния кмет в България, той направи толкова много за този град и да не забравяме, че по времето на Йоан беше мъртъв град. Сега може да се каже, че Бургас е морската столица. Дано ГЕРБ спечелят пак изборите за да може нашия град да се развива все нагоре. БРАВО НА ДИМИТЪР НИКОЛОВ
16.
минко
25.03.2013 14:11:53
6
5
Големи шутове и алабаши са тези от НФСБ.
Бургас е наистина прекрасен град и всичко благодарение на ГЕРБ и Димитър Николов. Спомнете си какво чудо беше по времето на Йоан пияндурника. Ако пък психично болния Касабов или грозника Валери се докопат до града тежко и горко на Бургазлии.
15.
ves
25.03.2013 14:04:55
6
7
Валери Симеонов - един голям смешник-
кара подчинените си да му събират подписи иначе не им дава заплати
Валери глупако-земи си оправи фирмата ,тогава ламти за власт-
14.
ШМАТКИТЕ ОТ НФСБ
25.03.2013 13:43:57
5
5
АЛО ШМАТКИ ОТ Н Ф С Б ЩО НЕ СЕ ЗАСТРЕЛЯТЕ ВЕДНАГА. ТЕЗИ ДЕТОХ ГИ ПИШЕТЕ СЕГА СМЕ ГИ СЛУШАЛИ СЛУШАЛИ И ПИТАМЕ КЪДЕ Е ОБРАЗУВАНОТО ПРОИЗВОДСТВО В ПРОКУРАТУРАТА ЗА СОЧЕНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, А? МАЙ СИ ЧЕШИТЕ ИЗИЦИТЕ, ЗАЩОТО НЯМАТЕ ДРУГО КАКВО ДА НАПРАВИТЕ, ГЕРБ ЩЕ ВИ БИЕ НА ИЗБОРИТЕ КАТО ШКЕМБЕ В ДУВАР, СПРАВКА ПРЕДНИТЕ ИЗБОРИ ДВУБОЙ МЕЖДУ КМЕТА НИКОЛОВ И ЖЯАЛКИЯ СИМЕОНОВ - 75 НА 25
13.
Недоумяващ
25.03.2013 13:40:40
5
4
Аз не знам как нормален човек може да ги подкрепи тези хора. Какво искат всъщност........ Колко дела в съда за клевета да загубят трябва за да им дойде акъла
12.
ЦЪРКВАТА КЕ ПАДНЕ .... А С НЕЯ и МОМАТА КМЕТ.
25.03.2013 13:39:28
6
5
МНОГО ЩЕ ВИ СЕ ИЗКЕФЯ ТЪПИ ГЕРБЕРАСКИ ПОДЛОГИ, КАТО СЕ СРУТИ КАТЕДРАЛНИЯТ ХРАМ св.св.КИРИЛ и МЕТОДИЙ..... ТЕ ТОГАВА КМЕТА НЕ ЗАТВОРА ЩЕ ГО СПАСИ, А РАЗГОВОР ТЕТ А ТЕТ СЪС СВЕТИ ПЕТЪР и ПРИ ДЯДО БОЖИ ДА СИ СЪРБА ТАМ ГРЕХОВЕТЕ, ТОЙ И ЦЯЛАТА МУ ТАЙФА.
11.
Бургазлия
25.03.2013 13:19:46
7
8
Кмета открадна 35милиона от къмпинг Корал а глупавите и бедни гербери го защитават.Прост народ -слаба държава.
10.
oho boho
25.03.2013 13:14:39
5
8
Kmeta krade-gerb reve.
9.
oho boho
25.03.2013 13:14:37
5
5
Kmeta krade-gerb reve.
8.
slatinski
25.03.2013 12:57:00
4
8
Симеонов не подозира, че кмета му е пробил отдавна хората и те работят всъщност за общината. Бесове е на Касабови и винаги "предлаган" от Николов целево за реклама на всички фирми, които опират до общината по една или друга причина. Това е публична тайна и всеки в администрацията си го знае. Същата работа е и с другите около Симеонов. Той е предаден отдавна, ама не знай.
7.
Joro
25.03.2013 12:54:07
5
3
Tova ne e selskata kooperaciq be gospoda ot опозиционната партия НФСБ!!!
Tezi sabrane samo v pensionerskiq klub trqbva da se provejdat!!!
6.
Krasen
25.03.2013 12:50:01
8
5
Dolu НФСБ selqnite da si hodqt na selo!!!
5.
Free citizen
25.03.2013 12:33:19
5
8
Това е несериозно и е ясно, че самото искане за оставка ще влезе в медиите като новина. А те това искат да са в новините, може и с тъпотия, но за тях е важно да са в новините. Най-успешния кмет на България и това са думи на само на бургазлий, но на хора от други градове като дойдат лятото в Бургас. А да не говорим как Варна завиждат на Бургас. И после да кажеш, ние искаме оставката на кмета, а кой да сложим от тях - В. Касабов, А. Божидаров или гуруто Дражев. Несериозно!!!!!!!!
4.
Стамен Иванов
25.03.2013 12:32:02
7
9
Бургас пак беше признат за най-добрия град, а те смешниците оставки искат - хахахахахаахахахахахахахахахах
3.
XXX
25.03.2013 12:30:46
2
8
Оставка на кмета заради "измама с ел. табла за 4000лв" ама наистина ли????
2.
Емил
25.03.2013 12:29:19
8
10
Тези са тотално изпушли наредили се там само тикви и атакуват кмет спечелил изборите с повече от 70 процента подкрепа от гласувалите
1.
Стефан Стоянов
25.03.2013 12:26:24
5
11
Приятелю д-р Саян пак си пуснал питомците си без да са пили хапчета.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг 10 фрази табу по време на кавга, които могат да разрушат една връзка за миг Ето кои са те  Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Кои са знаците, че мъжът ви ви контролира Той определя различни правила за двама ви Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава Акад. Николай Денков, водач на ПП-ДБ: Нашият основен приоритет е България да стане нормална европейска държава ПП-ДБ откри кампанията си за 2 МИР Бургас с ясна регионална програма и отчет за свършеното до момента  Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Kои са най-харесваните зодии - любимците на всички Първият в нашия списък е Лъвът, сияйният лъв на зодиака Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Украинка прати в болница 18-годишно момче, блъсна с Туксона си тротинетката му Младежът също е украински гражданин, с фрактура на лъчевата кост на лявата ръка е Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Рецепта за суши рулца с тофу и в оризова хартия Сервират се със соев сос за потапяне и много добро настроение БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ БСП откри кампанията си в Бургас под мотото „За достойна България в мирна Европа“ Партията призова избирателите да се доверят на опита Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Заради топлото време сафридът остана тук, не тръгна към Босфора, заради това мрежите са пълни Най-хищната риба в Черно море е леферът, той не спира да убива по-малките риби, с които се храни, дори когато се е наситил, реже ги с острите си зъби като с ножица, разказа Димитър Янчев Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Лимон срещу излишни килограми: Защо е полезно да го ядете през нощта Той насърчава дренажа на излишната течност от тялото, помага в борбата с подуването и дава усещане за лекота Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Тази актриса сватосала Алекс Богданска с новото ѝ гадже Сестрата на Мартин Иванов споделила на Ваня Щерева, че той си търси гадже
Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сериозен недостиг на работна ръка в туризма и в Гърция Сезонът започна с около 80 000 свободни работни места Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Стана ясно кой печели "Хелс Китчън" Железни договори на участниците ги карат да пазят мълчание, но... Отнемат книжката за хвърлен фас Отнемат книжката за хвърлен фас Забранено е да спите с колата си Всички го пием, цената му скача драстично заради... Всички го пием, цената му скача драстично заради... Има глобален недостиг Почина легенда в бойните спортове Почина легенда в бойните спортове Роденият през 1963 г. боец е починал в дома си заобиколен от близки Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Северна Македония се отдалечава от ЕС? Присъединява ли се към Сърбия? Европейските политици не разбират голямата опасност която се крие от смяната на посоката на Скопие, коментира проф. Христо Матанов
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори