×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Апелативният прокурор на София подаде оставка
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След употреба на „Ранитидин” 22-годишният Марио стана наркоман зад волана


След употреба на „Ранитидин” 22-годишният Марио стана наркоман зад волана
Марио твърди, че не е вземал наркотици. Пробите от лаборатория „Лина” са доказали това. А дрегерът на полицаите реагира на лекарство за стомах Ранитидин
Тема в развитие
виж още
скрий
13 Август 2012, Понеделник, 14:09 ч.
Автор: Женя АТАНАСОВА Снимки автора

Трети месец не вземат проба от урината на младежа, момчето изпада в отчаяние

„Честито Марио, ти си наркоман!” С тези думи, изречени от  бургаски полицай започва адът на 22-годишния Марио Дончев от Бургас, който е шофьор. Три месеца младежът води битка с полицаи, дознатели за да изчисти името си и върне изрядното си досие, но безславно. Ето и историята му разказана пред Бесове.бг и описана в жалбите му до директора на РДВР Бургас Милен Димитров и до Директора на МВР – София, отдел „Инспекторат”:

На 2 юни около 2 часа Марио е спрян от полицаи от Първо РПУ за проверка по бургаската улица „Гладстон”, управлявал личния си автомобил „Фолксваген Голф”. Младежът се движил с приятеля си Иван, пътували към дома му на ул. „Иван Шишман”. Марио спрял колата и подал документите на полицая, който изненадващо го попитал „Как е майка ти?”, разказа в редакцията на Бесове.бг момчето. Униформеният прибрал документите, тръгнал към служебната кола, където го чакали други трима и започнали да си говорят нещо. След това единият от тях се приближил към Голф-а, започнал да го осветява с фенерче. Тогава той попитал Марио дали е пил алкохол. Младежът казал „Не”. Полицаят продължил с въпросите, в един момент го попитал дали е вземал наркотици.

„Ядосах се, на майтап му казах, че съм изпушил две треви”, разказва момчето, което съжалява за крайно глупавия си отговор в момент на гняв, че го държат толкова време в 2 часа през нощта.

Този майтап обаче му струва наистина солено. Безмълвно полицаят се върнал при колегите си. Минали 40 минути в чакане. Марио се приближил до тях за да ги попита какво става.

„Те започнаха да се заяждат, казаха ми, че им е писнало да се занимават с наркомани, че изглеждам „изпаткан”, каза още Марио.

Завели го в КАТ. Марио дал проба за алкохол. Била отрицателна. Марио застанал пред дрегера за наркотици. Според младежа служителят от КАТ се казва Румен Влахов, а присъстващия полицай от Първо РПУ Пенчо Трендафилов. Катаджията  му извадил някакво пакетче, скъсал и му подал съдържанието. Било къса, прозрачна тръбичка. Казал му:”Вкарай я в устата си и започни да я движиш напред, назад, нагоре, надолу, докато тампончето вътре стане синьо.”

След като посиняло тампончето, служителят го пъхнал в някаква касетка и го поставил в машината. Изведнъж, според думите на Марио, машината започнала да писука. Служителят му казал, че нещо е станало с машината и е нужна втора проба. Марио започнал процедурата отначало. След 1-2 минути полицаят от Първо РПУ му казал „май ти е пресъхнала устичката, дай пробата и отиди в тоалетната”. Взел му от ръката пробата и момчето тръгнало към тоалетната. Машината пак започнала да писка. Марио се върнал от тоалетна, а резултатите от пробата му били "изготвени" без да присъства и той. Попитал попитал какво става, а единият служител  му казал: „Честито, Марио, ти си вече наркоман”.

Според думите на младежа полицаят скочил и му се троснал с думите: „ти кой лъжеш бе, като те изхакам в главата” и замахнал с юмрук. Марио ги помолил за още една проба, не бил вземал наркотици, искал да си я заплати, но му отказали. Момчето искало до даде проба от урина в болницата. Те му казали, че трябва кръв и урина. Марио от дете имал фобия от точене на кръв от вената, дори бил колабирал при такава интервенция. Помолил ги при положение, че дрегерът за алкохол показал отрицателна проба, да му вземат само проба от урината за наркотици. Отказали му. Накарали го да подпише документ, че отказва да даде кръв и урина. Казали му, че така е по закон и той се подписал.

 

Бащата на Марио - Белин Матев в показва купищата молби, с които заливат полиция и съд. Искат тройна експертиза за сина си, искат младежът да бъде подложен на детектор на лъжата докато трае досъдебното производство. Досега исковете им са отхвърлени.



Марио страда от полипи на синусите, има и гастрит, за което има медицински диагнози. Приемал лекарство за стомашни болки - „Ранитидин”. Той им казал за това, но във въпросната вечер в документите било писано, че е здрав и не приема никакви лекарства. Задържали го за 24 часа.

Така започва досъдебното производство срещу Марио Дончев.Следват купища жалби от родителите му, разпити на приятелите му.

Родителите на младежа Христина Дончева и Белин Матев, настояват за тройна експертиза, молбата им обаче не е удовлетворена. Те са категорични, че детето им ще се подложи на детектор на лъжата, за да установят в съда истинността на думите му. Три дена след случката те са направили изследвания на сина си в частната лаборатория „Лина”, резултатите за наличието на наркотици в урината му са отрицателни. Тези резултати обаче не се приемат от полицията, тъй като са в частна клиника.

На 6 юни Марио Дончев е привлечен като обвиняем, че е управлявал автомобил с наличието на метамфетамин в кръвта си. Все още обаче досъдебното производство не е приключило. Дознател по случая е Иво Ханджиев.

„Времето лети, ще минат 6 месеца, тогава ако съдът изисква нови проби, няма да бъдат реални. Наркотиците остават 6 месеца в кръвта и урината, затова молихме сега да бъде назначена експертиза за да се разбере, че Марио не е вземал наркотици. Искаме да изчистим името му, защото той не е наркоман!”, жалва се бащата Белин Матев.

Първоначалните две проби на Марио Дончев в КАТ са направени с „Дрегер Drug Test 5000” с фабричен номер – 0005.

Бесове.бг се сдоби с характеристиките на тази машина.  Там ясно има указание, че всички проби трябва да се вземат с ръкавици. Марио твърди, че въпросната нощ полицаят  не е ползвал такива докато е обработвал слюнката му. Самата машина реагира на много лекарства, които вземаме през ежедневието си като болкоуспокояващи и ги отчита като дрога.

Така че бъдете внимателни преди да се качите на автомобила си, защото като нищо могат да ви изкарат наркомани.

За наличие на метамфетамини може да даде положителни резултати при вземането на хапове: Ефедрин /за спортистите/, Ранитидин / за хората с гастрит и язва/ и други. /вижте документа по долу/:

 



В категории: Разследване


Флагман.БГ Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек 20/05/2024, Понеделник 15:20 1
Напусна ни емблематична актриса
Напусна ни емблематична актриса 20/05/2024, Понеделник 14:17 0
Флагман.БГ Задължително сложете сода в прането с хавлии Задължително сложете сода в прането с хавлии 20/05/2024, Понеделник 13:20 1
Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
България Всички новини
Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №3 отнася невиждан хейт заради постъпката си на финала Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища  Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Ето какво показват различните данни за бизнес климата у нас Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Инициативата е на сдружението на младите лекари  Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" НАП пусна на търг нови предложения на автомобили иззети от пияни и дрогирани водачи Напусна ни емблематична актриса Напусна ни емблематична актриса Носителка е на десетки награди и отличия от национални и международни фестивали Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора На място е изпратен екип на „Пътна полиция“, който е установил, че лек автомобил „Фолксваген“ е катастрофирал и починалият е неговият водач Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг В решението се казва, че в хода на делото са констатирани множество нарушения на правилата за провеждане на избори за кмет Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Българската асоциация за туризъм с писмо до президента и премиера за спешно решение на проблема с издаването на работни визи Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици
4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори