×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пребитият с метални тръби: Събудих се след 8 дни кома и не знаех кои са родителите ми!


Пребитият с метални тръби: Събудих се след 8 дни кома и не знаех кои са родителите ми!
21-годишният Манол Марков се съгласи да покаже белега си от тежките операции на черепа. Студентът беше зверски пребит през март м. г.
29 Април 2012, Неделя, 08:15 ч.
Източник: Интервю на Орлин Филиповски, в. ШОУ

Заради биячите си съм с пластина на главата, без едно тъпанче и вестибуларен апарат

21-годишният Манол Марков е един от тримата студенти от Военноморското училище във Варна, които на 20 март миналата година бяха зверски пребити.  Бургазлията и неговите приятели Георги Иванов и Михаил Михалев бяха нападнати от двама бабаити, които буквално ги размазаха от бой, налагайки ги с метални тръби. Баталната сцена се разиграла около 1.30 часа, след като младежите хапнали по един сандвич на Червения площад и отишли в близката градинка да изпушат по цигара. Тогава две мутри спрели до тях с колата си, изскочили от нея и започнали да млатят Манол, Георги и Михаил, след което отпрашили с мръсна газ, оставяйки зад себе си тримата студенти да лежат в безсъзнание в река от кръв. Първи се свестил Георги, който се обадил на полицията. На дошлите на място ченгета казал номера на мерцедеса на екзекуторите си - 9009. Михаил потвърдил казаното от приятеля си. Единствено Манол не можал да каже нищо, защото бил в кома – със строшен череп. По „горещите следи” криминалистите тогава задържаха Антон Истатков и Васил Петров, които миналата седмица бяха изправени пред съда за бруталното меле. Те отговарят пред закона за опит за убийство на Манол и нанасяне на телесни повреди на другите две момчета. 

“Екшънгероят” Васил е син на собственик на баровско заведение в морската столица, а Антон стана известен, след като преби брутално свой съученик. Пред съда двамата не се признават за виновни, което не е никак изненадващо. “Мистериозно” обаче две от жертвите им - Георги и Михаил - получиха „амнезия” за това кой ги е пребил, въпреки дадените показания в хода на разследването. “Последният оцелял” - Манол Марков, се съгласи да разкаже единствено пред „ШОУ” за целия ад, през който е преминал:

- Маноле, едва „прескочи трапа”, след като преди година ви пребиха с двама твои състуденти. Разкажи какво се случаи в онази нощ?

- Бяхме излезли от квартирата във Варна и отидохме да хапнем в района на Червения площад, където има дюнери. Към 1.30 часа вече бяхме на една от будките. „Кочовете”, които впоследствие ни нападнаха, стояха там и започнаха да ни гледат лошо. Търсеха си мишена...

Постояхме 10-15 минути, набързо си изядохме сандвичите. Като си тръгнахме, запалихме по една цигара в градинката на Червения площад. По едно време колата им спря до нас. От нея изскочиха момчетата. Без приказки, без нищо, ни нападнаха. Първият, който го отнесе беше Мишо. Жоро беше следващият, към когото се насочиха и започнаха да налагат. След това само си спомням, че ми се нахвърлиха на мен. Удряха ме с метална тръба с някакви неща по нея. Аз само дадох назад, закрих лицето си с ръце. И това е... Доколкото ми е известно, съм бил в кома 7 или 8 дни. Докторите са казали, че много съм викал, като съм се събудил.

- Какви бяха нараняванията ти след побоя?

- Получил съм тежка черепно-мозъчна травма. Българският и английският език ми ги нямаше изобщо!

Много добре знаех какво трябваше да кажа, но не можех. Аз даже баща си в началото не помнех кой е! Не знаех името му! Родителите ми ги знаех като картини кои са, но имената им - не. Трябваха ми седмица-две, за да се сетя. Какво да ти кажа... Щом на домата съм казвал: „онова кафявото нещо”, сам си направи изводите. Започнах за всичко да се уча наново. Вървенето беше що-годе добре. Малко се клатех, де, защото ми го няма единия вестибуларен апарат. Тъпанчето на лявото ми ухо също го няма.

- Значи са те направили инвалид?!

- Много силна дума... Не ми е приятна и не искам да се чувствам така. Още продължавам да се възстановявам. Нямам нищо общо с това, което бях преди. Уча се на всичко, и то по бавния начин. Разговорът ми е най-труден. Иначе всичките ми стари спомени се върнаха. Но тялото още не съм го научил на всичко. Като тръгна да се въртя наляво-надясно, и се замайвам...

- Колко операции претърпя след побоя?

- Не знам точно – 3 или 4. Но не бяха само на главата. Лявата ми ръка беше цялата в гипс. Имах и пирони в пръста, тъй като беше строшен. Сложиха ми един „спойлер” в главата, за да могат да закрият дупката.

- Под спойлер имаш предвид метална пластина, предполагам?

- Да.  Липсваха парчета от черепа ми от лявата страна, в диаметър 6–7 сантиметра. Всички тези парчета са били влезли в мозъка ми.

- Като се събуди от комата, беше ли наясно какво се е случило?

- Ами аз като се събудих, си мислех, че сме се блъснали с кола. Може би чак месец и половина, след като излязох от болницата, отидох с родителите ми в квартирата. Там бяха Жоро и Мишо. Видях и някаква статия за момчета, които са били нападнати. Прочетох я няколко пъти, докато хвана за какво може да става въпрос. На мен до тогава никой не ми каза какво става. А аз и не питах. Не за друго, ами просто, защото не можех да питам. Около два месеца след това попитах Мишо какво е станало и той ми разказа.

- Ти разпозна ли двамата подсъдими за побоя?

- Да, през декември. Знам, че до септември месец Жоро и Мишо са ги викали няколко пъти да дават показания. И тогава те са дали реални – точно както се е случило всичко. И това е няколко пъти!

- Добре, защо приятелите ти са се отказали от показанията си, дадени в полицията?

- Малко варианти има - или са се уплашили, или са се уплашили и са взели пари...

Към края на януари, в даскалото (б. а. Висшето Военноморско училище „Никола Й. Вапцаров”) стоях в съседство с колеги, които водеха разговор, който чух случайно. Мисля, че беше за Мишо... Взел е пари и - дотам! Адвокатът му бил казал: „Вземи ги тези пари, защото така и така тези момчета ще ги пуснат”. Но дали това е така, не мога да го твърдя... И Мишо, а и Жоро, защото те бяха с един адвокат, който вече го няма по делото, влязоха в съда без адвокат. Отказаха се да имат претенции.

- Мислиш ли, че са ги притискали?

- Не знам дали са, но явно така е станало. Ако са ги притискали тях, е твърде възможно и мен да започнат да притискат. Има го и този вариант. Но и да тръгнат да ме притискат - да го правят колкото си искат -  аз няма да се откажа!  Аз искам само едно – да има справедливост. Защото онези момчета наистина се опитаха да ме убият! При това, без да сме ги провокирали по никакъв начин.

- Антон и Васил отричат изобщо да са били на мястото на побоя...

- Хе-хе! Има записи от камери, които показват обратното.

- Какви са ти взаимоотношенията с Мишо и Жоро сега?

- Те бягат от мен, защото са гузни...


В категории: Крими


8
Коментара по темата
8.
Edin chovek
10.04.2013 16:23:33
0
1
Tozi Vasil Petrov ..bashta mu e bogat zurnen boss ,koi da go spre ,za milioni nqma zakoni ,za kokosh4ici nqma pro6ka.Edno prosto i poburkano mom4e.Trqbvalo e da go vkarat v zatvora za dulgo vreme.No sled kato tati plashta,nqma problemi.Kara skupi koli ,bie se i se mu4i da razdava pravosudie,ama negovo si!!!
7.
коментар
01.05.2012 06:56:50
0
12
като полицията си затваря очите да взима един пистолет и да ги гърми като кучета. То се видяло че закони няма и никой не спазва в тая окаяня дупка Българска
6.
гузни
01.05.2012 06:34:43
0
1
то и полицаите са взели пари тука май??
5.
titi
29.04.2012 20:33:40
0
2
malko sa prekalili tez mom4eta s hapa sega eftnite steroidi 6i im sa varja debelooooo..........
4.
дан
29.04.2012 15:34:10
0
17
варненската селяния пак си е казала думата...тези смотани гагаузи все още живеят в първобитно общинския строй...то си личи и по града, няма ги комунистите да ги лансират и града се разпада
3.
za haha
29.04.2012 13:39:04
4
9
Ей, селянин ! Ти вярно си от Бургас , ама от ония Бургас селския !!!! Само глупости пишеш , по-добре се самоубий, за да не мъчиш останалия свят с глупостите си !!!
2.
haha
29.04.2012 12:06:24
12
1
Да би мирно седяло, не би чудо видяло. 100% сте измутряли нещо, от Бургас сме си, знаeм си са тука хахахах :)
1.
haha
29.04.2012 12:06:05
16
0
Да би мирно седяло, не би чудо видяло. 100% сте измутряли нещо, от Бургас сме си, знам си са тука хахахах :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори