×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гръцки затвор смаза невинен 39-годишен българин и го превърна в старец


Гръцки затвор смаза невинен 39-годишен българин и го превърна в старец
От мъж-канара, какъвто го виждате на снимката, брат ми Анатоли сега прилича на старец, разказва потресена сестра му Селма
22 Август 2012, Сряда, 09:55 ч.
Автор: Веселин ВАСИЛЕВ

Брат ми се нуждае от операция, от огромния стрес зъбите му изпопадаха, разказва Селма Петрова

Брат ми Анатоли Петров рухна психически. Той е абсолютно невинен и след присъдата от 25 години затвор и 120 000 евро глоба, която получи в Гърция, здравето му се влошава с всеки изминал ден. Затвориха го на 39 години, беше мъж-канара, а сега изглежда като 70-годишен старец, разказва през сълзи сестрата на Анатоли – Селма Петрова от Костинброд.

Както Besove.bg писа, таксиметровият шофьор от София Анатоли Петров е един от тримата българи, които на 18 октомври 2010 година бяха осъдени най-тежко от Апелативния съд в град Комотини за „трафик на хора“. В случая думата „трафик“ е меко казано пресилена, защото става дума за девет иракчани, които другите двама българи – Борислав Борисов от Враца и Светлин Георгиев от Силистра – трябвало да превозят с автомобилите си от гръцкото село Кавили до автогарата на Солун. Те заедно с иракчаните са арестувани на 28 октомври 2009 година, около 18 часа, след като са изминали само около 20 -30 км. от мястото на срещата. Анатоли, който е таксиметров шофьор, е задържан заедно със спътника си – Константин Костов от Берковица - половин час по-късно на граничен пункт Орменио, докато се опитва да се прибере в България.

Пред съда иракчаните категорично отричат да са виждали трета българска кола, Борислав и Светлин също твърдят, че нямат никаква връзка с Анатоли. Единствената им среща с него е на злополучния 28 октомври, на гръцка бензиностанция, където те го видели случайно и го помолили да им покаже на GPS-а в таксито къде се намира село Кавили. Анатоли им показал пътя и се разделили. Самият той същия ден пътувал към Кавала. Бил нает от Константин Костов и се движел с включен таксиметров апарат.

Въпреки това Анатоли е обявен от гръцкото обвинение за организатор на групата, който уж карал на 100 метра пред другите две български коли като предупредител. Той трябвало да следи за полицейски патрули по пътя до Солун и да предупреждава двете коли с иракчаните. Дори като теза това е смехотворно, защото един „предупредител“ трябва да се движи не на метри, а на километри пред останалите, за да има време да им подаде сигнал, а те да могат да реагират.

На делото адвокатът му настоява да се вземат под внимание показанията на иракчаните, да се направи следствен експеримент дали с „Шевролет Авео“, какъвто кара Анатоли, може да се стигне за половин час от мястото на задържането на българските коли до границата, където е спрян Анатоли. „Разберете, състезател от Формула 1 не може да стигне толкова бързо“, настоява защитата. Съдът обаче не приема доводите й.

„Половин година брат ми стоеше затворен в гръцки арест, без да знае в какво изобщо го обвиняват. Настоявал е за среща с консула, за адвокат, който знае български език, изрично е поискал на разпитите да даде показанията си писмено. Гръцкият следовател обаче ги скъсал и написал в протокола за разпит, че брат ми не иска да говори. Представяте ли си за каква манипулация става въпрос“, недоумява сестрата на осъдения българин. Анатоли веднъж й казал:„Ако изобщо има виновен, това е GPS-ът на колата ми. Да си го арестуват и да го съдят!“

От огромното нервно напрежение се е обострило хронично стомашно заболяване на Анатоли и той се нуждае от операция. Дотогава трябва да спазва диета и да приема основно варена храна – картофи, ориз, месо. Никой обаче не се съобразява с това. Той има и сериозни проблеми със зъбите, но за лечението на всеки един го карали да плати по 300 евро. „Брат ми няма откъде да вземе тези пари, той не е там на заплата“, казва Селма, изумена от нечовешкото отношение на гърците към невинните българи.

Присъдата на Анатоли не е окончателна и подлежи на обжалване. То обаче е насрочено за 19.06.2014 година и българинът, който е задържан през 2009-а, ще трябва 5 години да чака зад решетките своето евентуално оневиняване. Но токова е правосъдието в съседна Гърция – осъждат те без доказателства и чакаш 5 години до следващата инстанция.


В категории: Лична драма


Флагман.БГ Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек 20/05/2024, Понеделник 15:20 1
8
Коментара по темата
8.
Goatribe
21.07.2013 19:18:42
0
1
Az imah ,4estta da posedq v gracki zatvor 1godina i polovina....Nevinen!!!!vzeh kola na stop sled Promahona granicata ,mom4e ot Sofiq sprq i me ka4i sled 20 km ili pove4e okolo Seres policiqta sprq kolata fORD ORION 86 MODEL i VSI4KO ZAPO4NA....STOEH BEZ SAD I DELO GODINA I POLOVINA.
7.
Юлиян
05.09.2012 06:15:38
1
3
КОЛЕЕЕЕВ, дано да не ти дава господ да доказваш невинност НЯКОГА.
6.
Колев
04.09.2012 10:59:28
6
0
Защо се правите на глупави. Разбира се че виновен и хората са го доказали.
5.
Nqma Znachenie
23.08.2012 09:15:49
0
11
Neka blizkite mu da proverqt dali ima sporazumenie za razmqna na zatvornici mejdu dvete strani za da moje choveka da bude premesten v Bulgarski Zatvor!Bude li premesten v Bulgaria suotvetniq lishen ot svoboda minava priravnenie na prisudata si v Bulgarski Sud kadeto gledat deloto mu po nasheto zakonodatelstvo!Edinstvenoto koeto moga da pojelaq na Blizkite mu i na nego e kusmet!
4.
ceco
23.08.2012 03:21:27
0
11
kade e toiaq glupak van6nia minister?
3.
gost
22.08.2012 15:01:55
1
17
Навсякъде по света съдят българите както им падне-дават се най-тежки присъди,пращат се в най-тежките затвори.Пишат си червени точки на наш гръб.Няма кой да се застъпи за тях.Посолствата и консулствата са глухи,важното е да си взимат парите и нищо не ги интересува.
2.
ba ba
22.08.2012 12:39:00
1
11
ami nqma gi 4akat ob6estvoto da se nadigne i togava bateti boiko da izleze i da kaje 4e e re6il vaprosa ama kak da mu se obqsni 4e ve4e nikoi ne vqrva v negoviq piar
1.
един
22.08.2012 10:18:17
1
20
къде са българските институции да се самосезират да проверят случая
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
След смъртта на 17-годишен тийнейджър в Кумлука, разбиха лаборатория за друсан чай След смъртта на 17-годишен тийнейджър в Кумлука, разбиха лаборатория за друсан чай В двуетажния палат на Садулата ченгетата намериха голямо количество обработена и необработена дизайнерска дрога, която е била предназначена за пазара РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас РУ на МОН разпореди проверка заради техническия проблем на матурата по английски език в Бургас Уведомено е и Министерството на образованието и науката Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Апелативният прокурор на София подаде оставка - свързван е с групата на Мартин Божанов-Нотариуса Той ще напусне не само поста си, но и съдебната система Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Ценни находки излязоха от разкопките за бъдещата автогара в Созопол Разкрит е цял манастирски комплекс от 11-и век  Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Равен ли е един детски живот на 45 000 евро? За 15-годишната Нати уравнението е вярно Малката Нати има нужда от спешна операция, за да живее Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди Детската театрална студия при НЧ “Яна Лъскова” – Несебър спечели най-големите награди  Театралните постановки се оценяваха от компетентно жури Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища  Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Ето какво показват различните данни за бизнес климата у нас Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Инициативата е на сдружението на младите лекари 
Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори