×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Bild: Западът заплашил да остави Украйна без ракети "Пейтриът" след атака по цел в Русия
  • Олимпийският рекордьор в овчарския скок Тиаго Браз отпадна за игрите в Париж това лято заради допинг
  • Времето днес, прогноза за сряда, 29 май: Отново краткотрайни валежи с гръмотевици
  • Гари Конил беше назначен за нов премиер на Хаити вчера
  • Русия вдига данъците на богатите
  • Ремонт променя движението по АМ "Струма"
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Осъждането на българи превърнато в доходен бизнес в Гърция


Осъждането на българи превърнато в доходен бизнес в Гърция
Журналистът от Бесове.бг Веселин Василев и сестрата на осъдения Светлин Георгиев - Теменужка бяха гости на Люба Кулезич в TV7, където продължи темата за нашите сънародници в затвора в Гърция
07 Октомври 2012, Неделя, 10:54 ч.
Автор: Бесове.бг

От Външно министерство съветват близките на българските арестанти да си наемат адвокат, нямали фонд да им помогнат с плащането

Делото срещу брат ми, който е осъден в Гърция по обвинение за трафик на хора, беше пълен фарс. Присъдата беше написана предварително, просто процесът трябваше да се състои. Никой никого не изслушваше в залаата. Публична тайна в Гърция е, че страната получава от Европа по 86 евро на ден и затова от 14 хиляди затворници едва 3 хиляди са местни хора”, каза Теменужка Георгиева – сестра на осъдения на 25 години лишаване от свобода Светлин Георгиев  - Теменужка.  Тя беше гост в предаването Насреща с Люба Кулезич по ТВ7, заедно с журналиста от Бесове.бг  Веселин Василев, който пръв описа драматичните преживявания на нашите сънародници в южната ни съседка, а поредицата му материали по темата намериха отзвук в национален ефир.

Четирима българи - Анатоли Петров , Борислав Борисов от Враца, Светлин Георгиев от Силистра и Константин Костов от Берковица лежат в пандиза в Гърция. Борислав, Светлин и Анатоли получават по 25 години затвор и по 120 000 евро глоба, а  Константин – „само“ 10. Борислав и Светлин са признати за виновни, че на 28 октомври 2009 година качили в автомобилите си общо 9 иракчани, за да ги закарат от забутаното село Кавили до Солун.

„Анатоли е осъден само въз основа на косвени доказателства. Случаят е разследан в продължение на 1 година от гръцките ласти, необяснимо е защо не са събрани доказателства. Не трябва да изоставаме тези хора, това беше и целта ми, когато разказах случая”, каза журналистът Веселин Василев.

Сестрата на единия подсъдим – Теменужка разказа, че 48-годишният й брат е работил в сферата на строителството и от години живеел в София. Отишъл в Гърция, за да се срещне с 24-годишната си дъщеря от предходен брак, която живеела в Атина. Нямал обаче нужните пари и приел предложението на един човек, който му предложил да му плати разходите, ако закара негови близки от едно село до друго.”Светлин просто е извършил услуга”, каза Теменужка.

Говорителя на българското външно министрество Весела Чернева заяви пред  TV7, че ведомството не е инстанция, която определя вината. „Ние трябва да помогнем на наши граждани, на които са им нарушени правата. В случая става дума за сериозно обинение. Българският консул е бил на място по време на гледането на делото, посещавал е българите в затвора. Предоставен им е бил списък с адвокати, но подсъдимите не са успели да си платят за техните услуги. Външно министерство няма фонд, от който да наеме адвокат за своя сметка. Обжалването на присъдите е насроено за 2014 г, защото гръцката съдебна система е натоварена и трябва толкова време. Нашите консулски служители се опитват да ускорят този процес.”, каза Чернева.

Според Теменужка Георгиева обаче осъдените българи са имали адвокати по време на делото на първа инстанция. „На нас това ни струваше 3 хил. лева, а моята заплата е 500 лв.”, каза жената.


В категории: Темида


2
Коментара
Флагман.БГ Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит 29/05/2024, Сряда 12:00 1
2
Коментара по темата
2.
rumen
16.10.2012 22:44:56
0
1
Ok,da kajem ,che sa vinovni,no v nikakyv sluchai ne moga da se syglasq s tezi prisydi,tova e ravnosilno na "dojivotni"prisydi,tova e prosto super smesho,nqma droga,nqma iznasilvani,nqma poboi,nqma ubiistvo-unikalna prostotiq i glavniq vinovnike BG,vynshno ministerstvo,bul. konsul v GR,hora taka e... nikoi ne te zashtitava v chujbina,a GR si pylnqt haznata s nashite zatvornici, i ne samo!A proverete za podobno obvinenie na kolko sa osydeni gyrcite v bulgaria
1.
optimist
07.10.2012 22:37:00
1
0
az ne viarvam na NA6ITE MANGALI I TRAFIKANTI.
p.s. GARCITE sa o6te po-golemi bokluci.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази риалити звезда се метна на Азис в луксозен майбах Тази риалити звезда се метна на Азис в луксозен майбах Двамата явно са били близки приятели, защото костинбродският славей въобще не се притеснява да гушка русата напаст Тя е новият шеф на новините на Нова ТВ Тя е новият шеф на новините на Нова ТВ Марта Евтимова е утвърден професионалист с над 20-годишен богат телевизионен опит Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Може ли да я познаете, тази певица не прилича на себе си Жана Бергендорф е значително променена  Мая Манолова в Бургас: Искаме разпускане на Комисията за защита на потребителите и наказания срещу спекулата Мая Манолова в Бургас: Искаме разпускане на Комисията за защита на потребителите и наказания срещу спекулата В държава със слаби и превзети институции, като нашата, трябва да имаме коректни механизми срещу безумното вдигане на цените покрай влизането ни в еврото, категорична е тя Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Запомнете тези 4 дати през юни, може да преобърнат живота ви Астролозите казват, че през тези пет дни не бива да рискуваме, защото планетите ще са в дисхармония Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Дори когато връстниците й броят до 12, тази бургаска хубавица мисли само за футбол Йоана завърши гимназията за романски езици "Георги Стойков Раковски“ в Бургас Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма Възражда ли се фотографията в Бургас? НХА открива нова магистърска програма В рамките на 3 семестъра студентите ще научат историята на класическата и модерната фотография и как тя може да е част от съвременното изобразително изкуство Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Известна актриса не обича скъпите шопинг дестинации, пазарува от битака Това е най-прекрасното място да намериш интересни образи, да поговориш с хората, да разгледаш, разказва звездата от "Братя"  Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Тя е звезда, но отиде на бала си с рокля за 300 лева и обвуки за 100 лева Гледах да се съобразявам от гледна точка на това, че толкова хора по света нямат това, което имаме ние, споделя скромно шампионката Мария-Габриела Миличевич Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Обичайно? Разходка на кучета прерасна в юмручна схватка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) Агресивният въпрос „К’во прайш с тия големи кучета в парка, бе?!” е последван директно от удар
Тя пострада при ски в Банско, даваха й минимален шанс да оцелее, но... Тя пострада при ски в Банско, даваха й минимален шанс да оцелее, но... 23-годишната Оливия Корбиер получи мозъчен кръвоизлив, увреждане на белите дробове, счупен таз, нос и три фрактури на прешлена, когато падна от 5 близо в пропаст в Банско през март Какво се случва днес със синът на Ламбо Какво се случва днес със синът на Ламбо Днес младото момче вече е пораснал мъж, който определено има с какво да се похвали Защо милиони деца са изложени на риск Защо милиони деца са изложени на риск Епидемията продължава Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Той е едва на 33 години, а вече е един от най-младите професори в България Работи по различни проекти на Русенския университет, включително и международни Почина българският Брад Пит Почина българският Брад Пит Последните му проекти включваха участия във видеоклипове на Галена, Азис и Лидия, а наскоро като лекар в сериала "Съни Бийч" по bTV Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Той участва в социален експеримент и три години получава по 1800 евро без да работи Бившият парамедик споделя, че не е станал по-щастлив, а по-мързелив  Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Сочни джуки и уголемен бюст – хит сред подаръците за тазгодишните абитуриентки Тенденцията от миналото да се залага на големи обеми и натрапващи се устни вече я няма След участието си в Капките тя замина за Африка След участието си в Капките тя замина за Африка Моделката и гаджето вършеят в Тунис Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Мощна експлозия край Белгород, а Джон Кърби обяви, че забраната за удари по Русия с US оръжия остава Трябва да позволим на Киев да стреля по военни цели на руска територия, от която те нанасят по Украйна, каза пък Макрон Транспортен хаос в центъра на София Транспортен хаос в центъра на София Многото и различни знаци объркват шофьорите, които неволно влизат в насрещното, и предизвикват опасни ситуации
Владимир Путин към страните от НАТО Владимир Путин към страните от НАТО Трябва да сте наясно с какво си играете! Виц на деня Виц на деня - Скъпа, взех детето от детската градина.
- Браво, и... как ще го кръстим, защото нашето вече ходи на училище?
Виц на деня Виц на деня Блондинка в автосервиз.
Монтьорът и казва:
- Имате късо съединение.
- Е хубаво де, що не го удължите тогава....
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Никога не се задоволявай с това, което могат и другите!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори