×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Апелативният прокурор на София подаде оставка
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас затрива атрактивната конна база в Морската градина


Бургас затрива атрактивната конна база в Морската градина
ГЕРБ и НФСБ заедно убиват конната база в Бургас, която приковаваше погледите с ефектни тренировки и състезания, а подобни съоръжения са гордост за големи европейски градове в Швейцария, Германия, Холандия
Тема в развитие
виж още
скрий
30 Януари 2013, Сряда, 18:40 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА Снимка Добромир ДОСКАЧАРОВ

ГЕРБ и НФСБ дружно удариха шамар на спорта в морския град

Бургас е на път да затрие една от атракциите, които има в Морската градина – Конната база, която привлича не само любителите на спорта, но и много жители и гости на града. Двете враждуващи групи в Общинския съвет в Бургас – ГЕРБ и НФСБ на практика  влязоха негласно в съюз като дружно нанесоха удар по съществуването на красивия спорт.

На започналата във вторник сесия на местния парламент, която ще продължи утре, беше предвидено да се разглежда докладна записка от опозиционната НФСБ за преместването на конната база, като основен мотив за искането са миризмата на конските изпражненията. Съветниците от партията изреждат още куп изисквания, които трябвало да има за леглата, боксовете и за родилното отделение на животните.

Докладната предизвика остра реакция от страна на председателя на Клуб по конен спорт "Кан Крум" – Бургас Георги Базотев , който заради добрата си работа заслужи и поста регионален управител на Българската федерация по конен спорт за Южна България. Базотев  имаше намерение да брани съществуването на базата чрез изказване от трибуната на Общинския съвет в утре, когано ще дойде ред за тази докладна, входирана от НФСБ. Това обаче изглеждза напълно безсмислено. Ето защо:

В първия ден на своето заседание във вторник общинските съветници от мнозинството от ГЕРБ, заедно с представителите на подкрепящите ги партии гласуваха изграждането на Океанариум именно в тази част на Морската градина, която официално се води парк Езеро.  117 дка ще бъдат отдадени на концесия за изграждането на увеселителен комплекс, като територията включва и земята, върху която в момента е Конната база. Това  означава тя да се изнесе от там. По време на дебатите стана ясно, че базата ще бъде преместена, но никой от администрацията не спомена къде ще е новия терен, кога ще бъде построена и дали ефектните тренировки на конете няма да останат далеч от погледите на бургазлии.  Никой от Община Бургас до момента не е разговарял с Базотев  за бъдещето.

„Конният спорт в Бургас ще се загуби. Не виждам друг вариант, тъй като  е невъзможно да бъде построенна нова база до пролетта, когато е възможно концесионерът да влезе на терена, където сме сега. Нови съоръжения могат да бъдат построени най-малко за година, а до тогава? Дори все още няма предвиден терен. Прекъсването на една традиция, като конния спорт, означава тя да умре. Това не е машина, която да изключиш, да изчака известно време и после да заработи пак”, възмущава се той. В момента в базата има 28 коня, работят 14 души персонал, назначен от Общината.

„Когато  общинските съветници решават дали в Бургас да има леснодостъпна Конна база, е добре да се погледнат картите на европейските градове, които всички признаваме, че са наш образец и към техния порядък на живот се стремим. От Хелзинки до Верона, през Виена и цяла Швейцария, Германия, Холандия. Дори центърът на Петербург се нарича Манежная плащадь... В този си вид КБ парк Езеро в Бургас, категорично е най-добрата база с общинска или държавна собственост. Тя напълно съответства на международните добри практики, като конструкция, построена е скромно , с по-малко луксозни елементи. Но това само би предпоставило по-масово участие на бургазлии.  Ако се подходи правилно – този спорт няма да ползва общинския бюджет, ще бъде много по-масов и ще бъде изключителна реклама и престиж за Бургас”, смята Базотев.


В категории: Бургас


Флагман.БГ Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек 20/05/2024, Понеделник 15:20 0
Напусна ни емблематична актриса
Напусна ни емблематична актриса 20/05/2024, Понеделник 14:17 0
Флагман.БГ Задължително сложете сода в прането с хавлии Задължително сложете сода в прането с хавлии 20/05/2024, Понеделник 13:20 1
Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
12
Коментара по темата
12.
rrrr
31.01.2013 14:56:45
0
3
Конната база е хубава и е на хубаво място. Не я местете!!! Бургазлии имат нужда от нея!!
11.
vv
31.01.2013 10:09:25
1
4
Живея в Пловдив но винаги ме е кефила Вашата морска градина. И конната база си е точна на място, и е много приятно да гледаш конете. Кенефът /с извинение/ е извън базата в посока морето.
10.
vv
31.01.2013 10:09:24
1
3
Живея в Пловдив но винаги ме е кефила Вашата морска градина. И конната база си е точна на място, и е много приятно да гледаш конете. Кенефът /с извинение/ е извън базата в посока морето.
9.
Scrooge McDuck
31.01.2013 08:51:58
0
4
Okenariuma go sanuvaite, vsichko e dalavera da se dade zemiata na Petya Slavova. Kolkoto dobre se griji za bankata tolkova i shte postroi tova ili shte investira. Okradoha tapite GERBercheta ideite na horata.
8.
BG
31.01.2013 08:25:56
4
1
Общинския съвет са прави.От една страна има спорт,който привлича 10 човека,от друга ще се строи Океанариум,който ще привлича хиляди.Трябва да се спре да мисли само за 0.05 % от хората и да се започне да се мисли за останалите 99.95%.
7.
LIlito
31.01.2013 08:12:08
1
1
Az me semqva danebi da postroqt nqkakvi tuzarski kashti ili kooperazi kakvo shte kajete po vaprosa?
6.
пенчо
31.01.2013 06:04:52
5
2
ебати кефа ще махат кенефа
5.
дафи
30.01.2013 21:07:52
0
6
подкрепям номер 4, защото съм майка на син и като сме се разхождали в Морската с удоволствие се спираме да гледаме конете. Хубаво е да стане и Океанариума, обаче не закривайте базата
4.
Хан Аспарух
30.01.2013 20:49:40
1
10
Конната база в Бургас е на най-подходящото място, както за любителите на спорта така и за самите коне. Изключително е приятно докато се разхождаш из Морската градина да се отбиеш и да наблюдаваш тренировките - много е релаксиращо!!!
3.
някой
30.01.2013 20:18:42
2
6
Конната база е хубава и е на хубаво място. Вярвам, че ще я преместят в близост, за да стане още по-атрактивна, а и ще има повече посетители заради океанариума. Така или иначе до фактическо преместване ще минат поне 3 години - сключване на договор с концесионер и срок от 2 години до започване на смр-та. Има достатъчно време. Базата е общинска и ще бъде преместена за сметка на концесионера.
2.
?
30.01.2013 20:15:50
4
4
За рекетьоритеот ГЕРБ е ясно, че затриват всичко,което не им се отчита. Но защо НФСБ? И те ли са вече в рекетьорската игра на ГЕРБ?
1.
XXX
30.01.2013 19:08:30
14
3
Драскачаров, разкарай се. Миризливата конна база, която ползват единици въобще не трябваше да бъде там и на никой няма липсва. Осмърдяха целия плаж на конски ***а.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища  Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Ето какво показват различните данни за бизнес климата у нас Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Инициативата е на сдружението на младите лекари  Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" НАП пусна на търг нови предложения на автомобили иззети от пияни и дрогирани водачи Напусна ни емблематична актриса Напусна ни емблематична актриса Носителка е на десетки награди и отличия от национални и международни фестивали Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора На място е изпратен екип на „Пътна полиция“, който е установил, че лек автомобил „Фолксваген“ е катастрофирал и починалият е неговият водач Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг В решението се казва, че в хода на делото са констатирани множество нарушения на правилата за провеждане на избори за кмет Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Българската асоциация за туризъм с писмо до президента и премиера за спешно решение на проблема с издаването на работни визи Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни В повечето от общините в България заетостта е под или около 50%, става ясно от доклада
4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори